O κανόνας που δείχνει πρωταθλήτρια την Ομόνοια-Δύο εξαιρέσεις σε δώδεκα χρόνια

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος, έχει ολοκληρωθεί, με εξαίρεση τον αγώνα ανάμεσα σε Πάφο και Ερμή, που διεξάγεται το απόγευμα της Δευτέρας, στο Παφιακό στάδιο. 

Με τη συμπλήρωση των 26 αγωνιστικών, η Ομόνοια βρίσκεται στην πρώτη θέση και χρίζεται, με βάση τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία δώδεκα χρόνια, πρώτο φαβορί για κατάκτηση του τίτλου. 

Αυτό, οφείλεται στο γεγονός, πως από το 2007-08, όταν εισήχθη η διαδικασία των πλέι οφ στο πρωτάθλημα, μόλις δύο φορές ομάδα που δεν τερμάτισε πρώτη στη βαθμολογία, στην κανονική διάρκεια, κατάφερε να πάρει τον τίτλο. 

Στα υπόλοιπα δέκα χρόνια, όποιος έκοβε πρώτος το νήμα στην κανονική διάρκεια, στο τέλος της χρονιάς σήκωνε την κούπα του πρωταθλητή. 

Τη σεζόν 2007-08, η Ανόρθωση είχε καταφέρει να ανοίξει 112 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο ΑΠΟΕΛ. Την επόμενη χρονιά, ο ΑΠΟΕΛ μπήκε στα πλέι οφ με διαφορά πέντε βαθμών από την Ομόνοια, ενώ τη σεζόν 2009-10, οι πράσινοι είχαν τέσσερις βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Ανόρθωση. 

Το 2010-11, ο ΑΠΟΕΛ έκανε περίπατο, αφού μπήκε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, με 12 βαθμούς διαφορά από το τριφύλλι, ενώ το 11-12, η ΑΕΛ είχε μόλις τρεις βαθμούς απόσταση από την Ομόνοια, αλλά κατέκτησε τελικά τον τίτλο. 

Διαφορά έξι βαθμών έκτισε από τους διώκτες του, το 2012-13 ο ΑΠΟΕΛ και επίσης πήρε την κούπα, ενώ το 2013-14, κατέκτησε το τρόπαιο, παρότι στην πρώτη φάση, είχε μείνει πίσω από την ΑΕΛ και τον Απόλλωνα με τρεις βαθμούς διαφορά.

Το ίδιο συνέβη και την επόμενη σεζόν, αφού αυτός που είχε τερματίσει πρώτος ήταν ο Απόλλωνας, με τον ΑΠΟΕΛ να καταφέρνει να τον προσπεράσει στη βαθμολογία.

Από το 2015-16 και έπειτα, οι γαλαζοκίτρινοι βρίσκονταν στην κορυφή με τη λήξη της πρώτης φάσης και στις αρχές Μαΐου, σήκωναν την κούπα του πρωταθλητή. 

Αναλυτικά οι βαθμολογίες από το 2008 μέχρι το 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σημειώνεται, ότι την περσινή χρονιά η Ομόνοια είχε τερματίσει στην πρώτη θέση, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ισόβαθμη με την Ανόρθωση, κάτι που δεν είχε συμβεί ξανά, σε όσα χρόνια υπάρχει ο θεσμός των πλέι οφ, όμως τελικά το πρωτάθλημα διακόπηκε, λόγω του κορωνοϊού.

Απέμειναν συνολικά δέκα αγωνιστικές για να διαφανεί εάν η Ομόνοια θα επιβεβαιώσει τον κανόνα ή κατά πόσον ΑΕΛ, Απόλλων, Ανόρθωση, θα καταφέρουν να δημιουργήσουν άλλη μια εξαίρεση...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια