Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Βγάζει offside τη Νέα Σαλαμίνα το Υπουργείο Υγείας-Παραβίασαν την καραντίνα

  22/09/2020 11:38
Βγάζει offside τη Νέα Σαλαμίνα το Υπουργείο Υγείας-Παραβίασαν την καραντίνα

Βγάζει offside τη Νέα Σαλαμίνα το Υπουργείο Υγείας-Παραβίασαν την καραντίνα

  22/09/2020 11:38
Καίει τη Νέα Σαλαμίνα το Υπουργείο Υγείας, για τους χειρισμούς της στην υπόθεση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην ομάδα, τα οποία έφθασαν συνολικά τα δεκαεννέα.
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας, αναφέρει ότι δύο από τα κρούσματα δεν είχαν καν δηλωθεί στην ιχνηλάτηση, ενώ οι υπόλοιποι παραβίασαν την καραντίνα τους για να υποβληθούν σε εργαστηριακό έλεγχο.
 
Όπως αναφέρεται σήμερα το πρωί από ιδιωτικό εργαστήριο, που διενήργησε εργαστηριακό έλεγχο σε ποδοσφαιριστές και άλλο προσωπικό του Σωματείου Νέα Σαλαμίνα, με πρωτοβουλία του Σωματείου και παράλληλα με τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης, ότι εντοπίστηκαν οκτώ νέα κρούσματα κορωνοϊού.
 
Από τα οκτώ άτομα που εντοπίστηκαν θετικά, τα έξι είχαν δηλωθεί από το σωματείο στην Ομάδα Ιχνηλάτησης ως στενές επαφές των προηγούμενων 11 κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου. Για τα άτομα αυτά, όπως και για τα υπόλοιπα άτομα που το ίδιο το Σωματείο δήλωσε ως στενές επαφές είχαν ήδη τροχιοδρομηθεί διαδικασίες για τον εργαστηριακό τους έλεγχο μέσω της ιχνηλάτησης.
 
Παράλληλα, εξ αρχής, δόθηκαν σαφείς γραπτές οδηγίες προς τη διοίκηση του Σωματείου για την απομόνωση των ατόμων αυτών, και επεξηγήθηκε στους ίδιους το πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθούν ως στενές επαφές.
 
Παρόλα αυτά, παραβιάζοντας τις οδηγίες που δόθηκαν και όφειλαν τα άτομα και το Σωματείο να τηρήσουν, και θέτοντας σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία σε μια κρίσιμη καμπή για τη διαχείριση της πανδημίας, το Σωματείο, με δική του πρωτοβουλία, έδωσε οδηγίες στους ποδοσφαιριστές και το υπόλοιπο προσωπικό για να υποβληθούν σε εργαστηριακό έλεγχο σε ιδιωτικό εργαστήρι, παραβιάζοντας την καραντίνα τους.
 
Δεδομένου ότι δύο εκ των οκτώ νέων κρουσμάτων δεν είχαν δηλωθεί σαν στενές επαφές από το Σωματείο, και θέλοντας να επιβεβαιώσει ότι έγινε διερεύνηση όλων των ατόμων που είχαν επαφή με κάποιο από τα θετικά στον ιό άτομα, αλλά και να διασφαλιστεί η προστασία της Δημόσιας Υγείας, το Υπουργείο Υγείας προτρέπει όποιους πολίτες είχαν έρθει σε επαφή με ποδοσφαιριστές ή άλλους παράγοντες του Σωματείου Νέα Σαλαμίνα από τις 17 Σεπτεμβρίου και έπειτα, και δεν έχει επικοινωνήσει μαζί τους η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, να καλέσουν το 1412 για να αξιολογηθεί η επαφή που είχαν και προγραμματιστεί ραντεβού για δειγματοληψία, εάν κριθεί απαραίτητο.
 
Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Υγείας, μέσω της Ομάδας Ιχνηλάτησης συνεχίζει τη διερεύνηση όλων των επαφών των θετικών στον ιό κρουσμάτων.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER στο μικροσκόπιο τέθηκε και ο τρόπος που εφάρμοσε το πρωτόκολλο της ΚΟΠ, η ομάδα της Αμμοχώστου, αφού φαίνεται ότι δεν τηρήθηκαν οι οδηγίες. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σύμφωνα με αρμόδια πηγή, καταδεικνύει ότι δεν εφαρμόστηκαν κατά γράμμα τα υγειονομικά πρωτοκόλλα. Μέχρι και αυτή την ώρα αποτελεί γρίφο ο ασθενής μηδέν, αφού η Νέα Σαλαμίνα συνεχίζει να υποστηρίζει πως δεν ήρθε σε επαφή με κανέναν ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής, που διαγνώστηκε πρώτος.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πίσω στην αρχή της σελίδας