Η μάχη στο Τσίρειο, τα σερί που κινδυνεύουν και οι νίκες της Ομόνοιας με Βασίλη

Το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα ντέρμπι της χρονιάς, με βάση την εικόνα των δύο ομάδων στο γήπεδο, διεξάγεται στις 16:00, στο Τσίρειο στάδιο, ανάμεσα σε ΑΕΛ και Ομόνοια.
 
Η πρωτοπόρος ΑΕΛ, που έχει αποδείξει περίτρανα πως είναι ομάδα που μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο, σύμφωνα με όσα έχει δείξει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, υποδέχεται την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος, Ομόνοια, η οποία δεν έχει αφήσει βαθμό τους τελευταίους έξι αγώνες και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.
 
Οι πράσινοι, μετά τα πέντε συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα που είχαν από την 8η μέχρι την 12η αγωνιστική, πέτυχαν έξι συνεχόμενες νίκες και έφθασαν τους 35 βαθμούς, φιγουράροντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και σε περίπτωση νίκης, θα πιάσουν για πρώτη φορά φέτος κορυφή.
 
Μάλιστα, για την Ομόνοια αυτό θα είναι το τέταρτο συνεχόμενο ντέρμπι της, αφού προηγουμένως έπαιξε απέναντι σε Ανόρθωση, ΑΕΚ και Απόλλωνα. Ως εκ τούτου, ο Χένινγκ Μπεργκ καταστρώνει τα πλάνα του, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα αγωνιστεί ξανά στο Τσίρειο, με αντίπαλο τον Απόλλωνα.
 
Πολύ πιθανόν ο Νορβηγός προπονητής να αλλάξει κάποια πρόσωπα στην ενδεκάδα του, θέλοντας να κρατήσει σε εγρήγορση όλους τους ποδοσφαιριστές του. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν οι Μποτεάκ, Κακουλής και Ντούρις, ενώ δεν αποκλείεται ο Μπεργκ να εκπλήξει, χρησιμοποιώντας το νέο απόκτημα της ομάδας Μάρκο Στσέποβιτς. Εξάλλου, σίγουρη αναμένεται να είναι η επιστροφή του Γιόρντι Γκόμεθ στην ενδεκάδα, αφού εξέτισε την τιμωρία του, λόγω καρτών.
 
Από την άλλη, ο Ντούσαν Κέρκεζ, δεν αναμένεται να προβεί σε πολλές διαφοροποιήσεις στο πλάνο του για τον αγώνα, σε σχέση με το παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στην ΑΕΚ, ωστόσο ο Βόσνιος τεχνικός πιθανόν να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές, θέλοντας να αιφνιδιάσει τον Μπεργκ και την Ομόνοια.
 
Τα σερί που κινδυνεύουν
Πριν την έναρξη του σημερινού παιχνιδιού, οι δύο ομάδες τρέχουν τα δικά τους ρεκόρ, ένα από τα οποία αναμένεται να σπάσει, με το τελευταίο σφύριγμα του Βασίλη Δημητρίου.
 
Η ΑΕΛ, από τη μια δεν έχει χάσει ούτε ένα βαθμό στην έδρα της, σε οκτώ παιχνίδια και ευελπιστεί πως θα συνεχίσει το σερί της, στο δυσκολότερο της εντός έδρας παιχνίδι, για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.
 
Από την άλλη, η Ομόνοια δεν έχει χάσει σε κανένα αγώνα με αντίπαλο μεγάλη ομάδα. Ένα σερί, που επίσης κινδυνεύει να σπάσει με ενδεχόμενη νίκη της ΑΕΛ.
 
Ένα άλλο αξιοσημείωτο στοιχείο, είναι πως ο Βασίλης Δημητρίου, που θα διαιτητεύσει τον αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες, είναι γουρλής για τους πράσινους, αφού τη σεζόν που διανύουμε σφύριξε πέντε παιχνίδια της Ομόνοιας, με τους πράσινους να μετρούν ισάριθμα τρίποντα.
 
Συγκεκριμένα, ήταν διαιτητής στα δύο παιχνίδια απέναντι στην ΑΕΚ, όπου η Ομόνοια επικράτησε με 2-1 και 0-3, στο ντέρμπι με την Ανόρθωση, που έληξε με σκορ 3-0, με την Πάφο στο ΓΣΠ, όπου το τελικό σκορ ήταν 2-1, αλλά και με την ΑΕΛ στον πρώτο γύρο, όταν το τριφύλλι επικράτησε με 3-0.
 
Από την άλλη, σε ότι αφορά στην ΑΕΛ, εκτός από τον αγώνα απέναντι στην Ομόνοια, σφύριξε και τη νίκη των γαλαζοκιτρίνων με 3-0 απέναντι στον Ολυμπιακό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια