Εκτός Ευρώπης είκοσι χρόνια μετά ο ΑΠΟΕΛ-Τι έγινε τη σεζόν 2000-01

Ο αποκλεισμός του ΑΠΟΕΛ από την Ανόρθωση, έβαλε ουσιαστικά τέλος στο ενδεχόμενο εξασφάλισης ευρωπαϊκού εισιτηρίου από τους γαλαζοκίτρινους της Λευκωσίας, για 20η συνεχόμενη χρονιά. 

Ο ΑΠΟΕΛ, με τον αποκλεισμό του από το κύπελλο, γύρισε είκοσι χρόνια πίσω και πιο συγκεκριμένα στη σεζόν 2000-01, όταν ήταν η τελευταία φορά που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Έκτοτε, εκπροσωπούσε την Κύπρο ανελλιπώς, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και δικαίως χαρακτηρίστηκε η πιο επιτυχημένη κυπριακή ομάδα. 

Μεταξύ άλλων, έπαιξε επτά φορές στους ομίλους και δύο από αυτές κατάφερε να προχωρήσει και παρακάτω. Το 2011-12, έφθασε μέχρι τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ τη σεζόν 201-17, μέχρι τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Γυρίζοντας τον χρόνο στη σεζον 2000-01, ο ΑΠΟΕΛ είχε τερματίσει στην πέμπτη θέση, πίσω από την πρωταθλήτρια Ομόνοια, τον δευτεραθλητή Ολυμπιακό, την τρίτη ΑΕΛ και την τέταρτη Ανόρθωση. 

Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια εκείνη τη χρονιά, πήραν η Ομόνοια (Τσάμπιονς Λιγκ), ο Ολυμπιακός (Κύπελο ΟΥΕΦΑ) και ο Απόλλωνας (κύπελλο ΟΥΕΦΑ), ως κυπελλούχος. Επίσης, η Ανόρθωση έπαιξε στο κύπελλο Ιντερτότο, στο οποίο δικαιούνταν οι ομάδες να δηλώσουν συμμετοχή, στη βάση της κατάταξής τους, στο πρωτάθλημα. 

Πάντως, εκείνος ο αποκλεισμός από τα ευρωπαϊκά κύπελλα, βοήθησε τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος την επόμενη χρονιά ανασυντάχθηκε και κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Σημειώνεται ότι ο ΑΠΟΕΛ τη σεζόν 2020-21, δεν ξεκίνησε καλά και στο τέλος της κανονικής διάρκειας έμεινε στο δεύτερο γκρουπ. Ως εκ τούτου, έριξε όλο το βάρος της προσπάθειας του στο κύπελλο, για να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. 

Παρότι πέρασε από τον Απόλλωνα, επικρατώντας του με 2-1 στο ΓΣΠ και της Ομόνοιας, με την οποία εξήλθε ισόπαλος 1-1 στον πρώτο αγώνα και κέρδισε με 0-1 στον δεύτερο, εντούτοις απέναντι στην Ανόρθωση δέχθηκε δύο ήττες με σκορ 1-0 και 1-3, αποχαιρετώντας τις όποιες ελπίδες είχε για διάκριση, σε μια καταστροφική χρονιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών
Σύσκεψη την Πέμπτη για τον τελικό κυπέλλου-Καθορίζεται ο αριθμός εισιτηρίων και η ώρα
«Η ΑΕΚ μπορεί να έχει κάποιους παίκτες πιο ποιοτικούς, όμως ο ΑΠΟΕΛ είναι καλύτερος ως σύνολο»
To πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής στη δεύτερη κατηγορία
Στην Περιστερώνα τις 26 Απριλίου ο τελικός Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών
Μίλησε για το μέλλον του ο Πίττας και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ΑΪΚ
Σε επαφές με τον Τάνκοβιτς για ανανέωση η Πάφος-Αναμένονται εξελίξεις