O… καταραμένος Ουζόχο που θέλει ξεμάτιασμα από τη μέρα που πάτησε στην Κύπρο

Από το πρωί της 26ης Ιανουαρίου, έγινε γνωστό ότι ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ Φράνσις Ουζόχο, θα απουσιάσει από την ενεργώ δράση, για περίπου ένα μήνα, μετά από θλάση που υπέστη στο παιχνίδι με αντίπαλο την Ανόρθωση, για την 21η αγωνιστική του παγκυπρίου πρωταθλήματος. 

Ο Νιγηριανός τερματοφύλακας, μετά από πέντε συνεχόμενα παιχνίδια στο αρχικό σχήμα των γαλαζοκιτρίνων και την ώρα που άρχισε να βρίσκει ρυθμό και να δείχνει εκ νέου την κλάση του στο γήπεδο, έπειτα από ένα και πλέον χρόνο απουσίας, αναγκάζεται να μείνει ξανά στα… πιτς.

Από τη μέρα που πάτησε το πόδι του στην Κύπρο, ο Ουζόχο θυμίζει καταραμένο που θέλει ξεμάτιασμα.

Ο Νιγηριανός, ήρθε στην χώρα μας, στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου του 2019 για λογαριασμό της Ανόρθωσης και πριν προλάβει να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα, έκατσε κάτω από τα γκολποστ, για τον αγώνα με αντίπαλο τον Απόλλωνα.

Σε εκείνο το παιχνίδι, ο Ουζόχο κατέβασε τα ρολά και με τις αποκρούσεις του χάρισε τη νίκη στην Ανόρθωση. Δύο μέρες αργότερα όμως, ο Απόλλωνας προχώρησε σε ένσταση για κατάθεση πλαστών στοιχείων από πλευράς της Ανόρθωσης, ώστε να εκδοθεί δελτίο υγείας του ποδοσφαιριστή.

Οι εξελίξεις που ακολούθησαν ήταν αλυσιδωτές, αφού ο Ουζόχο δεν αγωνίστηκε για τους επόμενους δύο μήνες με τη φανέλα της Ανόρθωσης, ο Ανδρέας Παντελή παραιτήθηκε από πρόεδρος της ομάδας και η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια, ενώ η ομάδα της Αμμοχώστου δέχθηκε ποινή αφαίρεση έξι βαθμών και τελικά έμεινε εκτός της πρώτης εξάδας του πρωταθλήματος, εκείνη τη σεζόν.

Ο Ουζόχο επέστρεψε τελικά στα γήπεδα την 1η Απριλίου, στον αγώνα με αντίπαλο την Αλκή και πρόλαβε να αγωνιστεί για 23 λεπτά, πριν αποβληθεί για χειρονομία στους οπαδούς των κυανέρυθρων.

Μετά από εκείνο το παιχνίδι, ο Ουζόχο δέχθηκε ποινή τεσσάρων αγωνιστικών από τον Αθλητικό Δικαστή και πρόλαβε να παίξει ακόμα ένα παιχνίδι με την φανέλα της Ανόρθωσης και πάλι με αντίπαλο την Αλκή, πριν αποχωρήσει από το Αντώνης Παπαδόπουλος.

Η επόμενη χρονιά, τον βρήκε στην Ομόνοια, η οποία συμφώνησε με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, για δανεισμό του.

Από τον Αύγουστο του 2019, μέχρι τον Οκτώβριο, ο Ουζόχο ήταν πρωταγωνιστής για τους πράσινους, αφού σε πολλά παιχνίδια, με τις αποκρούσεις του, κράτησε το τριφύλλι ζωντανό στη διεκδίκηση βαθμών σε αρκετά παιχνίδια.

Παρόλα αυτά, στις 12 Οκτωβρίου, σε αγώνα της Εθνικής Νιγηρίας απέναντι στη Σελεσάο, είχε ένα φρικτό τραυματισμό. Ο Ουζόχο σε μια ανύποπτη φάση προσπάθησε να μπλοκάρει την μπάλα, όμως κατά την προσγείωσή του στο έδαφος, πάτησε άτσαλα και άρχισε να σφαδάζει από τον πόνο.

Η διάγνωση ήταν ρήξη πρόσθιου χιαστού, έσω πλάγιου συνδέσμου και έξω μηνίσκου. Μετά από εκείνο τον τραυματισμό, οι εκτιμήσεις έλεγαν πως θα επέστρεφε μετά από εννέα μήνες. Τελικά το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε πρόωρα και ο Ουζόχο επέστρεψε στη Λα Κορούνια.

Το καλοκαίρι του 2020, ο ΑΠΟΕΛ κινήθηκε αστραπιαία και τον απέκτησε από την ισπανική ομάδα, όμως ο Νιγηριανός χρειαζόταν χρόνο για να επανέλθει από τον τραυματισμό του.

Τελικά, έκανε την επανεμφάνισή του, στον αγώνα κυπέλου με αντίπαλο την ΠΑΕΕΚ, στις 28 Οκτωβρίου 2020, ενώ σε αγώνα πρωταθλήματος έπαιξε για πρώτη φορά με τον Ερμή, στις 9 Ιανουαρίου 2021, με την έλευση του Σάββα Πουρσαϊτίδη στον Αρχάγγελο.

Μέχρι να τραυματιστεί ξανά, ο Ουζόχο πρόλαβε να παίξει πέραν του αγώνα με τον Ερμή, στα παιχνίδια με ΑΕΚ, Πάφο, Απόλλωνα και Ανόρθωση, στα οποία ο ΑΠΟΕΛ μέτρησε τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies