Όταν πετάς τις ευκαιρίες, το πρωτάθλημα φεύγει

ΑΕΛ και Απόλλωνας, έπαιξαν σκληρά, πάλεψαν με μεγάλο πάθος για τη νίκη και τελικά αλληλοεξοντώθηκαν στο Τσίρειο, με αποτέλεσμα να μείνουν το 0-0 και να πάρουν από ένα βαθμό, κάτι που δεν σύμφερε στο τέλος της ημέρας, κανένα από τους δύο.

Ο Απόλλωνας, έδωσε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και έδειξε να βρίσκει τα πατήματά του, κάτι που θα τον βοηθήσει ενόψει της συνέχειας.

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, έδειξε στοιχεία, που είχε από την εποχή του Σωφρόνη Αυγουστή, όπως η ταχύτητα. Σε αρκετές περιπτώσεις, την ώρα που ο Απόλλωνας αμυνόταν, μετά από στημένη φάση, κατάφερνε να βγει στην αντεπίθεση, πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα της ΑΕΛ.

Μάλιστα, κατάφερε σε μία από αυτές να σκοράρει με τον Μάρκοβιτς, όμως το γκολ ακυρώθηκε, σωστά, ως οφσάιντ. Το ίδιο είχε κάνει και στο προηγούμενο παιχνίδι, όταν πέτυχε το 0-2 απέναντι στην Ανόρθωση, σε μια ξαφνική αντεπίθεση, με δράστη τον Ντιγκινί.

Φαίνεται, πως ο Γιάννης Πετράκης βρήκε τα κλειδιά σε κάποιους από τους ποδοσφαιριστές του και προσάρμοσε τις τακτικές του, στα ατού των επιθετικών του, κάτι που αποτυπώνεται στο γήπεδο.

Μπορεί οι γαλάζιοι να βρίσκονται τέσσερις βαθμούς πίσω από την κορυφή, όμως εάν συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, τότε τα αποτελέσματα, σίγουρα θα έρθουν. Ωστόσο, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, όταν οι ευκαιρίες χάνονται και οι νίκες δεν έρχονται, τότε το πρωτάθλημα αρχίζει να απομακρύνεται.

Το ίδιο ισχύει και για την ΑΕΛ, η οποία ήθελε όσο τίποτα άλλο τη νίκη για να ανέβει στην κορυφή, προσπερνώντας την Ομόνοια, ώστε να εξαρτάται από την ίδια η συνέχεια του πρωταθλήματος.

Παρόλα αυτά, στις φάσεις που δημιούργησαν οι γαλαζοκίτρινοι, δεν κατάφεραν να βρουν στόχο, με πιο μεγάλη εκείνη του Αντάμοβιτς, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Τέτοιες φάσεις, με βάση τα όσα είδαμε στο φετινό πρωτάθλημα, είναι που στο τέλος θα καθορίσουν τη μάχη για κατάκτηση του τίτλου.

Είναι γι’ αυτό που ο Ντούσαν Κέρκεζ στην διάσκεψη Τύπου, δήλωσε απογοητευμένος από το αποτέλεσμα. Ο Βόσνιος τεχνικός, ξέρει ότι η φάση του Αντάμοβιτς, πιθανόν να στοιχίσει τον τίτλο στην ομάδα του, στο τέλος της χρονιάς.

Απ’ εκεί και πέρα, οι δύο ομάδες έχουν άλλους οκτώ αγώνες για να επιτύχουν τους στόχους τους και όπως έδειξαν, θα τους κυνηγήσουν μέχρι τέλους.

Πάντως, από το μεγάλο ντέρμπι δεν έλειψε ούτε το τρίτο ημίχρονο, με τον προπονητή του Απόλλωνα, Γιάννη Πετράκη, να κατηγορεί ανοιχτά τους διαιτητές, για τις αποφάσεις τους σε παιχνίδια των γαλάζιων.

Ο κ. Πετράκης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως, «είναι η τελευταία φορά που θα πω κάτι. Από τότε που υπάρχει το VAR, δεχθήκαμε γκολ από το VAR, με πέναλτι από το Παραλίμνι, που το είδαμε δέκα φορές και δεν καταλάβαμε αν ήταν. Με την Ανόρθωση δόθηκε πέναλτι εναντίον μας, που ήταν εκτός. Σήμερα είχαμε πέναλτι και ο διαιτητής δεν πήγε στο VAR να το δει. Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι ισοτιμία και ισονομία».

Για το αν οι διαιτητικές αποφάσεις τους πείσμωσαν, απάντησε λακωνικά, «όλους μας, όλους μας. Θέλουμε ισοτιμία και ισονομία».

Τα παράπονα του Απόλλωνα, εστιάζονται στη φάση του πρώτου ημιχρόνου, όταν η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Ριέρα, με τον διαιτητή να λαμβάνει γνωμάτευση από το VAR και να λέει πως δεν υπήρξε παράβαση.

Σε ότι αφορά στους επόμενους αγώνες των δύο ομάδων, η ΑΕΛ θα παίξει το ερχόμενο Σάββατο στο ντέρμπι κορυφής απέναντι στην Ομόνοια, ενώ ο Απόλλωνας θα φιλοξενήσει την Παρασκευή την ΑΕΚ στο Τσίρειο στάδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα