Η πρόβλεψη Πάμπη Ανδρέου για το Σαλαμίνα-Ανόρθωση και το μήνυμα για το Βαρώσι

Βαρωσιώτικο ντέρμπι, ανάμεσα σε Νέα Σαλαμίνα και Ανόρθωση, διεξάγεται απόψε στο στάδιο Αμμόχωστος και το οποίο θα λάβει χώρα για 46η χρονιά στην προσφυγιά, μακριά από την έδρα των δύο ομάδων, το ΓΣΕ.
 
Από τη μια, οι ερυθρόλευκοι θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες, για να ανασάνουν βαθμολογικά και να αποκτήσουν ψυχολογία μετά το πρόβλημα που προέκυψε με τα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ από την άλλη η Ανόρθωση ταξιδεύει στο γήπεδο της Νέας Σαλαμίνας, με μοναδικό στόχο τη νίκη, που θα της επιτρέψει να κρατήσει επαφή με την κορυφή.
 
Μια παλιά δόξα των δύο ομάδων, ο Πάμπης Ανδρέου, μίλησε στην OMADA για το πώς περιμένει το συγκεκριμένο παιχνίδι, την μέχρι στιγμής παρουσία Σαλαμίνας και Ανόρθωσης στο πρωτάθλημα, ενώ έστειλε το δικό του μήνυμα σε κόσμο και διοικήσεις, ότι αυτά που ενώνουν τις δύο ομάδες, είναι περισσότερα από αυτά που τις χωρίζουν.
 
Αξιολογώντας την μέχρι τώρα πορεία των δύο ομάδων, ο Πάμπης Ανδρέου ανέφερε για τη Νέα Σαλαμίνα ότι, «είναι μια νέα ομάδα, αφού έμειναν μόνο δύο με τρεις παίκτες από το περσινό ρόστερ. Περιμέναμε την εικόνα της, δηλαδή να μην έχει χημεία και αυτοματισμούς, κάτι που θα ερχόταν με την πάροδο του χρόνου. Με τα κρούσματα του κορωνοϊού που προέκυψαν, πήγε αρκετά πίσω και είναι ένα ερωτηματικό τώρα. Τα παιδιά που έπαιξαν με την Πάφο ωστόσο, έδειξαν ένα πολύ καλό πρόσωπο».
 
Από την άλλη, για την Ανόρθωση είπε πως, «αν εξαιρέσεις δύο τρεις περιπτώσεις που σηκώνουν την ομάδα στις πλάτες τους, τα νέα αποκτήματα χρειάζονται επίσης χρόνο προσαρμογής. Για να είμαι ειλικρινής την περίμενα καλύτερη, γιατί το ρόστερ είναι το ίδιο το περσινό. Έγιναν κάποιες προσθήκες από την κυπριακή αγορά».
 
Όσον αφορά τα πολλά κρούσματα που προέκυψαν στους ερυθρόλευκους, σημείωσε ότι στο παιχνίδι με την Πάφο, η ομάδα στάθηκε πολύ καλά παρά τις απουσίες που είχε και αν δεν γινόταν το λάθος του τερματοφύλακα, η Νέα Σαλαμίνα θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη ή τον ένα βαθμό.
 
«Για το αυριανό παιχνίδι, αυτό που πρέπει να δείξει η Σαλαμίνα από το πρώτο λεπτό, είναι πάθος, δύναμη, πείσμα και μυαλό. Να δείξει ότι παίζει στην έδρα της και να κερδίσει τον αγώνα. Σίγουρα μπορεί να τα καταφέρει, ανεξαρτήτως της προετοιμασίας που έγινε. Ερχόμαστε και μετά από διακοπή Εθνικών ομάδων και πιστεύω ότι η ομάδα μπορεί, ιδιαίτερα και με τη βοήθεια του κόσμου της».
 
«Μας χωρίζουν μόνο ενενήντα λεπτά»
Το ντέρμπι της πόλης του Ευαγόρα, συνέπεσε εξάλλου με μια περίοδο όπου οι Τούρκοι άνοιξαν το παραλιακό μέτωπο του Βαρωσιού, σκορπώντας θλίψη στους απανταχού Αμμοχωστιανούς.
 
Στο ενδιάμεσο, προέκυψε μια διαφωνία μεταξύ των δύο ομάδων, αφού η Ανόρθωση ζήτησε αλλαγή της ημέρας του αγώνα, για να παρευρεθεί ο κόσμος στην εκδήλωση που θα γίνει στο οδόφραγμα Δερύνειας.
 
«Γι' αυτά που έγιναν, όπως κάποιες δηλώσεις και κάποιες ανακοινώσεις, το μήνυμα μου σε όλους είναι ότι δεν μας χωρίζει τίποτα. Μας χωρίζουν μόνο ενενήντα λεπτά και πιστεύω ότι ο καλύτερος θα κερδίσει τον αγώνα. Μας ενώνει η Αμμόχωστος, που πρέπει να είμαστε κοντά στην πόλη μας».
 
Τάχθηκε εξάλλου, υπέρ της απόφασης της Νέας Σαλαμίνας, να μην αποδεχθεί την πρόταση των κυανόλευκων, για αλλαγή του αγώνα.
 
«Αν δείτε το πρόγραμμα της ομάδας μου για τις επόμενες δεκαπέντε μέρες, δεν μπορείς να παίξεις μια μέρα μετά, γιατί θα παίξει Σάββατο, Τετάρτη, Σάββατο. Αν πήγαινε ο αγώνας Κυριακή θα έδινε αγώνα κάθε τρεις μέρες. Πρέπει να δεις τι έγινε με τα κρούσματα και ποια προετοιμασία έκανε η ομάδα. Είναι άκρως δικαιολογημένη η απόφαση της ομάδας της Σαλαμίνας».
 
Μεγάλη η αξία του Κορέια, θέλει χρόνο ο Ελουντού
Άλλη μια ιδιαιτερότητα που θα έχει ο αυριανός αγώνας, πέραν της κόντρας που προέκυψε ανάμεσα στις δύο ομάδες, είναι οι επιστροφές των Τσαρλς Ελουντού και Άντερσον Κορέια, για πρώτη φορά ως αντίπαλοι, στην έδρα που καταξιώθηκαν.
 
Κληθείς να σχολιάσει τη μέχρι τώρα παρουσία τους με τη φανέλα της Ανόρθωσης, ο κ. Ανδρέου υπέδειξε ότι «εμείς τους συνηθίσαμε αλλιώς εδώ στη Σαλαμίνα. Άλλες οι συνθήκες εδώ, άλλες εκεί. Για τον Κορέια, μπορώ να πω ότι είναι μεγάλη η αξία του. Άλλη είναι η ελευθερία που είχε στη Σαλαμίνα και άλλη στην Ανόρθωση. Έζησα και ξέρω τι σημαίνει να παίζεις στην Ανόρθωση που πάει για πρωταθλητισμό. Η πίεση είναι μεγαλύτερη. Είναι θέμα χαρακτήρα αν θα αντέξεις και αν θα παίξεις.
 
Από την άλλη, ο Ελουντού ήταν τραυματίας, επανήλθε τώρα, έχει συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, θα τον δούμε».
 
«Χάσαμε από τον Άγιο Θεράποντα και κερδίσαμε την Ανόρθωση»
Σε προσωπικό επίπεδο, ο Πάμπης Ανδρέου, πέρασε όλη του την καριέρα στη Νέα Σαλαμίνα, με εξαίρεση δύο χρόνια που μετακόμισε στο Αντώνης Παπαδόπουλος για να φορέσει τη φανέλα της Ανόρθωσης.
 
Γυρίζοντας το μυαλό του πίσω στις μεγαλύτερες στιγμές που πέρασε με τις δύο ομάδες, είπε πως στην Νέα Σαλαμίνα ξεχωρίζει ένα παιχνίδι τη σεζόν 1994-95.  «Θυμάμαι όταν παίζαμε κύπελλο με τον Άγιο Θεράποντα, ομάδα τέταρτης κατηγορίας. Ο αγώνας ήταν στο ξερό του ΓΣΟ, χάσαμε και αποκλειστήκαμε από το κύπελλο και πήγαμε να παίξουμε με την Ανόρθωση το Σαββατοκύριακο μετά από εκείνο το παιχνίδι. Νικήσαμε 3-0, έβαλα τα δύο γκολ. Είναι αυτή η ιδιαιτερότητα ότι χάσαμε από ομάδα τέταρτης κατηγορίας και παίξαμε ντέρμπι μετά, που με κάνει να θυμάμαι έντονα εκείνο τον αγώνα. Κάτι παρόμοιο είναι και με τη σημερινή ομάδα, με τα προβλήματα που υπάρχουν».
 
Από την άλλη στην Ανόρθωση, θυμάται έντονα το πρώτο παιχνίδι που έπαιξα απέναντι στη Σαλαμίνα στο Αμμόχωστος. Ήταν πολύ έντονα τα συναισθήματα. Καταλαβαίνετε».
 
Ως προς το αν υπάρχει φαβορί, για τον αυριανό αγώνα, είπε πως δεν μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη. «Όποιος είναι πιο έξυπνος και πιο δυνατός θα κερδίσει. Είναι ένα παιχνίδι 50-50».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ
Στο μικροσκόπιο της Επ. Δεοντολογίας τρεις αγώνες που ενδέχεται να ήταν προσυνεννοημένοι
Κούρης και Σπάρτακος διεκδικούν το τρόπαιο του Κυπέλλου Μικρών Κατηγοριών
Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό