«Ο Μπεργκ χρησιμοποιεί λίγους ποδοσφαιριστές, δεν μπορούμε να κάνουμε κριτική»

Για τη νίκη τη Ομόνοιας επί του Ολυμπιακού, τον Φαμπιάνο, αλλά και το συμβόλαιο του Χένινγκ Μπεργκ, μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας Ανδρέας Χαρίτου.

Μιλώντας στον Σπορ ΦΜ, o κ. Χαρίτου ανέφερε αρχικά πως η νίκη επί του Ολυμπιακού ήταν σημαντική. «Επιβαλλόταν να κερδίσει η Ομόνοια, έστω και δύσκολα το πετύχαμε και προχωράμε παρακάτω. Αν εξαιρέσουμε τα πρώτα λεπτά, ο Ολυμπιακός κατάφερε να μπει εύκολα στην περιοχή μας, κάνοντας πολύ εύκολα προϋποθέσεις. Αν δεις τα υπόλοιπα παιχνίδια με τους μεγάλους, ο Ολυμπιακός μας δυσκόλεψε περισσότερο από όλους, είναι πολύ καλή ομάδα με πολύ καλό σύνολο. Θα δυσκολέψει και τους υπόλοιπους, αν συνεχίσει έτσι. Δεν αποτελεί δικαιολογία, όμως έπαιξε ρόλο και ο κακός αγωνιστικός χώρος».

Σε ότι αφορά στον Φαμπιάνο, είπε πως «θα ήταν πολύ δύσκολο να κυνηγούσαμε δύο τέρματα αν έμπαινε γκολ σε εκείνη την φάση του Ολυμπιακού, ο Φαμπιάνο είχε μεγάλη συνεισφορά στη νίκη και θεωρείται δίκαια ο καλύτερος κίπερ του πρωταθλήματος. Μετά το γκολ του Κούσουλου, κατάφερε να διαχειριστεί το παιχνίδι με ηρεμία μέχρι το τέλος. Η άμυνα έχει σημαντικό μερίδιο στην συνολική παρουσία. Είναι εξαιρετικοί οι αριθμοί. Η αμυντική λειτουργία στηρίζεται σε όλους, αν και η άμυνα δίνει τα πρωταθλήματα».

Ως προς τη συνέχεια και στο ρόστερ «πιστεύω πως η εμπειρία της Ευρώπης δίνει τον τρόπο στην Ομόνοια να διαχειριστεί με ικανότητα τα παιχνίδια. Είναι αλήθεια πως έχει παρατηρηθεί πως ο Μπεργκ χρησιμοποιεί λίγους ποδοσφαιριστές, αν και δεν μπορούμε να κάνουμε κριτική. Από την στιγμή που έρχονται τα αποτελέσματα, δεν είναι ανάγκη να το ψάχνουμε και πολύ. Αυτοί ξέρουν καλύτερα, αν και υπάρχουν κάποιοι που μπορούν να βοηθήσουν. Αν μια ομάδα έχει περισσότερες πιθανότητες για το πρωτάθλημα, αυτή είναι η Ομόνοια».

Για το συμβόλαιο του Μπεργκ, ανέφερε «ελπίζουμε όλοι να τα βρουν και να μείνει. Πάει πολύς καιρός να παραμείνει προπονητής στην Ομόνοια με θετική προοπτική και είναι ευχής έργον να συνεχιστεί η καλή δουλειά που γίνεται».

Δειτε Επισης

Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών