Τα δεδομένα, η διαχείριση της πίεσης και τα καθοριστικά σημεία του ντέρμπι

Η Ανόρθωση μπορεί να κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ και να πήρε ισχνό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού κυπέλλου, ωστόσο οι ανοιχτοί λογαριασμοί των δύο ομάδων, θα λυθούν στο ΓΣΠ, στον επαναληπτικό της ερχόμενης Τετάρτης.

Πλέον, με δεδομένο ότι η Ανόρθωση επικράτησε, χάρη στο γκολ του Καλτσά, πηγαίνει στο ΓΣΠ, κυνηγώντας δύο αποτελέσματα. Αυτό της ισοπαλίας και της νίκης. Επίσης, μπορεί να πάρει την πρόκριση, ακόμα κι αν ηττηθεί από τον ΑΠΟΕΛ, ωστόσο, η διαφορά στο σκορ, δεν θα πρέπει να είναι πάνω από ένα γκολ.

Αντίθετα, οι γαλαζοκίτρινοι χρειάζονται νίκη με δύο γκολ διαφορά, για να πάρουν την πρόκριση, ενώ σε περίπτωση που κερδίσουν με 1-0, το παιχνίδι θα οδηγηθεί στην παράταση.

Απ’ εκεί και πέρα, ο ΑΠΟΕΛ έδειξε στον πρώτο αγώνα ότι δεν ήταν κατώτερος της Ανόρθωσης και κυνήγησε από το πρώτο λεπτό το γκολ, που θα του έδινε προβάδισμα πρόκρισης, ωστόσο, όσο κυλούσε ο χρόνος και δεν τα κατάφερνε, τα πόδια των ποδοσφαιριστών του βάραιναν και το μυαλό τους δεν ήταν καθαρό.

Αυτό φάνηκε ιδιαίτερα, μετά την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Μουρτάζ Νταουσβίλι, στο 58ο λεπτό, με την οποία άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, η Ανόρθωση στάθηκε εξαιρετικά στο αμυντικό κομμάτι και παρότι ο ΑΠΟΕΛ εξάσκησε μεγάλη πίεση, δεν κατάφερε να σκοράρει.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που η Ανόρθωση κράτησε το μηδέν στην άμυνα, ήταν και ο Γκιόργκι Λόρια, ο οποίος σε κάθε φάση που χρειάστηκε, σταμάτησε τους επιθετικούς του ΑΠΟΕΛ. Ιδιαίτερα καθοριστικές ήταν οι αποκρούσεις του στα σουτ των Μπεν Σαχάρ και Γαβριήλ.

Εξαιρετικά καθοριστικό, ήταν και το λάθος του αμυντικού του ΑΠΟΕΛ, Σαμπάλα, στο γκολ της Ανόρθωσης, αφού έχασε τον Καλτσά, ο οποίος ανενόχλητος, από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Ουζόχο, που ομολογουμένως δεν μπορούσε να κάνει κάτι, για να αποτρέψει το γκολ.

Απ’ εκεί και πέρα, το πρώτο σκέλος των ημιτελικών ανήκει στο παρελθόν και οι δύο ομάδες θα δώσουν τα πάντα στον επαναληπτικό του ΓΣΠ, για να πάρουν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Σίγουρα και οι δύο ομάδες θέλουν την πρόκριση στον τελικό, για να διεκδικήσουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφού με βάση και το αποτέλεσμα του άλλου επαναληπτικού, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΛ, πλέον υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες, το συγκεκριμένο εισιτήριο να κλειδώσει από τον θεσμό του κυπέλλου και όχι από την τέταρτη θέση.

Σημειώνεται ότι η Ανόρθωση θα στερηθεί των υπηρεσιών του Νταουσβίλι, που δέχθηκε κόκκινη κάρτα, ενώ στον ΑΠΟΕΛ επικρατεί ανησυχία για τον Γκάρνερ, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ