Οι γερόλυκοι που διαπρέπουν στη Β΄ Κατηγορία

Οι περιπτώσεις 16 ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στο παρελθόν στην Α΄ Κατηγορία, αλλά πλέον ανήκουν σε ρόστερ ομάδων που συμμετέχουν στη Β΄ Κατηγορία.
 
Ο κάθε ένας από αυτούς κουβαλάει μια ξεχωριστή ιστορία.
 
 
Έντγκαρ Μαρσελίνιο (Καρμιώτισσα)
 
Είναι 31 ετών και ανήκει στο ρόστερ της Καρμιώτισσας, η οποία πανηγύρισε ιστορική άνοδο στην Α΄ Κατηγορία. Ξεκίνησε τη καριέρα του από τη δεύτερη ομάδα της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, ενώ στη Πορτογαλία είχε συμμετοχές και με τη φανέλα των Εστορίλ και Γκιμαράες. Στο νησί μας αγωνίστηκε με επιτυχία στην Ομόνοια και τον ΑΠΟΠ Κινύρα Πέγειας, ενώ είχε πέρασμα και από την ΑΕΠ. Η θέση του είναι δεξιός εξτρέμ.
 

Μάριος Λουκά (Καρμιώτισσα)
 
Είναι 33 ετών και ανήκει επίσης στη Καρμιώτισσα. Σπουδαία καριέρα στη Νέα Σαλαμίνα, προτού κάνει το μεγάλο βήμα και αγωνιστεί στον ΑΠΟΕΛ το 2006. Είχε πέρασμα επίσης από ΑΕΛ, Ερμή, Αγία Νάπα και Κούκλια. Η θέση του είναι δεξιός εξτρέμ.
 
 
Χρίστος Μάστρου (Αναγέννηση Δερύνειας)
 
Είναι 28 ετών, από τους κορυφαίους Κύπριους τερματοφύλακες τα τελευταία χρόνια. Η Αναγέννηση Δερύνειας είναι και η ομάδα που ξεκίνησε τη καριέρα του, αλλά στη πορεία έζησε πολύ μεγαλύτερες στιγμές. Το 2012 ήταν στο ρόστερ της Ανόρθωσης, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στην ΕΝΠ.
 
 
Γιώργος Κολάνης (Αναγέννηση Δερύνειας)
 
Είναι 35 ετών και θεωρείται μια από ποδοσφαιρικές μορφές που ξεχώρισαν στην Ένωση, την οποία υπηρέτησε για 15 περίπου χρόνια στη καριέρα του. Αγωνίστηκε επίσης στον Ολυμπιακό και τον Ερμή. Η θέση του είναι ανασταλτικός μέσος.
 
 
Κωνσταντίνος Σαμάρας (Ολυμπιακός)
 
Είναι 31 ετών και προτού πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό, αγωνιζόταν στον Ερμή. Ξεκίνησε τη καριέρα του από την Ανόρθωση, ενώ αγωνίστηκε επίσης σε ΑΠΟΠ Κινύρα Πέγειας, Ερμή, Αλκή και Εθνικό Άχνας. Η θέση του είναι αριστερό μπακ, αγωνίζεται και αριστερά στην επίθεση.
 

Νίκος Νικολάου (Ολυμπιακός)
 
Είναι 36 ετών, από τους ποδοσφαιριστές που άφησαν τι δική τους ιστορία στον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Στη καριέρα του αγωνίστηκε επίσης σε Αλκή και Δόξα. Η θέση του είναι μέσος.
 
 
Μούσα Μγκούνι (Ολυμπιακός)
 
Είναι 32 ετών, αρκετοί τον συνδέουν με την Ομόνοια, στην οποία αγωνίστηκε για μια τετραετία. Ο Μγκούνι αγωνίστηκε επίσης στην Ουκρανία, με τα χρώματα της Μέταλουργκ Ντόνεσκ αλλά και στη Ρωσία με την Τέρεκ. Προτού πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό, αγωνιζόταν στην Αγία Νάπα. Η θέση του είναι επιθετικός.
 

Χαράλαμπος Καϊρίνος (ΑΕΖ)
 
Είναι 33 ετών, με σπουδαία καριέρα στη Νέα Σαλαμίνα, από το 2004 μέχρι το 2008. Αγωνίστηκε ακολούθως στην ΑΠΕΠ και αργότερα στην ΑΕΛ. Προτού ενταχθεί στην ΑΕΖ, είχε πέρασμα από ΕΝΠ Παρεκκλησιάς, Άρη και Κούκλια.
 

Σίμος Κρασσάς (ΑΕΖ)
 
Είναι 33 ετών, με σπουδαία καριέρα στην ΑΕΛ. Ο Κρασσάς την σεζόν 2004-05 αγωνίστηκε στην ΑΕΚ Αθηνών, πέρασε αργότερα από Πανιώνιο και Απόλλων Καλαμαριάς, για να επιστρέψει και πάλι στους «γαλαζοκίτρινους». Μετά τη παρουσία του σε Αλκή και Άρη, πήρε μεταγραφή στην ΑΕΖ. Αγωνίζεται ως μέσος.
 

Ανδρέας Παπαθανασίου (ΑΕΖ)
 
Είναι 32 ετών, γνωστός από το πέρασμα του στον Ερμή, ενώ τη σεζόν 2009/10 αγωνίστηκε στον ΑΠΟΕΛ. Αγωνίζεται ως επιθετικός.
 

Αλέξης Γαρμπόζης (ΑΕΖ)
 
Είναι 35 ετών, ξεκίνησε τη καριέρα του από την ΑΕΛ, για να αγωνιστεί στη συνέχεια στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Επέστρεψε στη Κύπρο αλλά αυτή τη φορά αγωνίστηκε στον Απόλλωνα, στη συνέχεια στην Ανόρθωση, για να επιστρέψει αργότερα στην ΑΕΛ. Πέρασε επίσης από Πάφος και Κούκλια, με την ΑΕΖ να είναι ο τελευταίος ποδοσφαιρικός του σταθμός. Η θέση του είναι αριστερό εξτρέμ.
 

Τσιντί (ΕΝΑΔ)
 
Είναι 32 ετών, στο παρελθόν αγωνίστηκε στη Πορτογαλική Ρίο Άβε, προτού έρθει στο νησί μας και κάνει τη διαφορά με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Αγωνίστηκε επίσης σε Εθνικό και Νέα Σαλαμίνα. Έχει την ευχέρεια να αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επίθεσης.
 

Πέτρος Φιλανιώτης (ΘΟΪ)
 
Είναι 35 ετών, με πολύ σημαντική παρουσία από την ΑΕΛ, στην οποία αγωνίστηκε για έξι χρόνια. Ακολούθως αγωνίστηκε στον Εθνικό Άχνας, σε Ομόνοια Αραδίππου και Διγενή, για να πάρει μεταγραφή τη σεζόν 2014-15 στο ΘΟΪ. Η θέση του είναι μέσος.
 
 
Δημήτρης Μάρης (ΘΟΪ)
 
Είναι 36 ετών, με πέρασμα από ΑΕΚ και Ομόνοια, ενώ στην καριέρα του αγωνίστηκε επίσης σε Αλκή, Δόξα και Ομόνοια Αραδίππου. Η θέση του είναι δεξιός εξτρέμ. Η ποιότητα του ξεχώρισε στην Α΄ Κατηγορία, ενώ πλέον, με την εμπειρία που διαθέτει βοηθάει το ΘΟΪ Λακατάμιας. Αγωνίζεται δεξιά στην επίθεση.
 

Αντώνης Παναγή (Ομόνοια Αραδίππου)
 
Είναι 32 ετών και ξεκίνησε τη καριέρα του από τη Νέα Σαλαμίνα. Αγωνίστηκε επίσης σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ, ενώ από τη σεζόν 2011-12 ανήκει στο δυναμικό της Ομόνοιας Αραδίππου. Αγωνίζεται ως μέσος.
 

Λεβάν Μαχράτζε (Ε.Ν.Παρεκκλησιάς)
 
Είναι 38 ετών με πλούσια καριέρα σε Κύπρο και Ελλάδα. Στο νησί μας αγωνίστηκε στην ΑΕΛ, τον Απόλλωνα, ενώ είχε πέρασμα από Ερμή, Εθνικό Άχνας και Καρμιώτισσα. Στην Ελλάδα αγωνίστηκε με τα χρώματα της Ξάνθης για μια τριετία. Αγωνίζεται ως δεξιός οπισθοφύλακας.

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19