Τα καρφιά μεταξύ Ανόρθωσης-Ομόνοιας, η ένταση των προέδρων και η… βεντέτα

Η κόντρα ανάμεσα σε Ανόρθωση και Ομόνοια που ξεκίνησε από πέρυσι με αφορμή τη μη ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, η οποία έστειλε τους πράσινους στο Τσάμπιονς Λιγκ και τους κυανόλευκους στο Γιουρόπα Λιγκ, μαίνεται ασταμάτητη, ακόμη και μετά την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς.
 
Το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες στο στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος, που τις βρήκε ισόπαλες με σκορ 1-1, ήταν άλλη μια ευκαιρία για να υπάρξει ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στις δύο πλευρές.
 
Στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης, ο προπονητής της Ομόνοιας Χένινγκ Μπεργκ, είπε μεταξύ άλλων ότι, «δεν ξέρω αν ήθελαν εκδίκηση από πέρυσι, αλλά έγιναν διάφορα στο παιχνίδι», αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης έπαιξαν σκληρά.
 
Η δήλωση του Νορβηγού προπονητή, έφερε την έντονη αντίδραση του Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος απάντησε πως οι αγώνες ντέρμπι έχουν πάθος και δύναμη, ενώ εξαπέλυσε πυρά κατά πάντων για τη διακοπή του πρωταθλήματος, κάνοντας λόγο για πρωταθλητές στα χαρτιά και πως η ομάδα του ήθελε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και άλλοι όχι, υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς την Ομόνοια.
 
Πέραν όμως από την κόντρα των δύο προπονητών, το ντέρμπι αμαυρώθηκε και από το επεισόδιο μεταξύ του εκτελεστικού προέδρου της Ανόρθωσης Ευγένιου Χαμπουλλά, με τον αναπληρωτή πρόεδρο της Ομόνοιας Δημήτρη Γρηγόρη.
 
Παρόλο που δεν έγινε γνωστός ο λόγος του επεισοδίου, εντούτοις το γεγονός και μόνο πως υπήρξε λογομαχία ανάμεσα στους δύο παράγοντες, δείχνει την κακή σχέση που άρχισε να χτίζεται μεταξύ των δύο πλευρών σε όλα τα επίπεδα.
 
Σίγουρα, η περσινή χρονιά παρότι σταμάτησε πριν έξι μήνες, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, αφού υπενθυμίζεται πως η Ανόρθωση κινείται νομικά για την απόφαση διακοπής του πρωταθλήματος, που τους στέρησε, όπως λένε οι παράγοντες της ομάδας της Αμμοχώστου, το πρωτάθλημα και συνάμα την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Το παιχνίδι είχε όμως και αγωνιστικό σκέλος, στο οποίο οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με την Ομόνοια να μπαίνει καλύτερα στο γήπεδο και να πιάνει αδιάβαστη την Ανόρθωση, η οποία έψαχνε τα πατήματά της.
 
Οι ποδοσφαιριστές του Τιμούρ Κετσπάγια, έδειξαν να μην έχουν την απαραίτητη συγκέντρωση, ενώ από την άλλη, οι πράσινοι βλέποντας τα λάθη στην άμυνα των γηπεδούχων ανέβασαν ψηλά τις γραμμές τους και άσκησαν πίεση.
 
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μετά από μια λάθος εκτίμηση του Σίλντενφελντ, ο Σενέ να ανοίξει λογαριασμό με το τριφύλλι στο στήθος.
 
Ο νεαρός επιθετικός της Ομόνοιας, ήταν σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με το πρώτο του παιχνίδι κόντρα στην Πάφο και έδειξε αρκετά καλά στοιχεία, τα οποία μπορούν να προσφέρουν πολλά στους πράσινους στο εγγύς μέλλον. Μεταξύ αυτών, η ταχύτητα και οι τοποθετήσεις του στην αντίπαλη περιοχή.
 
Μετά το γκολ, η Ομόνοια άλλαξε το πλάνο της και προσπάθησε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, με την Ανόρθωση να προσπαθεί, αλλά να μην βρίσκει με ευκολία το δρόμο προς την εστία του Φαμπιάνο.
 
Τελικά, ένα πέναλτι του Άνταμ Λανγκ στον Νίκο Καλτσά, το οποίο από τις επαναληπτικές προβολές δεν ξεκαθαρίζει κατά πόσον ήταν ή δεν ήταν, έφερε τον Οκριασβίλι απέναντι στον Φαμπιάνο, με τον Γεωργιανό να γράφει το 1-1.
 
Ο Οκριασβίλι, είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της ομάδας της Αμμοχώστου στις πρώτες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ωστόσο σήμερα φάνηκε κουρασμένος, αφού στην διακοπή είχε δύο γεμάτα ενενηντάλεπτα με την Εθνική του ομάδα.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο, η είσοδος του Αρτυματά βελτίωσε την Ανόρθωση, με το κέντρο να γίνεται πιο σφικτό και την Ομόνοια να δυσκολεύεται να αναπτυχθεί από τον άξονα.
 
Παρόλα αυτά, στο επιθετικό κομμάτι η ομάδα της Αμμοχώστου υστέρησε, ωστόσο αν ήταν μια ομάδα που στο τέλος θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, αυτή ήταν η «Κυρία», τόσο στην ευκαιρία του Μαρκάσα, όπου ο Φαμπιάνο έδειξε την κλάση του, αποκρούοντας σε κόρνερ, όσο και στο σουτ του Χριστοφή ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα, το οποίο έφυγε πάνω από την εστία του τερματοφύλακα των πρασίνων.
 
Το αποτέλεσμα με βάση την απόδοση των δύο ομάδων κρίνεται δίκαιο, με την Ομόνοια να στρέφει πλέον την προσοχή της στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα για τον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, το οποίο θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο στάδιο ΓΣΠ. Οι πράσινοι, με νίκη θα εξασφαλίσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους είσοδο σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, θα παίξουν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.
 
Από την άλλη, η Ανόρθωση στρέφει την προσοχή της στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου και πάλι στο Αντώνης Παπαδόπουλος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Ψηλά στη λίστα του ΑΠΟΕΛ για μεταγραφή ο Καρλίτος, έδειξε ενδιαφέρον και ο Άρης Θεσσαλονίκης»
Σκάουτ από την ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα στη Στοκχόλμη-«Τους έδωσα κάτι καλό για να δουν»
ΒΙΝΤΕΟ: Εξάρα η ΑΪΚ Στοκχόλμης κόντρα στη Νορκόπινγκ, δύο γκολ ο Πίττας
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τα παιχνίδια του δεύτερο γκρουπ
Ο Φανιέρος πρόσφερε το μεγαλύτερο ποσό στον έρανο της Ανόρθωσης εις μνήμη του πατέρα του
H συμφωνία του Ουάρντα με τη Δόξα, τα ψυχολογικά προβλήματα και οι 150 χιλιάδες
Εννέα χρόνια αήττητος ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ κόντρα στην ΑΕΚ
Η υπόσχεση του Μπεν Σιμόν, οι δύο νίκες επί του ΑΠΟΕΛ και οι πιθανές επιστροφές
Κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Γυναικών ενόψει Γεωργίας
Το συγκινητικό μήνυμα των οπαδών της Πάφου για τον Νάσο-«Αυτό το κύπελλο το θέλουμε και για σένα»