Πανηγυρίζουμε που κερδίσαμε το Λουξεμβούργο των δέκα παικτών

Ο Κύπριος φίλαθλος πανηγύρισε χθες βράδυ τη νίκη της Εθνικής επί του Λουξεμβούργου, που ήταν η πρώτη στον όμιλο για το Nations League και η οποία δεν ξεκόλλησε την Κύπρο από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.
 
Ναι μεν η Εθνική κατάφερε να πάρει το τρίποντο και κάποιος θα μπορούσε να πει ότι η υπάρχει ελπίδα για το μέλλον, ωστόσο το γεγονός και μόνο πως σε ένα τόσο εύκολο όμιλο με ομάδες του επιπέδου της, καταφέρνει μέχρι στιγμής να παραμένει στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα, είναι τουλάχιστον αποτυχία.
 
Κι αυτό γιατί μια ομάδα όπως το Λουξεμβούργο, που στα… χαρτιά είναι πολύ κατώτερη από την Εθνική, βρίσκεται στη δεύτερη θέση και διεκδικεί άνοδο, την ώρα που η δική μας ομάδα δεν έχει καμία ελπίδα και κανένα στόχο.
 
Στο κάτω κάτω, πόσο μπορεί να χαρεί κάποιος μια νίκη επί του Λουξεμβούργου, που έμεινε με δέκα παίκτες από το 32’; Πόσο μπορεί να χαρεί κάποιος που απλά η Κύπρος κέρδισε μια ομάδα που είναι κατώτερη από την ίδια;
 
Αναντίλεκτα, η συνολική εικόνα της ομάδας παρά τη νίκη, μέχρι σήμερα, είναι επιεικώς κακή και για να αλλάξει χρειάζονται να γίνουν πάρα πολλά πράγματα.
 
Ήδη, άλλη μια ευκαιρία για διάκριση πετάχτηκε στα σκουπίδια και θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι την επόμενη. Αυτή η ευκαιρία, δεν θα ήταν υπερβολή να έλεγε κάποιος ότι ήταν και η μεγαλύτερη στην ιστορία της Εθνικής, αν δει κάποιος τους αντιπάλους και τη βαθμολογία.
 
Πρώτο στον όμιλο, με μια αγωνιστική να υπολείπεται, είναι το Μαυροβούνιο με 10 βαθμούς, ακολουθεί το Λουξεμβούργο με 9 και το Αζερμπαϊτζάν με 5, ενώ η Κύπρος έχει μαζέψει 4 βαθμούς.
 
Το μόνο σίγουρο είναι πως η Κύπρος, πρέπει να σηκώσει ανάστημα. Αυτή η νίκη ίσως να είναι το εφαλτήριο για τα επόμενα παιχνίδια. Ο χρόνος που ζήτησε ο Γιόχαν Βάλεμ, εξαρτάται από την ομοσπονδία, ωστόσο σε περίπτωση δεύτερης συνεχόμενης νίκης, απέναντι στο Μαυροβούνιο την ερχόμενη Τρίτη, πιθανόν να δοθεί στον Βέλγο προπονητή.
 
Σε αντίθετη περίπτωση, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά στο θέμα τεχνικής ηγεσίας και δεν θα ήταν έκπληξη, εάν ο Βάλεμ αποχωρούσε με την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων για το Nations League, ώστε να αναλάβει ο επόμενος, να καθοδηγήσει την Κύπρο, στα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου, του 2022.
 
Ήδη από την μέρα αποχώρησης του Σωφρόνη Αυγουστή από τον Απόλλωνα, το όνομα του Λεμεσιανού τεχνικού, ακούγεται έντονα για τον πάκο της Εθνικής ομάδας. Μένει να δούμε, αν όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Το εντυπωσιακό κορεό της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας για τον κρίσιμο αγώνα στο ΓΣΠ μεταξύ Ομόνοιας 29 και Ομόνοιας Αραδίππου (pics)
Το μήνυμα του Μπεν Σιμόν για το ντέρμπι με την Ομόνοια-«Είμαστε συγκεντρωμένοι στα μικρά πράγματα»
Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος