Την… λένε στον Μπεργκ-«Όταν δεν ξέρεις να χάνεις απλά βρίσκεις δικαιολογίες»

Επικρίνουν τον τεχνικό της Ομόνοιας, Χένινγκ Μπεργκ, για τις δηλώσεις του με το πέρας της αναμέτρησης κόντρα στον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, ο Νορβηγός κόουτς είχε αναφέρει πως «με λίγη προσοχή ίσως να πετυχαίναμε ένα γκολ, έπρεπε να είχαμε και ένα πέναλτι».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της ελλαδικής ιστοσελίδας, gazzetta.gr, η ομάδα της Λευκωσίας έπαιξε αντιποδόσφαιρο και δεν κατάφερε στην έδρα της να είναι ιδιαίτερα απειλητική, την ίδια ώρα που ο κίπερ της Ομόνοιας, Φαμπιάνο γνωρίζει την αποθέωση τόσο από Ελλάδα, όσο και από Κύπρο.

Παράλληλα, γίνεται αναφορά στη διαιτησία σημειώνοντας πως δεν καθόρισε το παραμικρό υπέρ των Πειραιωτών, ενώ αναφέρονται και στη φάση με τον Ελ Αραμπι και τον Χουμποτσαν, υποδεικνύοντας πως υπήρξε αντικανονικό μαρκάρισμα από τον αμυντικό των πρασίνων και θα έπρεπε να καταλογιστεί πέναλτι για τον Ολυμπιακό.
 
Είναι γεγονός, πως τις τελευταίες εβδομάδες με το άκουσμα της κλήρωσης της Ομόνοιας με τους ερυθρόλευκους, στα Ελλαδικά ΜΜΕ υπήρξε αρκετή υποτίμηση τόσο για την Ομόνοια, όσο και για το κυπριακό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, παρατηρώντας την κατάταξη της UEFA η Κύπρος βρίσκεται στη 14η θέση και η Ελλάδα ακολουθεί στην 17η. Κάτι το οποίο αποδεικνύει πως θα έπρεπε να υπάρχει έστω και λίγο περισσότερος σεβασμός.

«Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του με σοβαρότητα στα play offs του Champions League απέναντι σε μία ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο... καταστροφής αλλά έχει έναν πολύ καλό γκολκίπερ και που της... έφταιγε η διαιτησία...

Οι ερυθρόλευκοι απέναντι στην Ομόνοια στην Κύπρο πήραν ένα... σβηστό 0-0 στο δεύτερο ματς των play offs του Champions League και μαζί και την σπουδαία πρόκριση για τη φάση των ομίλων. Σε ένα ματς όπου ξανά η Ομόνοια είχε κορυφαίο της παίκτη τον Φαμπιάνο (τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ που αρέσει πολύ στον Πέδρο Μαρτίνς και τον έχει σκεφτεί σε περίπτωση αποχώρησης του Ζοσέ Σα) οι παίκτες του Ολυμπιακού έβγαλαν φάσεις αλλά έχοντας το 2-0 του πρώτου αγώνα στο Φάληρο δεν χρειάστηκε να κάνουν πολλά παραπάνω...

Για 20η φορά λοιπόν στην ιστορία του ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στα αστέρια του Champions League. Έχοντας δείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα απέναντι σε μία κυπριακή ομάδα που έπαιξε αντιποδόσφαιρο στον αγώνα του Καραϊσκάκη για να φύγει με το μηδέν και που ούτε στην έδρα της μπόρεσε να είναι απειλητική.

Ένα σύνολο όπου ο Νορβηγός προπονητής της, Χένινγκ Μπεργκ, είχε να λέει (κακώς και λανθασμένα) για το κερδισμένο πέναλτι του πρώτου αγώνα και να γκρινιάζει για τη διαιτησία ενώ σε σειρά δύο αγώνων η ομάδα του δεν μπορούσε να είναι καν ανταγωνιστική απέναντι στον νταμπλούχο Ολυμπιακό. Την ώρα δε που τα κυπριακά ΜΜΕ σχολίαζαν θετικά τη διαιτησία του 2ου ματς εκείνος έλεγε πως έπρεπε να δοθεί πέναλτι υπέρ της Ομόνοιας.
 
Γενικά όταν δεν ξέρεις να χάνεις απλά βρίσκεις δικαιολογίες... Ειδικά το 0-0 της Κύπρου δεν σηκώνει και μεγάλη κουβέντα με εξαίρεση την πολύ καλή εικόνα του Σεμέδο στα μετόπισθεν, την ποιότητα των Εμβιλά και Καμαρά στο κέντρο αλλά και τις χαμένες ευκαιρίες των Ραντζέλοβιτς, Ελ Αραμπί και Μασούρα. Και φυσικά ως Ομόνοια όταν έχεις MVP τον γκολκίπερ σου δεν μπορεί να έχεις καμία αξίωση από τέτοιους αγώνες και ούτε βέβαια να γίνεται αναφορά στη διαιτησία που δεν καθόρισε το παραμικρό υπέρ των Πειραιωτών... Αντίθετα μπορεί να τους στέρησε ένα γκολ στον 2ο αγώνα και στη φάση με τον Ελ Αραμπι και τον Χουμποτσαν όπου υπάρχει αντικανονικό μαρκάρισμα και πέναλτι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Άρχισε την προετοιμασία της για τους αγώνες με Λετονία και Σερβία η Εθνική
Νίκησε την Ανόρθωση και πιέζει τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ
Επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας και έφυγε νικητής από το Δασάκι ο Εθνικός
Η Ανόρθωση υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Παπαδόπουλος»
ΒΙΝΤΕΟ: Δέχθηκε παφίτικο χαστούκι ο Άρης και πέταξε την τεράστια ευκαιρία για κορυφή
Έντονος ο Σα Πίντο-«Ρώτησα τον διαιτητή για ένα σπρώξιμο του Τομανέ και μου είπε ότι δεν τον κάλεσε το VAR»
Η πρώτη αντίδραση του Αναστασίου μετά τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ
Βασίλισσα στο αιώνιο η Ομόνοια μείωσε στο -5 από την κορυφή και έβαλε σε μπελάδες τον ΑΠΟΕΛ
Με αυτούς παρατάσσονται Πάφος και Άρης στο Στέλιος Κυριακίδης
BINTEO: Το πέναλτι που κέρδισε η Ομόνοια μέσω VAR και το γκολ του Στεπίνσκι που σίγησε το ΓΣΠ