Ψάχνει σωσίβιο στον ωκεανό ο ΑΠΟΕΛ

Αποκαρδιωτικός, αδιόρθωτος, τρομακτικά άστοχος, χωρίς καθαρό μυαλό. Αυτός είναι ο ΑΠΟΕΛ του φετινού πρωταθλήματος και κάθε αγωνιστική φροντίζει να επιβεβαιώνει όλα τα πιο πάνω. Με δεκαέξι βαθμούς σε δεκαπέντε παιχνίδια, η ομάδα που την περασμένη δεκαετία μονοπωλούσε τα πρωταθλήματα, σήμερα παραπαίει στο γήπεδο, προβληματίζοντας τους οπαδούς της, αλλά και την ίδια τη διοίκηση της.

Στο παιχνίδι απέναντι στην Ένωση, όλοι ήλπιζαν πως θα κάνουν μια νέα αρχή και θα πετύχαιναν τη νίκη που θα τους έδινε ώθηση για τη συνέχεια, όμως δέχθηκαν άλλο ένα χαστούκι, ίσως το πιο ηχηρό μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα. Και δεν ήταν μόνο η ήττα, αλλά και η εμφάνιση, που για άλλη μια αγωνιστική ήταν πολύ κακή και με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αλλά και ένα πεντάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο, οι γαλαζοκίτρινοι δεν έδειξαν σε κανένα άλλο σημείο του αγώνα πως μπορούσαν να πάρουν κάτι από το παιχνίδι.

Ναι μεν ο ΑΠΟΕΛ προέρχεται από το πρόβλημα με τον κορωνοϊό, όπου αρκετοί ποδοσφαιριστές του είχαν μείνει για δύο εβδομάδες εκτός προπονήσεων, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την κακή αγωνιστική εικόνα, την οποία παρουσιάζουν καθόλη τη διάρκεια της σεζόν, με εξαίρεση ελάχιστα παιχνίδια.

Το παραδέχθηκε εξάλλου και ο προπονητής της ομάδας Μικ Μακάρθι στη διάσκεψη Τύπου, πως αυτά που είδε στον αγώνα απέναντι στην Ένωση, τον σόκαραν και τον έκαναν να ντραπεί, γεγονός που δείχνει ότι ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ βλέποντας τους παίκτες του στην προπόνηση πίστευε ότι είχαν ξεπεράσει την περιπέτεια με τον SARS-COV2 και θα μπορούσαν να σταθούν αντάξια στο γήπεδο παίρνοντας το τρίποντο.

Παρόλα αυτά, η άμυνα έμπαζε από παντού, με τον Μερκή να μην θυμίζει σε τίποτα τον ηγέτη των προηγούμενων χρόνων και το κέντρο του ΑΠΟΕΛ να είναι σε κατάσταση αποσύνθεσης, με τον Λουντεμό να είναι εξαφανισμένος σε όλο τον αγώνα.

Για την επίθεση, ούτε λόγος, αφού ο Νούχιου μπορεί να είχε δοκάρι και άλλες ευκαιρίες να σκοράρει, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίκτυα. Το ίδιο και ο Μπεν Σαχάρ. Θα ήταν άδικο για τους υπόλοιπους, να μην κριθούν αυστηρά και τα εξτρέμ του ΑΠΟΕΛ, τα οποία δεν προκάλεσαν σχεδόν καθόλου προβλήματα στην άμυνα της Ένωσης, όπως για παράδειγμα ο Γιώργος Εφραίμ.

Οι μοναδικοί διασωθέντες από το νέο στραπάτσο του ΑΠΟΕΛ, είναι οι νεαροί, κάτι το οποίο τόνισε στη διάσκεψη Τύπου ο Μικ Μακάρθι. Ο Σατσιάς, ο Γαβριήλ και ο Κούτσακος έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν για να καταφέρει η ομάδα τους να πάρει τη νίκη, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.

Η επόμενη μέρα θα είναι πολύ δύσκολη για τον ΑΠΟΕΛ, με άπαντες να βρίσκονται ξανά προ των ευθυνών τους. Παίκτες, προπονητής και διοίκηση, είναι στο στόχαστρο των οπαδών των γαλαζοκιτρίνων, με τους τελευταίους να δέχονται τα περισσότερα πυρά, κυρίως λόγω του κακού προγραμματισμού που έγινε το καλοκαίρι στην ομάδα της Λευκωσίας.

Πλέον, ο ΑΠΟΕΛ ψάχνει ένα σωσίβιο στον ωκεανό, για να καταφέρει να ανασκουμπωθεί και τουλάχιστον να πετύχει την είσοδό του στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. Όλοι στο στρατόπεδο των γαλαζοκιτρίνων, ελπίζουν ότι οι τέσσερις ποδοσφαιριστές που θα αποκτηθούν τον Ιανουάριο, θα βοηθήσουν την ομάδα να ανέβει αγωνιστικά και να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται, από την φετινή, καταστροφική, όπως εξελίσσεται, χρονιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Το μήνυμα Ντουμπόφ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου-«Είναι μόνο η αρχή, ονειρευόμαστε και πρωτάθλημα»
Τρελά πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου-Σήκωσαν ψηλά τους Ντούμποφ και Καρσέδο (pics)
Πήρε φόρα από τη... σήραγγα η Πάφος, διέλυσε με τριάρα την Ομόνοια και κατέκτησε το πρώτο της Κύπελλο
Έγραψε ιστορία και γίνεται ευρωπαία η Πάφος-Τα λεφτά που διεκδικεί στο Europa League
BINTEO: Έριξαν φωτοβολίδες στο γήπεδο και έκαψαν τα δίχτυα οι οπαδοί της Ομόνοιας
BINTEO: Φοβερή Πάφος, έστησε πάρτι στο ΓΣΠ με τρία γκολ και πάει για ιστορική κατάκτηση Κυπέλλου
BINTEO: Το πέναλτι που κέρδισε η Πάφος μέσω VAR και το γκολ που έφερε την έκρηξη
ΒΙΝΤΕΟ: To εντυπωσιακό κορεό της Ομόνοιας με τα τρόπαια της ομάδας τους