Σε ρόλο UEFA o Παπαχαραλάμπους-Δημιούργησε κόκκινο φάκελο και... no comment

Η απόφαση του προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, να αρχίσει έρευνα για ύποπτο στημένο αγώνα, ανάμεσα σε Ανόρθωση και Απόλλωνα, έφερε σφοδρές αντιδράσεις από τις δύο ομάδες, οι οποίες διαψεύδουν κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Από την πλευρά της, η Επιτροπή έκρινε ότι έπρεπε να ερευνήσει το περιστατικό, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο με το νεύμα του τερματοφύλακα της Ανόρθωσης Γκιόργκι Λόρια στον επιθετικό του Απόλλωνα Τσάρλισον Μπένσοπ, λίγο πριν χτυπήσει το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του. Αυτός ήταν ένας από τους δύο λόγους που αποφάσισε την έρευνα η Επιτροπή. Ο άλλος ήταν το «no comment» του Τιμούρ Κετσπάγια στη διάσκεψη Τύπου του αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτός είναι ο ύποπτος στημένος αγώνας της Α Κατηγορίας-Οι πρώτες αντιδράσεις

Αυτή είναι εξάλλου η πρώτη φορά στα χρονικά του κυπριακού ποδοσφαίρου, που αρχίζει έρευνα για ύποπτο στημένο αγώνα, χωρίς να αποσταλεί κόκκινος φάκελος από την UEFA στην ΚΟΠ, η οποία τον διαβίβαζε με τη σειρά της στην Αστυνομία και άρχιζε η διερεύνηση της υπόθεσης. Στην προκειμένη περίπτωση, η διερεύνηση ξεκίνησε μετά από αυτεπάγγελτη έρευνα της ίδιας της Επιτροπής.
 
Πρώτος για τη συγκεκριμένη έρευνα, αντέδρασε ο Απόλλωνας, ο οποίος σε ανακοινώσεις που εξέδωσε, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θέτει εαυτόν ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας και της Αστυνομίας, για πλήρη διερεύνηση του όλου ζητήματος, ενώ κάλεσε τον κόσμο της ομάδας να στηρίξει με κάθε τρόπο την τον Απόλλωνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: To μήνυμα του Απόλλωνα στον κόσμο του για τα περί στημένου αγώνα

«Καμία παραπληροφόρηση δεν μπορεί να μας πληγώσει, ούτε και να μας αποπροσανατολίσει από τον στόχο μας. Την Τετάρτη ο ευρωπαίος Απόλλωνας Λεμεσού έχει σημαντικό αγώνα για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, και εκεί είναι στραμμένη η προσοχή μας».
 
Από την πλευρά της η Ανόρθωση, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του πρόεδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους. Μεταξύ άλλων, η ομάδα της Αμμοχώστου παραθέτει σειρά ερωτημάτων, όπως «πως γίνεται να δηλώνει ο κ. Παπαχαραλάμπους ότι μελέτησε το παιχνίδι και αποφάσισε να κλητεύσει 21 άτομα για καταθέσεις και ταυτόχρονα δεν βρήκε χρόνο να ενημερώσει τα εμπλεκόμενα σωματεία;
 
Πώς γίνεται για τόσο σοβαρά  θέματα, να διασύρονται ιστορικά σωματεία και ποδοσφαιριστές ενώ όλα αυτά είναι βασισμένα σε εικοτολογίες, φήμες, διαδόσεις και ένα «no comment»;
  
Πώς θέλετε να μην πιστέψουμε ότι η στάση του κ. Παπαχαραλάμπους δεν συσχετίζεται με την τελευταία μας ανακοίνωση για ολιγωρία στην διερεύνηση των καταγγελιών Παπασταύρου πριν από 9 μήνες»; 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανοίγει πυρ κατά Παπαχαραλάμπους η Ανόρθωση-Ριπή ερωτημάτων

Απαντώντας στα πυρά που δέχθηκε ο κ. Παπαχαραλάμπους, διερωτήθηκε «γιατί να ανησυχήσει η Ανόρθωση ή ο Απόλλωνας, όταν στην ουσία, όλα αυτά βγήκαν από φιλάθλους της μίας από τις ομάδες ή και από τις δύο τα βίντεο;»

«Εκείνο που μας ώθησε είναι ότι έφτασε κοντά μας ένα φιλμάκι το οποίο στο τέλος πήρε διαστάσεις και κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο. Μετά έγινε αναφορά στις δηλώσεις του Κετσπάγια που περιορίστηκε να πει “no comment” χωρίς να σημαίνει ότι η Επιτροπή δεν σέβεται τον άνθρωπο. Για παράδειγμα, ακόμα και αν δεν έγινε κάτι μεμπτό και αυτά τα βίντεο κυκλοφορούσαν δεν θα ήταν ορθό. Αυτό το βίντεο με τον τερματοφύλακα, κυκλοφορά από την Πάφο μέχρι τον Απόστολο Ανδρέα».

Ερωτηθείς εάν μετά από κάθε σχόλιο προπονητή θα διεξάγονται έρευνες, ο κ. Παπαχαραλάμπους απάντησε, «ισχύει αυτό το ερώτημα που λέτε, αλλά ποιος αποκλείει το κούνημα του κεφαλιού ότι  δεν ήταν για προσυνεννόηση αγώνα. Εγώ ερωτώ, αν αυτή την στιγμή μπορεί να μου πει κάποιος ότι ο τερματοφύλακας το έκανε καταλάθος. Μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά ο Παπαχαραλάμπους-Η σπόντα περί ανησυχίας, το βίντεο και ο Κεσπάγια

Δείτε το επίμαχο βίντεο:
Οι καταγγελίες Παπασταύρου που έφεραν άλλες δύο έρευνες στο παρελθόν
Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η Επιτροπή Δεοντολογίας βρίσκεται στο προσκήνιο και καλείται να διερευνήσει ύποπτους στημένους αγώνες ή καταγγελίες από αθλητικούς παράγοντες, που έχουν να κάνουν με υποθέσεις διαφθοράς στο κυπριακό ποδόσφαιρο.
 
Η Επιτροπή, συστήθηκε για πρώτη φορά στο κοινό, τον Ιανουάριο του 2020, μετά τις αναφορές του Σταύρου Παπασταύρου για τιμοκαταλόγους, ώστε να κατακτήσει μια ομάδα το πρωτάθλημα, αλλά και για ομάδες που πληρώνουν για να πάρουν τρόπαια.
 
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι Αρχές κάλεσαν τον ισχυρό άντρα της Ομόνοιας να καταθέσει στοιχεία, με την υπόθεση να μένει τελικά στα… συρτάρια και να μην υπάρχει καμία κατάληξη μέχρι στιγμής.
 
Επίσης, ο κ. Παπασταύρου σε δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα ισχυρίστηκε ότι ο Πρόεδρος της Δόξας Κώστας Χριστοδούλου, του ζήτησε 200 χιλιάδες μαύρα, για τη μεταγραφή του Φράνσις Ουζόχο στην Ομόνοια.
 
Και οι δύο παράγοντες έχουν κληθεί για κατάθεση, ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο κ. Παπασταύρου βρέθηκε ενώπιον της Επιτροπής, για να καταθέσει τα στοιχεία που υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του.
 
Για την συγκεκριμένη υπόθεση, ο πρόεδρος της Δόξας, είπε με τη σειρά του, ότι δεν ενεπλάκη στην μεταγραφή Ουζόχο και πως δεν μίλησε ποτέ με τον Σταύρο Παπασταύρου.
 
Η διερεύνηση του ύποπτου στημένου αγώνα της τέταρτης αγωνιστικής, είναι η τρίτη μεγάλη υπόθεση που καλείται να διερευνήσει η Επιτροπή, η οποία έχει καλέσει, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, συνολικά 21 παράγοντες, ποδοσφαιριστές, προπονητές και προέδρους, για κατάθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου
Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της Παρασκευής