Στον απόηχο των επεισοδίων στη Λεμεσό, υπάρχει και το ντέρμπι της πόλης

Στον απόηχο των επεισοδίων, των τελευταίων ημερών, που σημειώθηκαν κατά των συνδέσμων φιλάθλων, τόσο της ΑΕΛ, όσο και του Απόλλωνα, οι δύο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες, σε ένα κομβικό παιχνίδι, για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ένα ντέρμπι που κάθε φορά έχει το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρον, πόσο μάλλον τώρα που και οι δύο ομάδες της Λεμεσού, είναι στη μάχη του τίτλου. 

H Αστυνομία βρίσκεται από χθες το βράδυ σε πλήρη επιφυλακή, υπό τον φόβο νέων επεισοδίων, ενισχύοντας περαιτέρω τα μέτρα ασφάλειας, ενώ φρουρούνται τα σωματεία αλλά και τα οικήματα και των δύο ομάδων.

Σε κοινή ανακοίνωση τους, οι λεμεσιανές ομάδες εμφανίστηκαν απογοητευμένες και εξέφρασαν τη θλίψη τους για τα όσα έλαβαν χώρα στη Λεμεσό, ενώ απηύθυναν έκκληση προς όλους άμεσα να σταματήσουν, «προτού να είναι πολύ αργά και να θρηνήσουμε θύματα μέσα στα ίδια μας τα σπίτια και να σεβαστούν τις περιουσίες και την περηφάνια αυτής της αγαπημένης μας πόλης».

Υπενθυμίζεται ότι, το Σάββατο το βράδυ, κουκουλοφόροι παίρνοντας από το ΣΥΦΙ της ΑΕΛ, στην οδό Τζον Κένεντυ, άρχισαν να ρίχνουν πέτρες και καπνογόνα και αμέσως εξαφανίστηκαν. Λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα, ήρθαν και τα αντίποινα, αφού κουκουλοφόροι μπούκαραν και έκαναν στάχτη τον σύνδεσμο φιλάθλων του Απόλλωνα, στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, εκτός αποστολής για τον σημερινό αγώνα για την ΑΕΛ, έμειναν οι Αβραάμ, Παπαφώτης, Ριέρα και Πσισιέ. Στα θετικά, είναι πως ο Βόσνιος τεχνικός θα μπορεί να υπολογίζει στον Πάντιτς, ενώ παράλληλα σημαντική θα είναι και η επιστροφή του Ντανίλο.

Στο στρατόπεδο του Απόλλωνα θα υπάρξουν επιστροφές, καθώς ο Βασιλείου και ο Χάμπος, έχουν εκτίσει την ποινή τους και επιστρέφουν, ενώ διαθέσιμοι θα είναι και οι Φιλιώτης και ο Γκεριέ.

Επιπλέον, η μοναδική απουσία για τον Γιάννη Πετράκη θα είναι ο Μαλεκκίδης. Με αυτά τα δεδομένα καταστρώνει τα πλάνα του ο Ελλαδίτης τεχνικός, ο οποίος δεν αναμένεται να διαφοροποιήσει πολλά, σε σχέση με τους τελευταίους αγώνες.

Από εκεί και πέρα ερωτηματικό θα είναι η θέση του αριστερού μπακ, αφού πλέον υπάρχουν οι επιλογές των Γκεριέ, Βασιλείου, αλλά και του Ψύχα. Από εκεί και πέρα στην επιθετική γραμμή του Απόλλωνα, πέραν από τους Πίττα και Ντιγκινί, υπάρχει πληθώρα επιλογών, καθώς φανέλα βασικού αναμένεται να διεκδικήσουν οι Γιαννιώτας, Παπουνασβίλι και Νταμπό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων ενόψει EURO U-17
«Δεν θα έλεγα ότι υποστηρίζουμε την Ομόνοια στον απόλυτο βαθμό, αλλά θέλουμε να πάρει το κύπελλο»
Αποθεώνουν Βιτάλ στη Σκωτία-«Είναι αυτό που χρειάζεται η Ρέιντζερς»
Τα δεδομένα για την πέμπτη σερί παρουσία της Ομόνοια στην Ευρώπη
ΒΙΝΤΕΟ: Η ανάρτηση της ΑΕΚ με διπλό στο ΓΣΠ με προπονητή τον Μπεν Σιμόν