Η επόμενη μέρα στον... αδιάφορο ΑΠΟΕΛ και τα κίνητρα της αήττητης Ομόνοιας

Ντέρμπι αιωνίων. Το παιχνίδι που περιμένουν και οι οπαδοί των δύο ομάδων με ανυπομονησία. Ένας αγώνας αυτή τη φορά διαφορετικός, αφού ο ΑΠΟΕΛ αυτή τη φορά βρίσκεται ήδη από χθες και μαθηματικά εκτός εξάδας και πλέον θα παραταχθεί στο ντέρμπι για το γόητρο και την ψυχολογία απέναντι στον αιώνιο.

Είναι η πρώτη φορά που ο σύλλογος της Λευκωσίας δεν καταφέρνει να μπει στην πρώτη εξάδα, καθώς από το 2007 οπότε και εφαρμόστηκαν τα πλέι οφ, έδινε το παρόν του στο γκρουπ των ισχυρών και μάλιστα κατάφερε να κερδίσει όλες τις φορές τον τίτλο του πρωταθλητή, πλην από τις σεζόν 2008 και 2012.

Με αυτά τα δεδομένα, άπαντες στον Αρχάγγελο καλούνται να κάνουν την αυτοκριτική τους, να ψάξουν να βρουν σε ποιους αποδίδονται οι ευθύνες για αυτή την αποτυχημένη χρονιά και να διορθώσουν τα λάθη όλων αυτών των χρόνων που έφεραν τον ΑΠΟΕΛ σε αυτή τη θέση. Η χθεσινή μέρα δύσκολα θα ξεχαστεί τόσο από τους διοικούντες, όσο και από τους φίλους των γαλαζοκιτρίνων, ωστόσο υπάρχει και ένα αιώνιο σήμερα.

Οι γαλαζοκίτρινοι θα βρίσκονται για πρώτη φορά στην ιστορία τους στο δεύτερο γκρουπ και έτσι το κίνητρο γέρνει όλο και περισσότερο στην Ομόνοια, η οποία πέραν από τη διατήρηση της στην κορυφή θα επιδιώξει να κερδίσει για δεύτερη φορά στην τρέχουσα σεζόν τον… αδιάφορο βαθμολογικά ΑΠΟΕΛ.

Η Ομόνοια του Μπεργκ, η οποία στα ντέρμπι φέτος βγάζει χαρακτήρα, μέταλλο και παρουσιάζεται σοβαρή, βρίσκει τον τρόπο να παίρνει τα θετικά αποτελέσματα. Κάτι το οποίο φάνηκε κατά πολύ φέτος, καθώς σε εννιά ντέρμπι, το τριφύλλι πήρε έξι νίκες, ενώ στα άλλα τρία απόσπασε τον ένα βαθμό. Συγκεκριμένα, νίκησε την ΑΕΚ δύο φορές και μια Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα και ΑΕΛ.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί, ότι η τελευταία ήττα για το σύνολο του Χένινγκ Μπεργκ, καταγράφηκε στις 22 Νοεμβρίου από τη Νέα Σαλαμίνα με 2-1, σε αγώνα για την 11η αγωνιστική. Έκτοτε το τριφύλλι παραμένει αήττητο για 14 αγώνες, αφού πανηγύρισε έντεκα νίκες και μόλις τρεις ισοπαλίες, απολογισμός που το βρίσκει μόνο στην κορυφή της βαθμολογία με 53 βαθμούς.

Το κίνητρο σήμερα για την ομάδα της Λευκωσίας, είναι να πάρει τη νίκη απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο, νίκη η οποία θα δώσει περαιτέρω ψυχολογία ενόψει και της συνέχειας, ενώ την ίδια ώρα θα δώσει συνέχεια με έβδομη νίκη σε ντέρμπι και ταυτόχρονα θα διατηρήσει και το αήττητο σερί της.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, από τη στιγμή που δύσκολα θα αγωνιστεί ο Τσέποβιτς, αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό το ποιος θα καλύψει τη θέση στην κορυφή της επίθεσης. Μεγάλες πιθανότητες έχει ο Ασάντε, κάτι το οποίο σημαίνει πως φανέλα βασικού θα πάρει και ο Παπουλής σε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ασάντε.

Σε αντίθετη περίπτωση, τη θέση του Σέρβου συγκεντρώνει πιθανότητες να πάρει και ο Ντούρις, ενώ οι Σέχου και Γκόμεθ αναμένεται να επιστρέψουν στο αρχικό σχήμα.

Στον αντίποδα, ο Σάββας Πουρσαϊτίδης θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Ενσούε, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις και προτιμήθηκε να μείνει εκτός. Από εκεί και πέρα, στα θετικά για τον Ελλαδίτη κόουτς είναι η επιστροφή του Λουντέμο.  

Ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ δεν αναμένεται να διαφοροποιήσει αρκετά την ομάδα του, αφού στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με τη Νέα Σαλαμίνα είδα βελτίωση στον τρόπο παιχνιδιού των ποδοσφαιριστών του.

Παράλληλα, φανέλα βασικού θα διεκδικήσει ο νεοαποκτηθέντας Σαμπάλα, ενώ πέραν από τον Ενσούε εκτός βρίσκεται και ο Αποστολάκης και έτσι δημιουργείται ένα ερωτηματικό, στο ποιος θα είναι ο παίκτης που θα βρεθεί στο δεξί άκρος της άμυνας των γαλαζοκιτρίνων.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δάκρυσε ο επενδυτής για το νέο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-«Το όνειρο πρέπει να είναι πιο μεγάλο»
Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές