Ο Τσέποβιτς έδειξε το πρώτο συστατικό για κατάκτηση του τίτλου

Η Ομόνοια πέρασε νικηφόρα και από το Αντώνης Παπαδόπουλος, επικρατώντας της Ανόρθωσης με 0-2 και έτσι πλησίασε ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Για να επιτευχθεί ένας τέτοιος στόχος, χρειάζονται να συγχρονιστούν πολλοί παράγοντες, όπως είναι η σωστή προετοιμασία το καλοκαίρι, η πίστη στις δυνατότητες της ομάδας, η χημεία, η τύχη και λοιπά.

Το σημαντικότερο όμως, είναι οι παίκτες να είναι οικογένεια. Να «πεθαίνουν» στο γήπεδο, ο ένας για τον άλλο, να στέκονται δίπλα ο ένας στον άλλο, να βοηθούν ο ένας τον άλλο. Όλα αυτά τα έχει η Ομόνοια τη φετινή χρονιά, κάτι που αποδείχθηκε για άλλη μια φορά, στον αγώνα απέναντι στην Ανόρθωση.

Μετά το γκολ του Τσέποβιτς, στο 78ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Σέρβος έτρεξε στον πάγκο της Ομόνοιας, για να πάρει την φανέλα του Ασάντε και να του αφιερώσει το γκολ του, στέλνοντας του το μήνυμα ότι οι συμπαίκτες του είναι δίπλα του, στην περιπέτεια που περνά.

 

Ο ποδοσφαιριστής των πρασίνων, έχασε τη χρονιά λόγω τραυματισμού και θα λείψει από τα γήπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας έπραξαν το ίδιο τη φετινή χρονιά, αφού και στο προηγούμενο παιχνίδι, όταν τραυματίστηκε ο Ασάντε, ο Κούσουλο έτρεξε να τον αγκαλιάσει και να τον εμψυχώσει, ενώ παρόμοια σκηνικά υπήρξαν καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Απ’ εκεί και πέρα, σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, οι πράσινοι πήραν δίκαια τη νίκη, αφού ήταν παρασάγγας ανώτεροι από την Ανόρθωση, που δεν απείλησε σχεδόν καθόλου τον Φαμπιάνο.

Ο Μπεργκ, έστησε εξαιρετικά τους ποδοσφαιριστές στο γήπεδο και από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, τους πίεζε με τις φωνές του να τρέχουν κλείνοντας τους χώρους. Ήθελε επίσης να επιτίθονται γρήγορα και να παίζουν από την πλευρά του Σεχού, αφού έβλεπε ότι η άμυνα της Ανόρθωσης, αντιμετώπιζε πρόβλημα στην αναχαίτιση του Νιγηριανού άσσου.

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου των πλέι οφ, ο Κετσπάγια είχε κάνει τσεκ ματ στον Μπεργκ, κλείνοντας τον πιο φορμαρισμένο μέχρι εκείνη τη στιγμή παίκτη της Ομόνοιας, Γιαν Λέζιακς. Η απάντηση του Μπεργκ, ήρθε στον αγώνα του δεύτερου γύρου, αφού ο Κετσπάγια πήγε να κάνει το ίδιο με τον Λέζιακς, αλλά ο Νορβηγός κτύπησε από την δεξιά πλευρά, με αποτέλεσμα και τα δύο γκολ της Ομόνοιας να έρθουν από μπαλιές του Σεχού.

Σε ότι αφορά στην Ανόρθωση, φάνηκε ξεκάθαρα ότι το μυαλό ήταν στραμμένο στο παιχνίδι της ερχόμενης Τετάρτης, με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ, για τον ημιτελικό του κυπέλλου. Ο Κετσπάγια προφύλαξε κάποιους παίκτες, μοιράζοντας τον χρόνο συμμετοχής σε βασικά γρανάζια της ομάδας, ενώ έδειξε από το ημίχρονο ότι δεν ήθελε να τελειώσει το παιχνίδι μετρώντας οποιεσδήποτε απώλειες.

Ως εκ τούτου, έμειναν στα αποδυτήρια Οκριασβίλι και Μίχα, ενώ λίγο χρόνο πήραν Καλτσάς και Κορέια, οι οποίοι θεωρείται δεδομένο ότι θα αγωνιστούν βασικοί την Τετάρτη. Μοναδικό ανοιχτό θέμα για την ομάδα του Κετσπάγια, ενόψει του επαναληπτικού, είναι κατά πόσον θα αγωνιστεί ή όχι ο Γκιόργκι Κβιλιτάια, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις τις προηγούμενες μέρες και έμεινε εκτός αποστολής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στην προεπιλογή της Εθνικής Κροατίας για το EURO 2024 ο Ίβουσιτς
Η Ακαδημία OMONOIA FC διοργανώνει για πρώτη φορά Summer School-Όλες οι πληροφορίες
Στο στάδιο Άλφαμεγα οι αγώνες της Πάφου στην Ευρώπη-«Θα διεκδικήσουμε και τους δυο τίτλους»
Στην ΑΕΚ μέχρι το 2026 ο Άνχελ Γκαρσία
Το σημερινό πρόγραμμα του EURO U-17
«Η Πάφος έπαιζε μόνη της στον τελικό, ας έκανε κάτι ο Αναστασίου στο ημίχρονο να αλλάξει ο αγώνας»
Το μήνυμα του Τσέφεριν για το EURO U-17-«Θα γίνουμε μάρτυρες της πρώτης εμφάνισης νέων αστεριών»
Πρεμιέρα για την Εθνική Κύπρου κόντρα στη Τσεχία στο EURO U-17
Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στο Champions League-Εάν προκριθεί βρίσκει στον δρόμο του τον ΑΠΟΕΛ
Η καρδιά του EURO U-17 χτυπά στην Κύπρο