«Δεν θυμόμουν ότι ήμουν ο τελευταίος που κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ, το άκουσα ψες»

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης ήταν ο τελευταίος προπονητής της Ομόνοιας, που κέρδισε πριν 22 χρόνια τον ΑΠΟΕΛ στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Το βράδυ της Δευτέρας, ο Χένινγκ Μπεργκ έσπασε την κατάρα και κατάφερε να οδηγήσει τους πράσινους στη μεγάλη νίκη επί του αιώνιου αντιπάλου.
 
Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, πρόεδρος του ΚΟΑ σήμερα, μίλησε στην OMADA, για τον αγώνα, αλλά και τι θυμάται από εκείνη τη νίκη το 1998.  
 
Για το παιχνίδι της Δευτέρας ανέφερε πως «το περίμενα να ήταν πιο ανταγωνιστικό, που δεν ήταν. Το ΑΠΟΕΛ είχε πολύ μικρά διαστήματα υπεροχής που μπορούσε να σκοράρει, όμως η Ομόνοια εκτός τα τρία γκολ που πέτυχε είχε κι άλλες ευκαιρίες. Αν υπάρχει δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο, που είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα συζήτησης, δίκαια κέρδισε η Ομόνοια. Είναι μια μεγάλη νίκη για την Ομόνοια, θα της δώσει μια πολύ μεγάλη δυναμική μετά τα άσχημα αποτελέσματα που είχε πρόσφατα. Αυτό το τετραήμερο μεταμορφώνει τη χρονιά της. Η νίκη επί του ΠΑΟΚ, που ήταν ένα πολύ μεγάλη ψυχολογική ένεση, αλλά και η νίκη επί του αιώνιου αντιπάλου θα της προσδώσει μεγάλη δυναμική στη συνέχεια».
 
Για τον ΑΠΟΕΛ, είπε ότι «είναι ξεκάθαρο, θα σας το πει και ο πιο φανατικός ΑΠΟΕΛίστας, ότι δεν πέτυχαν στους ξένους παίκτες τους. Η μεγάλη πλειοψηφία είναι μέτριοι παίκτες. Έχει βοηθήσει ο Μακάρθι, σουλούπωσε την ομάδα, αλλά όταν δεν έχεις μεγάλη ποιότητα, δεν μπορείς να πας πολύ μακριά. Δεν θα επαναλάβει με τίποτα τον άθλο των τελευταίων χρόνων, δηλαδή να κερδίσει το πρωτάθλημα και η άποψη μου είναι ότι θα ταλαιπωρηθεί φέτος».
 
Όσον αφορά το παιχνίδι του 1998, τόνισε ότι δεν θυμόταν πως είχε από τότε να κερδίσει η Ομόνοια στον πρώτο γύρο τον ΑΠΟΕΛ. «Το άκουσα χθες βράδυ και το θυμήθηκα με νοσταλγία εκείνο το παιχνίδι».
 
Όπως ανέφερε, «τότε πρέπει να ομολογήσω ότι φτιάξαμε μια πολύ δυνατή ομάδα στην Ομόνοια και χάσαμε δύο τίτλους στις λεπτομέρειες. Με το πέναλτι του Ράουφμαν και την επόμενη χρονιά στην ισοβαθμία. Τότε, τα παιχνίδια με τον ΑΠΟΕΛ ήταν στη μέση. Κρίνονταν στις λεπτομέρειες στη μεγάλη τους πλειοψηφία. Αν δεν κάνω λάθος, σε εκείνο το παιχνίδι σκόραρε ένα γκολ ο Ράουφμαν κι ένα ο Μαλέκος. Είχαμε χτυπήσει με όλες μας τις δυνάμεις εκείνο το παιχνίδι. Είχαμε θυμάμαι τότε τον Μαλέκο να οργώνει την μεσοεπιθετική γραμμή και όλους τους παίκτες να σερβίρουν τον Ράουφμαν, που ήταν μια μηχανή του γκολ».
 
Καταλήγοντας, ανέφερε χαριτολογώντας, «έλεγα μετά από εκείνα τα χρόνια σε άλλες μου ομάδες αφού έφερα τον Ράουφμαν στην Κύπρο μπορώ να αποτύχω σε άλλες εκατό μεταγραφές».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Δειτε Επισης

H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ