Οι εκπλήξεις, οι ομάδες που απογοήτευσαν και οι ηλεκτρικές καρέκλες των πάγκων

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος, ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα με την τεράστια νίκη της Ομόνοιας επί του ΑΠΟΕΛ και πλέον τα πρώτα συμπεράσματα για τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν, αλλά και αυτές που χρειάζονται ανασύνταξη, μπορούν να εξαχθούν.
 
Με εξαίρεση δύο παιχνίδια, το Απόλλων-Ομόνοια και το ΑΕΚ Πάφος, που δεν διεξήχθησαν, το μεν πρώτο, λόγω των υποχρεώσεων της Ομόνοιας στην Ευρώπη και το δε δεύτερο, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, όλοι οι υπόλοιποι αγώνες του πρώτου γύρου είναι συμπληρωμένοι κι ως εκ τούτου, η βαθμολογία δεν αναμένεται να αλλάξει κατά πολύ.
 
Ουσιαστικά στον πρώτο γύρο δεν κατάφερε οποιαδήποτε ομάδα να ξεχωρίσει και να ανοίξει τη διαφορά στο βαθμολογικό πίνακα, αφού η πρώτη από την έκτη θέση έχουν διαφορά επτά βαθμών, κάτι που σημαίνει πως σε ένα πρωτάθλημα που απομένουν άλλα 24 παιχνίδια, όλα μπορούν να συμβούν.
 
Η ΑΕΛ προπορεύεται στη βαθμολογία έχοντας μαζέψει 27 βαθμούς, ένα περισσότερο από Απόλλωνα κα Ανόρθωση. Στις θέσεις τέσσερα και πέντε βρίσκονται ΑΕΚ και Ολυμπιακός, ενώ στην έκτη θέση είναι η Ομόνοια.
 
Ο ΑΠΟΕΛ από την άλλη, απογοητεύει τους φίλους του, αφού σε δεκατρείς αγώνες μάζεψε μόλις 16 βαθμούς και βρίσκεται στην ένατη θέση.
 
Οι εκπλήξεις του πρωταθλήματος
Από τις 13 πρώτες αγωνιστικές του νέου πρωταθλήματος, ξεχώρισαν τρεις ομάδες, οι οποίες αποτελούν τις ευχάριστες εκπλήξεις του θεσμού. Η πρώτη είναι η ΑΕΛ, η οποία βρίσκεται πανάξια στην κορυφή, έχοντας μαζέψει 27 βαθμούς.
 
Η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ, δείχνει ότι είναι μακράν η πιο σταθερή ομάδα στο πρωτάθλημα, χωρίς σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της και με ποιοτικό ρόστερ. Οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού, παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα που έκαναν, δεχόμενοι ήττες στα τρία πρώτα ντέρμπι της σεζόν απέναντι σε ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια και ΑΕΚ, στη συνέχεια ανέβηκαν αγωνιστικά και έκτισαν ένα σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων και τερμάτισαν στην πρώτη θέση για τον πρώτο γύρο. Το εντυπωσιακότερο για την ΑΕΛ, ήταν ότι κέρδισε μέσα σε μια εβδομάδα τρία ντέρμπι, με Ανόρθωση (1-0), ΑΕΚ (0-2, Κύπελλο) και το ντέρμπι της Λεμεσού απέναντι στον Απόλλωνα (1-2).
 
Η άλλη έκπληξη του ποδοσφαιρικού μαραθωνίου, είναι ο Ολυμπιακός Λευκωσίας, ο οποίος με εξαιρετική δουλειά στην προετοιμασία, μάζεψε στον πρώτο γύρο 22 βαθμούς και βρίσκεται συγκάτοικος στην τέταρτη θέση με την ΑΕΚ. Ανάμεσα σε άλλους, ο Ολυμπιακός κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ (0-1 ), την Ομόνοια (1-0), ενώ έχασε δύσκολα από Απόλλωνα και Ανόρθωση. Σίγουρα, η αποχώρηση του Γιάννη Πετράκη από τον πάγκο της ομάδας, για τον Απόλλωνα, πιθανώς να επηρεάσει, ωστόσο αυτό θα φανεί στην πορεία.
 
Η Καρμιώτισσα Πολεμιδιών είναι επίσης μια ομάδα που εντυπωσίασε στον πρώτο γύρο με τις εμφανίσεις της, αφού είδε στα μάτια όλες τις μεγάλες ομάδες, παρότι είναι νεοφώτιστη και κατάφερε να μαζέψει έντεκα βαθμούς. Η ομάδα του Χρύση Μιχαήλ, έφερε ισοπαλία στην πρεμιέρα με τον ΑΠΟΕΛ, έχασε πολύ δύσκολα από Ομόνοια και ΑΕΛ, ενώ πήρε ισοπαλίες και από τις ΑΕΚ και Ανόρθωση. Έκανε επίσης την μεγαλύτερη έκπληξη μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας τον Απόλλωνα μέσα στο Τσίρειο στάδιο. Αποτέλεσμα που οδήγησε τον Σωφρόνη Αυγουστή, στην πόρτα εξόδου από τους γαλάζιους της Λεμεσού.
 
Οι ομάδες που απογοήτευσαν
Κάποιες άλλες ομάδες απογοήτευσαν στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, με τον κόσμο τους να ελπίζει ότι θα ανακάμψουν και θα αλλάξουν ρώτα στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.
 
Μεγαλύτερη απογοήτευση μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, είναι ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος μάζεψε μόλις 16 βαθμούς, έχοντας συμπληρωμένους τους αγώνες του. Οι γαλαζοκίτρινοι με την αγωνιστική τους εικόνα, δείχνουν μέχρι στιγμής να μην μπορούν να φθάσουν σε υψηλά στάνταρ απόδοσης και ο στόχος του πρωταθλήματος να μοιάζει, με βάση πάντα τα σημερινά δεδομένα, ανέφικτος.
 
Στο ίδιο καλάθι μπαίνει και η Ένωση Νέων Παραλμνίου, ομάδα που δείχνει τρομερές αδυναμίες στο παιχνίδι της και μέχρι τώρα, με εξαίρεση τον αγώνα με την ΑΕΚ που κέρδισε και αυτόν απέναντι στην Ομόνοια, έδειξε ότι δύσκολα θα κρατηθεί στην κατηγορία. Παρόλα αυτά, υπάρχει ακόμα ένας ολόκληρος γύρος και οι βυσσινί μπορούν να αντιστρέψουν την κατάσταση, ιδίως εάν τον Ιανουάριο φέρουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.
 
Η έταιρη ομάδα της Αμμοχώστου, ο Εθνικός Άχνας είναι η τρίτη ομάδα που απογοητεύει με τις εμφανίσεις της, μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Η προσφυγική ομάδα, άλλαξε τρεις προπονητές, (Κλάφουριτς, Μαρκόφσκι, Μακρίδης), αλλά δεν βρήκε μέχρι σήμερα τα πατήματά της. Ένα ελαφρυντικό για τον Εθνικό, αποτελεί το γεγονός ότι επηρεάστηκε πολύ από τον κορωνοϊό, αφού τον περασμένο Σεπτέμβρη είχαν βρεθεί 18 κρούσματα στην ομάδα, κάτι που την πήρε πολύ πίσω σε θέμα φυσικής κατάστασης.
 
Οι ηλεκτρικές καρέκλες των προπονητών
Σε ότι αφορά στους προπονητές που άλλαξαν οι ομάδες τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, αυτοί ανέρχονται στους 12, κάτι που κατά μέσο όρο σημαίνει ότι αποχωρεί ένας προπονητής την εβδομάδα.
 
Το ρεκόρ στις αλλαγές προπονητών έχει ο Εθνικός Άχνας, ο οποίος έδιωξε μέχρι στιγμής τρεις προπονητές. Πρόκειται για τους Ντιν Κλάφουριτς, Μπόγιαν Μαρκόφσκι και Απόστολο Μακρίδη. Ακολουθούν με δύο αλλαγές προπονητών η ΑΕΚ και ο Ερμής.
 
Οι ομάδες που δεν άλλαξαν προπονητή είναι η πρωτοπόρος ΑΕΛ, η Ανόρθωση, η Ομόνοια και η Καρμιώτισσα.
 
ΑΕΚ
Νταβίντ Κανέδα (3η αγωνιστική)
Χουάν Καρίγιο (11η αγωνιστική)
Σωφρόνης Αυγουστή
 
ΑΕΛ
Ντούσαν Κέρκεζ
 
Ανόρθωση
Τιμούρ Κετσπάγια
 
Απόλλωνας
Σωφρόνης Αυγουστή (10η αγωνιστική)
Γιάννης Πετράκης
 
ΑΠΟΕΛ
Μαρίνος Ουζουνίδης (9η αγωνιστική)
Μικ Μακάρθι
 
Δόξα
Κώστας Σακκάς
 
Εθνικός Άχνας
Ντιν Κλάφουριτς (8η αγωνιστική)
Μπόγιαν Μαρκόφσκι (11η αγωνιστική)
Απόστολος Μακρίδης (13η αγωνιστική)
 
Ερμής Αραδίππου
Νίκος Παναγιώτου (2η αγωνιστική)
Νίκος Ανδρονίκου (9η αγωνιστική)
Μαρίνος Σατσιάς
 
Ένωση Νέων Παραλιμνίου
Μάριος Κκαράς (4η αγωνιστική)
Κάρλος Φερέρ
 
Καρμιώτισσα
Χρύσης Μιχαήλ
 
Νέα Σαλαμίνα
Πάμπος Χριστοδούλου (8η αγωνιστική)
Σάββας Δαμιανού
 
Ολυμπιακός
Γιάννης Πετράκης (10η αγωνιστική)
Κώστας Σεραφείμ
 
Ομόνοια
Χένινγκ Μπεργκ
 
Πάφος
Κάμερον Τόσαν (7η αγωνιστική)
Ντμίτρι Μιχαϊλένκο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19
Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»