Ο Κωστή κλείνει πεντάδα και οι προκάτοχοι του ανεβάζουν τον πήχη... ψηλά

Το μεγάλο ταλέντο του κυπριακού ποδοσφαίρου Ιωάννης Κωστή, πήρε και επίσημα το καλοκαίρι τη μεγάλη μεταγραφή για τον Ολυμπιακό Πειραιώς, ωστόσο ο προπονητής των ερυθρολεύκων Πέδρο Μαρτίνς, αποφάσισε ότι είναι καλύτερο για τον 20χρονο μέσο να παραχωρηθεί δανεικός, για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.
 
Ως εκ τούτου, λήφθηκε η απόφαση να πάει για τα επόμενα δύο χρόνια στην Α.Ε. Λάρισα, ομάδα η οποία επίσης αγωνίζεται στην Super League, ώστε να πάρει ευκαιρίες και να επιστρέψει πιο έμπειρος στο Ρέντη.
 
Ο Κωστή, θα είναι ο πέμπτος Κύπριος ποδοσφαιριστής που θα αγωνιστεί στους βυσσινί, μετά τους Νεκτάριο Αλεξάνδρου, Στάθη Αλωνεύτη, Ανδρέα Αβραάμ και Βασίλη Παπαφώτη.
 
Η OMADA, καταγράφει την πορεία των Κύπριων ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στην ομάδα, με την παρουσία των πλείστων να κρίνεται επιτυχημένη.
 
Στάθης Αλωνεύτης
Ο Στάθης Αλωνεύτης ήταν ο πρώτος Κύπριος ποδοσφαιριστής που έκανε τη διαδρομή προς Λάρισα, το 2005, όταν έφυγε από την Ομόνοια.

Έμεινε στην ομάδα για δύο χρόνια, μέχρι το καλοκαίρι του 2007 και αγωνίστηκε σε 54 αγώνες σκοράροντας οκτώ γκολ, ενώ αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους οπαδούς των βυσσινί.
 
Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του, τον Ιανουάριο του 2007, είχε προσεγγιστεί από την αγγλική ΚΠΡ, για να μεταγραφεί στην ομάδα και η συμφωνία ήταν σχεδόν κλειστή, ωστόσο, χάλασε την υστάτη, λόγω κάποιων προβλημάτων που προέκυψαν από πλευράς της ομάδας.
 
Έτσι, ο Αλωνεύτης έμεινε στη Λάρισα και βοήθησε τα μέγιστα, ώστε η ομάδα να κατακτήσει τον τελευταίο μέχρι σήμερα τίτλο της.

Το Μάιο του 2007, οι βυσσινί κέρδισαν τον Παναθηναϊκό στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος με σκορ 1-2 και σήκωσαν την κούπα, σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
 
Για να φθάσουν σε εκείνο τον τελικό, χρειάστηκε το γκολ του Στάθη Αλωνεύτη, στον ημιτελικό με τον κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.
 
Μετά την αποχώρησή του από τη Λάρισα, το καλοκαίρι το 2007, ο Αλωνεύτης πήρε μεταγραφή για την Γερμανική Energie Cottbus και έγινε ο πρώτος Κύπριος που έπαιξε στην Μπουντεσλίγκα.
 
Νεκτάριος Αλεξάνδρου
Κυπελλούχος με την Λάρισα, αναδείχθηκε και ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου, ο οποίος πήγε στην ελλαδική ομάδα, ένα χρόνο μετά τον Στάθη Αλωνεύτη.
 
Ο Νεκτάριος, έμεινε στην ομάδα για δύο χρόνια παίζοντας σε 31 αγώνες και σημειώνοντας δύο γκολ. To ένα ήταν απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης για το πρωτάθλημα και το δεύτερο απέναντι στον Λεβαδειακό για το Κύπελλο.
 
Όπως και ο Αλωνεύτης, έτσι και ο Νεκτάριος, είναι από τους ποδοσφαιριστές που δεν ξεχνά ο κόσμος της Λάρισας. Τη χρονιά της κατάκτησης του Κυπέλλου, είχε ψηφιστεί ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς για την ΑΕΛ.
 
Μετά την αποχώρησή του, το 2008 από την ομάδα, επέστρεψε στον ΑΠΟΕΛ, όπου παρέμεινε μέχρι το 2019, πανηγυρίζοντας πολλούς τίτλους, ενώ έπαιξε σε αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ.
 
Ανδρέας Αβραάμ
Οκτώ χρόνια μετά την αποχώρηση του Νεκτάριου Αλεξάνδρου από την ΑΕΛ, ένας άλλος Κύπριος ποδοσφαιριστής, πήρε μεταγραφή για την ομάδα.
 
Πρόκειται για τον Ανδρέα Αβραάμ, ο οποίος μετά από μια τριετία στην Ανόρθωση, πήγε στη Λάρισα το 2016-17.
 
Φόρεσε τη βυσσινί φανέλα 23 φορές και σκόραρε δύο γκολ, απέναντι σε Ηρακλή για το πρωτάθλημα και Πανελευσινιακό για το Κύπελλο.
 
Με το τέλος της χρονιάς, επέστρεψε στην Κύπρο για την ΑΕΛ, τα χρώματα της οποίας φορά μέχρι και σήμερα.
 
Πάντως, τη μέρα που η Λάρισα ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Αβρααμ, είχε ανακοινώσει άλλες δέκα αποχωρήσεις από την ομάδα.
 
Παρόλα αυτά, στην ανακοίνωση γινόταν ιδιαίτερη μνεία στον Κύπριο ποδοσφαιριστή, τον οποίο η ΑΕΛ ευχαριστούσε για το πάθος του, καθώς ήταν από τους ακρογωνιαίους λίθους για την παραμονή της ομάδας στην Super League.
 
Βασίλης Παπαφώτης
Πολλοί ίσως να μην θυμούνται ότι ο Βασίλης Παπαφώτης, που σήμερα αγωνίζεται στην ΑΕΛ Λεμεσού, είχε περάσει ένα φεγγάρι από τη Λάρισα. Ο διεθνής μέσος, στις 19 Ιουλίου του 2018, φόρεσε τη βυσινί φανέλα και φωτογραφήθηκε αγκαλιά με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας Αλέξη Κούγια.
 
Το συμβόλαιο του Παπαφώτη ήταν τριετούς διάρκειας, όμως η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών δεν κράτησε περισσότερο από δέκα μέρες. Με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε η Λάρισα, ενημέρωνε τότε ότι τα συμβόλαια των Παπαώτη και Κασάδο δεν θα ενεργοποιούνταν, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.
 
Τελικά ο Κύπριος μέσος, βρήκε στέγη στη Δόξα Κατωκοπιάς, ομάδα από την οποία είχε αποχωρήσει, ενώ από φέτος αγωνίζεται στην Α.Ε. Λεμεσού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια