Η τύχη της ΑΕΛ, η καρδιά χιλίων λεόντων και η ήττα με θετικό πρόσημο για Απόλλων

Αν έχεις τύχη διάβαινε λέει η παροιμία και η ΑΕΛ, είχε την τύχη με το μέρος της στο λεμεσιανό ντέρμπι κόντρα στον Απόλλωνα, δραπετεύοντας με τους τρεις βαθμούς της νίκης, που την ανέβασαν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.
 
Οι γαλαζοκίτρινοι, γλύτωσαν δύο φορές, αφού τα δοκάρια ήταν σύμμαχος του Βοζίνια, ο οποίος έχει το δικό του μεγάλο μερίδιο ευθύνης, για να πάρει η ΑΕΛ το τρίποντο, αφού απέκρουσε πέναλτι του Μάρκοβιτς, στο 0-1. Επίσης, κράτησε την ομάδα του και σε άλλες περιπτώσεις, όταν ο Απόλλωνας, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος, έδειξε να θέλει πάρα πολύ το γκολ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Τα δύο πέναλτι, τα δοκάρια του Απόλλωνα και τα γκολ του ντέρμπι στο Τσίρειο

Πέραν της τύχης και του Βοζίνια, εξαιρετική ήταν και η διαχείριση του Ντούσαν Κέρκεζ από τον πάγκο, αφού γνώριζε ότι δεν θα είχε σήμερα μαζί του τον βασικό του επιθετικό Μαέ και φρόντισε να προετοιμάσει τον Μπάμπιτς, ώστε να αγωνιστεί σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι. Κι αυτός, τον έβγαλε ασπροπρόσωπο, αφού πέτυχε το πρώτο γκολ, με εξαιρετική κεφαλιά, ανοίγοντας τον δρόμο προς τη νίκη.
 
Εκεί που ο Απόλλωνας ισοφάρισε, η ΑΕΛ δεν πανικοβλήθηκε και εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Νταμπό, για να κερδίσει πέναλτι και να πάρει το παιχνίδι.
 
Οι γαλαζοκιτρινοι, με καρδιά χιλίων λεόντων, κατάφεραν να βγάλουν την πολύ δύσκολη εβδομάδα, στην οποία είχαν τρία ντέρμπι με συγκομιδή τρεις νίκες. Πέραν του Απόλλωνα, είχαν κερδίσει την περασμένη Κυριακή την Ανόρθωση με 1-0 και μεσοβδόμαδα την ΑΕΚ με 0-2, για το θεσμό του κυπέλου.
 
Με τη νίκη της, η ΑΕΛ ανέβηκε στη δεύτερη θέση με 24 βαθμούς και ο Ντούσαν Κέρκεζ ρωτήθηκε αν μετά από αυτά τα τρία παιχνίδια αλλάζουν οι στόχοι της ομάδας, που στην αρχή του πρωταθλήματος ήταν η έξοδος στην Ευρώπη, με τον Βόσνιο τεχνικό να απαντά ξεκάθαρα, πως δεν αλλάζει οτιδήποτε.
 
Ως πολύ καλός γνώστης των «mind games», ο Κέρκεζ, θέλει να κρατήσει σε εγρήγορση τους ποδοσφαιριστές του, ώστε να είναι συνεχώς συγκεντρωμένοι και να μην παρασυρθούν από αυτά τα παιχνίδια, υποτιμώντας τους επόμενους αντιπάλους τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Δοκάρι και μέσα πάμε στον παράδεισο, δοκάρι και έξω πάμε στην κόλαση»

Από την άλλη, αδικημένοι μπορούν να αισθάνονται από το αποτέλεσμα οι παίκτες, το τεχνικό επιτελείο, αλλά και οι οπαδοί του Απόλλωνα, οι οποίοι είδαν την ομάδα τους να είναι καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο να μην μπορεί να πάρει τη νίκη.
 
Σίγουρα, κάποια ατομικά λάθη, όπως εκείνο του Νταμπό στο πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΛ, αλλά και το άστοχο χτύπημα πέναλτι του Μάρκοβιτς, να στοίχισαν στους γαλάζιους, όμως με φάρο την εμφάνιση, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Απόλλωνας μπορεί να πιστεύει σε πολύ μεγάλα πράγματα τη φετινή χρονιά.
 
Το έδειξε άλλωστε μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, ότι έχει ίσως το μεγαλύτερο βάθος από όλες τις ομάδες και μπορεί να πάει μέχρι τέλους. Φτάνει να διαχειριστεί σωστά την ήττα και να επανέλθει σύντομα στα θετικά αποτελέσματα.
 
Όπως ανέφερε ο προπονητής του Απόλλωνα Γιάννης Πετράκης, «το πρωτάθλημα έχει δρόμο, οι μεγάλες ομάδες πρέπει να ξέρουν να διαχειρίζονται τις δύσκολες στιγμές. Γινόμαστε καλύτεροι και πιο δυνατοί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποθέωσε τους παίκτες του ο Κέρκεζ-«Ένα μεγάλο μπράβο»

Υπενθυμίζεται ότι με τη νίκη της η ΑΕΛ ανέβηκε στους 24 βαθμούς και τη δεύτερη θέση, αφήνοντας τρίτο και στους 23 βαθμούς τον Απόλλωνα.
 
Την ερχόμενη αγωνιστική, οι γαλαζοκίτρινοι υποδέχονται τον Εθνικό Άχνας στο Τσίρειο, ενώ ο Απόλλωνας ταξιδεύει στο Παραλίμνι για να αντιμετωπίσει την τοπική Ένωση.
 

Δειτε Επισης

Η καυτή σφυρίχτρα στο ντέρμπι κορυφής στην Αρένα-Όλοι ορισμοί
Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ, το κόστος και ο χρόνος παράδοσής του
Δάκρυσε ο επενδυτής για το νέο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-«Το όνειρο πρέπει να είναι πιο μεγάλο»
Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής