Ο πρίγκιπας της Βασίλισσας που κερδίζει μόνος του τα ντέρμπι

Ήταν μεσημέρι της 6ης Αυγούστου 2019, όταν η Ομόνοια ανακοίνωνε την απόκτηση του Γιαν Λέζιακς. Ενός ποδοσφαιριστή με παραστάσεις από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, την Άντελεχτ, τη Βικτόρια Πλζεν και την Γιανγκ Μπόις.
 
Επρόκειτο για ένα ποδοσφαιριστή που στο φίλαθλο κοινό της Κύπρου δεν ήταν τόσο γνωστός, όμως μια ματιά στο βιογραφικό του, θα έπειθε και τους πιο δύσπιστους, ότι για να αγωνιστεί σε αυτές τις ομάδες, κουβαλά σπουδαίες εμπειρίες.
 
Ενάμιση χρόνο αργότερα, ο Λέζιακς όχι μόνο είναι ένας από τους βασικούς και αναντικατάστατους παίκτες της Ομόνοιας, αλλά έχει γίνει ο άνθρωπος που οι αντίπαλοι αμυντικοί τρέμουν, όταν τον έχουν απέναντί τους.
 
Κι αυτό γιατί μοιράζει ασταμάτητα ασιστ στους συμπαίκτες του για να σκοράρουν, όπως έκανε έξι φορές στα τελευταία τρία ντέρμπι με Ανόρθωση, ΑΕΚ και Απόλλωνα, αλλά και γιατί στα ανασταλτικά του καθήκοντα είναι επίσης εξαιρετικός.
 
Στον αγώνα με αντίπαλο τον Απόλλωνα, όπου η Ομόνοια δεν είχε την απόδοση των προηγούμενων δύο ντέρμπι, ο Λέζιακς ήταν αυτός που με μπαλιά από αριστερά τροφοδότησε τον Τιάγκο για το 1-1, ξεκλειδώνοντας την άμυνα των γαλάζιων, ενώ στο δεύτερο γκολ έδωσε πάσα στην περιοχή με αποτέλεσμα ο Γιούστε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του.
 
Κι αν στα προηγούμενα δύο ντέρμπι μπορεί να υπήρχε διαφορά ποιότητας στους ποδοσφαιριστές που θα έπρεπε να αναλάβουν το μαρκάρισμά του, απέναντι στην ομάδα της Λεμεσού, τον επιτηρούσε ο καλύτερος δεξιός οπισθοφύλακας των τελευταίων χρόνων στο κυπριακό πρωτάθλημα, Ζοάο Πέδρο.
 
Ο Λέζιακς με τις εμφανίσεις του, αρχίζει να βάζει πίεση στην ομάδα προγραμματισμού της Ομόνοιας, για πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του, το οποίο λήγει στο τέλος της χρονιάς.
 
Σίγουρα, όλοι στο τριφύλλι είναι ικανοποιημένοι από τον Τσέχο ακραίο αμυντικό και δεν αποκλείεται πολύ σύντομα οι δύο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
 
Το ρεκόρ στα ντέρμπι
Την ίδια ώρα, η διοίκηση των πρασίνων τρίβει τα χέρια της από ικανοποίηση, βλέποντας την ομάδα να έχει επανέλθει για τα καλά στη διεκδίκηση του τίτλου, κερδίζοντας μάλιστα όλα τα ντέρμπι που έδωσε, με εξαίρεση αυτό απέναντι στην Ανόρθωση, στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, όταν οι δύο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες 1-1.
 
Απ’ εκεί και πέρα, επικράτησε της ΑΕΛ με 3-0, της ΑΕΚ με 2-1, του ΑΠΟΕΛ με 3-0, ενώ με το ίδιο σκορ κέρδισε την Ανόρθωση και την ΑΕΚ. Στο τελευταίο ντέρμπι, νίκησε τον Απόλλωνα με 2-1.
 
Η Ομόνοια δείχνει να είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα και εκμεταλλεύεται πλήρως το μομέντουμ που έχει δημιουργήσει, ωστόσο θα πρέπει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, για να καταφέρει να ανέβει στην κορυφή και στο τέλος της χρονιάς να κατακτήσει τον τίτλο.
 
Την επόμενη αγωνιστική και πιο συγκεκριμένα το ερχόμενο Σάββατο οι πράσινοι έχουν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι στην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος ΑΕΛ, η οποία έχει το απόλυτο στην έδρα της.
 
Σε περίπτωση νίκης, τότε η Ομόνοια είναι πιθανόν να ανέβει εκείνη στην κορυφή και η μπάλα για τον τίτλο θα βρίσκεται στα δικά της πόδια.
 
Υπενθυμίζεται ότι από τις ομάδες που προπορεύονται, η ΑΕΛ έχει παιχνίδι λιγότερο, απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, το οποίο θα δώσει εντός Ιανουαρίου, ενώ παιχνίδι λιγότερο έχουν Ομόνοια και Απόλλωνας, ο οποίος επίσης θα διεξαχθεί τον ίδιο μήνα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα