Ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά ο Παπαχαραλάμπους-Η σπόντα περί ανησυχίας, το βίντεο και ο Κεσπάγια

Στα πυρά που δέχεται από Ανόρθωση και Απόλλωνα, μετά την ανακοίνωση για διεξαγωγή έρευνας για στημένο αγώνα, απάντησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο οποίος επανέλαβε τι τον ώθησε να πάρει αυτή την απόφαση, παρά το γεγονός ότι δεν ήρθε κόκκινος φάκελος για έντονη στοιχηματική δραστηριότητα.
 
Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ «Γκολ και Θέαμα», ο κ. Παπαχαραλάμπους διερωτήθηκε «γιατί να ανησυχήσει η Ανόρθωση ή ο Απόλλωνας, όταν στην ουσία, όλα αυτά βγήκαν από φιλάθλους της μίας από τις ομάδες ή και από τις δύο τα βίντεο;», ενώ ανέφερε πως η απόφαση για έναρξη έρευνας πάρθηκε μετά το βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου, με το νεύμα του Λόρια στον Μπένσοπ, καθώς το σχόλιο του προπονητή της Ανόρθωσης.

«Εκείνο που μας ώθησε είναι ότι έφτασε κοντά μας ένα φιλμάκι το οποίο στο τέλος πήρε διαστάσεις και κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο. Μετά έγινε αναφορά στις δηλώσεις του Κετσπάγια που περιορίστηκε να πει “no comment” χωρίς να σημαίνει ότι η Επιτροπή δεν σέβεται τον άνθρωπο. Ο λόγος που συστάθηκε η Επιτροπή είναι για να προστατεύει τον Αθλητισμό. Δεν είναι Επιτροπή που έχει ως βάση της το στοίχημα. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε τον αθλητισμό, ακόμα και αν υπάρχει φήμη από τους φιλάθλους. Για παράδειγμα, ακόμα και αν δεν έγινε κάτι μεμπτό και αυτά τα βίντεο κυκλοφορούσαν δεν θα ήταν ορθό. Αυτό το βίντεο με τον τερματοφύλακα κυκλοφορά από την Πάφο μέχρι τον Απόστολο Ανδρέα».

Ερωτηθείς εάν μετά από κάθε σχόλιο προπονητή θα διεξάγονται έρευνες, ο κ. Παπαχαραλάμπους απάντησε, «ισχύει αυτό το ερώτημα που λέτε, αλλά ποιος αποκλείει το κούνημα του κεφαλιού δεν ήταν για προσυνεννόηση αγώνα. Εγώ ερωτώ, αν αυτή την στιγμή μπορεί να μου κάποιος ότι ο τερματοφύλακας το έκανε καταλάθος. Μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά;».

Σε σχέση με τα πυρά που δέχθηκε από τις «ύποπτες» ομάδες, ο πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε πως «σε αυτό τον τόπο ακούγονται συνεχώς πράγματα. Ότι είναι κάλπικο το πρωτάθλημα, ότι σταμάτησε το πρωτάθλημα... Αφού οι ίδιοι τα δημιουργούν τα προβλήματα γιατί να μην τα διερευνήσω».

Σε ότι αφορά αν ζήτησε βοήθεια από την Αστυνομία, είπε «γιατί να ζητήσω τώρα τη βοήθεια της Αστυνομίας; Εγώ κάνω τώρα έρευνα και αν κρίνω πρέπον θα ζητήσω τη βοήθεια της Αστυνομίας. Αν αυτά είναι έπεα πτερέοντα πρέπει να ζητήσω από την Αστυνομία»;

Για την ΚΟΠ, είπε ότι θα ενημερωθεί την ώρα που πρέπει, ενώ επισήμανε πως ζήτησαν από την UEFA στοιχεία για το ενδεχόμενο ύποπτης στοιχηματικής δραστηριότητας και αναμένουν τα αποτελέσματα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο