Η απουσία γαλαζοκιτρίνων από την Εθνική και οι παίκτες που... σκάρταρε ο ΑΠΟΕΛ

Αναμφίβολα τα προηγούμενα χρόνια, το κυπριακό στοιχείο ήταν αυτό που ξεχώριζε από το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ, τόσο με ποδοσφαιριστές οι οποίοι ανδρώθηκαν στις ακαδημίες των γαλαζοκιτρίνων, όσο και με Κύπριους οι οποίοι πήραν μεταγραφή για τον Αρχάγγελο και χάραξαν τη δική τους επιτυχημένη πορεία στην καριέρα τους.

Είναι γεγονός, πως τα τελευταία χρόνια από το δυναμικό του ΑΠΟΕΛ, απουσιάζουν οι ποιοτικές λύσεις με ντόπιους ποδοσφαιριστές, με εξαίρεση τη φετινή, από την οποία μπορούμε να κρατήσουμε τις θετικές εμφανίσεις των Σατσιά, Γαβριήλ, Σιέλη και Κατσαντώνη.

Κάτι το οποίο αποδείχθηκε και από τον γεγονός, ότι για πρώτη φορά έπειτα από 20 χρόνια ούτε και ένας ΑΠΟΕΛίστας δεν αγωνίστηκε με το εθνόσημο στο στήθος, σε αντίθεση με το παρελθόν, όπου σχεδόν η μισή ενδεκάδα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος απαρτίζονταν από παίκτες των γαλαζοκιτρίνων.

Συγκεκριμένα, στις επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού, Νίκου Κωστένογλου, ο μοναδικός παίκτης που βρισκόταν ήταν ο Χρίστος Σιέλης, ο οποίος δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.

Από την άλλη, είδαμε στην Εθνική κατά καιρούς ποδοσφαιριστές, όπως οι Νεόφυτος Μιχαήλ, Πάρης Ψάλτης, Μηνάς Αντωνίου, Βασίλης Παπαφώτης και Κωστάκης Αρτυματάς, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια διακρίνονται τόσο με τις ομάδες τους, όσο και με το εθνόσημο στο στήθος.

Πρόκειται για ποδοσφαιριστές οι οποίοι αγωνίστηκαν στον ΑΠΟΕΛ, ωστόσο δεν κατάφεραν να εγκατασταθούν στη γαλαζοκίτρινη ενδεκάδα και σιγά-σιγά είδαν την πόρτα της εξόδου.

Για έξι χρόνια φόρεσε τη γαλαζοκίτρινη φανέλα ο Κωστάκης Αρτυματάς, στα οποία κατέγραψε 74 συμμετοχές και πέτυχε ένα γκολ, όμως το 2019 πήρε την απόφαση να αποχωρήσει με προορισμό την Ανόρθωση, όπου τον περίμενε ο Τιμούρ Κετσπάγια, με τον οποίο συνεργάστηκαν άψογα στον ΑΠΟΕΛ.

Ο Πάρης Ψάλτης ξεκίνησε την καριέρα του στον σύλλογο της Λευκωσίας, αλλά το 2016 αποχώρησε από τον Αρχάγγελο με προορισμό τον Ερμή και το 2019 πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, όπου φέτος διετέλεσε από τα βασικά γρανάζια στην πολύ καλή πορεία της ομάδας της Λευκωσίας.

Παρόμοια περίπτωση και αυτή του Βασίλη Παπαφώτη, ο οποίος και αυτός έκανε τα πρώτα που ποδοσφαιρικά βήματα στον ΑΠΟΕΛ, ωστόσο στη συνέχεια δόθηκε στη Δόξα και πέρυσι πήρε μεταγραφή για την ΑΕΛ.

Ο Μηνάς Αντωνίου ξεκίνησε την καριέρα του στην ΑΕΛ. Στη συνέχεια, μετακόμισε για τον Άρη, στον οποίο για μια διετία πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, ο οποίες αποτέλεσαν το διαβατήριο του για μεταγραφή στον Αρχάγγελο. Παρέμεινε στον ΑΠΟΕΛ για δύο χρόνια, ωστόσο το 2019 αποχώρησε με προορισμό την ομάδα που ξεκίνησε την καριέρα του την ΑΕΛ.  

Ένας άλλος γνώριμος για τον ΑΠΟΕΛ, είναι ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Μάριος Πεχλιβάνης, ο οποίος το αγωνίστηκε για μια χρονιά στους γαλαζοκίτρινους, ωστόσο κατέγραψε μόλις μια συμμετοχή και το 2015 είδε την πόρτα της εξόδου. Στη φετινή χρονιά, αγωνίζεται στον Ολυμπιακό, ομάδα στην οποία ξεκίνησε και την καριέρα του.  

Eπιπλέον, ο Στέφανος Μουχτάρης άρχισε την καριέρα του από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας και στη συνέχεια αγωνίστηκε για ένα χρόνο στην Ελλάδα (2016-17) με τη φανέλα της Καλλιθέας και του Πανιωνίου και το καλοκαίρι του 2017 αποκτήθηκε από τη Δόξα. Την επόμενη χρονιά ο ΑΠΟΕΛ προχώρησε στην απόκτηση του, ωστόσο δεν κατέγραψε κάποια συμμετοχή και αποχώρησε στο τέλος της σεζόν.

Τέλος, ίσως από τους κορυφαίους φέτος στον Ολυμπιακό, είναι ο Νεόφυτος Μιχαήλ, ο οποίος αγωνίζεται στους μαυροπράσινους με τη μορφή δανεισμού από τον ΑΠΟΕΛ και παραμένει ερωτηματικό, μέχρι στιγμής, το αν θα επιστρέψει στον Αρχάγγελο με το τέλος της σεζόν. Ο Κύπριος κήπερ άρχισε την καριέρα του στον Ολυμπιακό, πήρε μεταγραφή για τη Σαλαμίνα, στην οποία είχε πολύ καλές σεζόν και ακολούθως αποκτήθηκε από τους γαλαζοκιτρίνους.

Δειτε Επισης

Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών