Κλήσεις σε τρία άτομα για το «στημένο»-Ο... υπόκοσμος και η κατάθεση Παπασταύρου

Την ώρα που ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας Προστασίας του Αθλητισμού, δέχεται έντονες επικρίσεις σε σχέση με την απόφαση του να αρχίσει έρευνα για ύποπτο στημένο αγώνα μεταξύ Ανόρθωσης-Απόλλωνα, με αφορμή το βίντεο με τον τερματοφύλακα της Ανόρθωσης και το «no comment» του Τιμούρ Κεσπάγια, ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους τραβάει ακόμη περισσότερο το σχοινί, λέγοντας πως ο υπόκοσμος έχει διεισδύσει στο ποδόσφαιρο, ενώ αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος της Ομόνοιας Σταύρος Παπασταύρου μετά τις δηλώσεις του περί τιμοκαταλόγων και μαύρων χρημάτων, κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής.
 
Μιλώντας στο κρατικό κανάλι, ο κ. Παπαχαραλάμπους, είπε ότι ο Σταύρος Παπασταύρου έδωσε τους δικούς του ισχυρισμούς για όσα είχε δηλώσει, ενώ διερωτήθηκε «εάν πρέπει η Επιτροπή ακόμα και να φταρνιστεί να το λέει; Ο κ. Παπασταύρου συνεργάστηκε, ήρθαμε σε επαφή, ήταν πολύ πρόθυμος σε όλα. Δεν μας δυσκόλεψε καθόλου και συνεχίσαμε το έργο μας. Προχωρούν οι έρευνες».
 
Σε ότι αφορά στα όσα ανέφερε ο κ. Παπασταύρου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού σημείωσε πως «υπάρχουν και ανησυχητικά πράγματα και πράγματα που δεν είναι ανησυχητικά. Να φανταστείτε ότι ο πρόεδρος της ΚΟΠ έθεσε τον εαυτό του ενώπιον της Επιτροπής, για να του πάρει κατάθεση. Πρέπει να πούμε ότι προσβλήθηκε η ΚΟΠ; Με πήρε ο κ. Κούμας και μου και έστειλε επιστολή. Γιατί δεν θίγεται η ΚΟΠ, η οποία λέει κάνετε μας φύλο και φτερό».
 
Κληθείς να απαντήσει κατά πόσον υπάρχει υπόκοσμος στο ποδόσφαιρο και αν αυτά που άκουσε από τον ισχυρό άνδρα της Ομόνοιας ενίσχυσαν την άποψή του, απάντησε «ναι ναι ναι, εγώ το ζω από το 1977. Τολμώ να πω ότι δυστυχώς υπάρχουν πάρα πάρα πάρα πολλά κακά».
 
Επίσης, για κατάθεση κλήθηκε και ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Ανδρέας Σοφοκλέους, μετά τις δηλώσεις του, τον Ιανουάριο του 2020, που κυμαίνονταν στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Παπασταύρου.
 
«Για τον Σοφοκλέους, δεν είπαμε ότι ο άνθρωπος δεν έρχεται, ανανεώσαμε την κλήση, λόγω της πανδημίας. Τι σχέση έχει το τι είπε ο Παπασταύρου με το αν η Επιτροπή αυτεπάγγελτα, θέλει να κάνει μια απλή έρευνα. Εάν δηλαδή στην Ολυμπιακή Γυμναστική έρθει πληροφορία για χειραγώγηση αποτελεσμάτων, πρέπει να έχει παράπονο η Ολυμπιακή Επιτροπή γιατί κάνουμε έρευνα».
 
Σε ότι αφορά στον αγώνα Ανόρθωση-Απόλλωνας, ο οποίος εξετάζεται ως ύποπτος χειραγωγημένος αγώνας, ο κ. Παπαχαραλάμπους απάντησε στις επικρίσεις που δέχεται, λέγοντας ότι, «δικαιολογώ απόλυτα τη στάση των σωματείων. Ο λόγος που τους δικαιολογώ, είναι γιατί δεν ξέρουν την νομοθεσία. Τα σωματεία δεν ήταν συνηθισμένα να υπάρχει τέτοια επιτροπή. Εάν τέσσερις πέντε μεταξύ τους συμφωνήσουν να έχουν μειωμένη απόδοση δεν είναι προσυνεννοήση; Πιθανόν η έρευνα μας να αποδείξει το αντίθετο, αλλά πρέπει να διερευνήσουμε».
 
Επισήμανε ακόμα πως το νεύμα του τερματοφύλακα της Ανόρθωσης στο πέναλτι του Απόλλωνα, δεν είναι απόδειξη. «Έχουμε κάποια πράγματα τα οποία μελετούμε. Μπορείτε να μου πείτε το ποσοστό που λέει ότι το έκανε επίτηδες και το ποσοστό που το έκανε καταλάθος; Εγώ δεν πρέπει να το διερευνήσω»;
 
Είπε επίσης ότι από τον αγώνα Ανόρθωση-Απόλλωνας, κλήθηκαν τρία άτομα, από τα οποία θα ζητηθούν διευκρινίσεις. «Αν από τις διευκρινίσεις που θα πάρουμε είναι ικανοποιητικές, το θέμα λήγει. Αν δεν λήγει, θα συνεχίσουμε».
 
Σημειώνεται πως σε χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Παπαχαραλάμπους έκανε λόγω για έντονη στοιχηματική δραστηριότητα, κάτι το οποίο δεν ανέφερε στις σημερινές του δηλώσεις, ενώ χθες είπε πως θα κληθούν όχι μόνο τρία άτομα αλλά αρκετοί αθλητικοί παράγοντες. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ