Πυρά Νεοφυτίδη στην ΚΟΠ-«Είμαστε στον πάτο της Ευρώπης»

Πυρά στην ΚΟΠ, εξαπέλυσε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, για τον ορισμό των εξ’ αναβολής αγώνων του Εθνικού και της Νέας Σαλαμίνας, που έχει ως αποτέλεσμα να βαρυφορτωθεί το πρόγραμμά τους.
 
Σε δηλώσεις του στον Super Sport Fm, ο κ. Νεοφυτίδης είπε πως, οι ποδοσφαιριστές, βρίσκονταν σε περίοδο αδράνειας για περίοδο 22 ημερών περίπου και τώρα τους βάζουν σε ένα τόσο πολύ βαρυφορτωμένο πρόγραμμα, κάτι που εγκυμονεί προβλήματα για την υγεία τους. Πρέπει και επιβάλλεται να μεταφερθούν οι αγώνες μέσα στο Νοέμβριο, για να επανέλθουμε με το μικρότερο ρίσκο. Το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για τον ΑΣΙΛ. Δυστυχώς, ρισκάρουμε την υγεία των ποδοσφαιριστών, για χάρη της διοργάνωση του Euro U17».
 
Όπως εξήγησε ο κ. Νεοφυτίδης, «καλά κάναμε και πήραμε τη διοργάνωση, όμως έπρεπε να σχεδιάσουν καλύτερα τον προγραμματισμό. Δεν μπορείς να επικαλείσαι την υγεία των αθλητών για τα δικά σου συμφέροντα και μετά από τέσσερις μήνες να ορίζεις αγώνες σε θανατηφόρες ώρες. Αυτό είναι υποκρισία και γίνεται για το άμεσο κέρδος, που θα έχουν κάποιοι από τη διοργάνωση του Euro U17. Τον Μάρτιο που έπρεπε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, δεν το έκαναν. Τον Σεπτέμβριο, έπρεπε στο πρωτόκολλο να προκαθορίζουν το τι θα ίσχυε στα κρούσματα».
Ως προς το τι έπρεπε να γίνει, είπε πως  πρέπει «να τηρούν τα πρωτόκολλα και να καταγραφούν κάτω τα δεδομένα που πρέπει να ισχύουν για τα κρούσματα που θα είχαμε. Εφόσον γνώριζες το πρόγραμμα, όφειλες να πάρεις κάποια μέτρα. Θα έπρεπε να άλλαζε η μορφή του κυπέλλου. Δεν θα έπρεπε να  μπουν στο κύπελλο οι ομάδες της Β΄ Κατηγορίας. Πλέον, κινδυνεύουμε να μην ολοκληρωθεί ούτε το πρωτάθλημα, ούτε το κύπελλο. Έπρεπε να βρεθούν οι λύσεις από τον Μάρτιο.
Οφείλουν να σεβαστούν την υγεία των ποδοσφαιριστών».
 

Συνέχισε λέγοντας ότι «ήταν καίριας σημασίας να τελείωνε το πρωτάθλημα πέρσι, γιατί θα βλέπαμε τα προβλήματα και θα οργανωνόμασταν καλύτερα φέτος. Δυστυχώς στην ομοσπονδία δεν υπάρχει επικοινωνία. Στείλαμε αμέτρητες επιστολές και δυστυχώς δεν παίρνουμε απαντήσεις. Κάποιοι προχωρούν μόνοι τους και έρχεται το ένα λάθος μετά το άλλο. Κάποια πράγματα που αφορούν τα μέλη μας, πρέπει να τα σεβαστούν. Έχουμε υποχρέωση να τα ακολουθήσουν. Δεν μπορούν να παραβιάζουν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Είμαστε στον πάτο της Ευρώπης, όπως είναι δυστυχώς η Εθνικής μας. Όταν πατώνεις σε όλα τα επίπεδα, κάτι κάνεις λάθος. Οφείλουν να αλλάξουν τακτική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πλήγμα με Μπεζούς στην Ομόνοια-Έξι μήνες εκτός δράσης
Σπουδαία κίνηση για την Πάφο-Συνεργασία με την ακαδημία της Γουότφορντ
Τούτιτς: Η Ομόνοια μπορεί να πάρει πρωτάθλημα και κύπελλο, το αξίζει
Χωρίς Βαλμπουενά στον επαναληπτικό με Πάφο ο Απόλλωνας
Πώς απαντά το ΓΣΠ για το ενδιαφέρον της Ομόνοιας 29Μ και για οφειλόμενα ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας
Ανακοινώθηκαν τα τελευταία ντέρμπι του πρωταθλήματος από την ΚΟΠ
Έκανε αποδεκτό το αίτημα της ΚΟΠ η UEFA και αλλάζει η ώρα έναρξης των αγώνων της Εθνικής
Το βιολί της η Ομόνοια, πέρασε και από το Παπαδόπουλος με Αλιούμ και Σεμέδο
Σε ματσάρα που έσπασαν καρδιές πήρε τη νίκη η ΑΕΚ στο 96' και κυνηγά τον ΑΠΟΕΛ
Προσγειωμένος ο Σα Πίντο-«Δεν τη χαρακτηρίζω νίκη τίτλου, όλοι πρέπει να μείνουμε ήρεμοι»