Η ιστορία πίσω από το «θυμάστε τις σας έκαναν οι Τούρκοι

Μέχρι και σήμερα, δύο χρόνια μετά, το περιστατικό στον αγώνα του ΑΠΟΕΛ με την Καραμπάχ στο Αζερμπαιτζάν, παραμένει χαραγμένο στη μνήμη του Γιώργου Μερκή, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην OMADA, ανέφερε ότι παρόλο που ήταν μια εχθρική αναμέτρηση, αν του δινόταν η ευκαιρία να αγωνιστεί σε ένα ακόμα παιχνίδι, θα επέλεγε αυτό. 

«Αν μου ζητούσαν να ξανά παίξω έναν αγώνα ποδοσφαίρου, αυτός θα ήταν το Καραμπάχ-ΑΠΟΕΛ, όταν τους κερδίσαμε 2-0 και μπήκαμε στους ομίλους. Σε εκείνο το παιχνίδι από την αρχή η ατμόσφαιρα ήταν εχθρική. Ήταν ένα γήπεδο με πάνω από είκοσι χιλιάδες κόσμο και με γεμάτες σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους. Απ’ την αρχή ήμουν ταραγμένος γενικά, γιατί παίζαμε με μια ομάδα του Αζερμπαϊτζάν, με τούρκικες σημαίες. Η ατμόσφαιρα ήταν παράξενη».

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των γαλαζοκιτρίνων, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, είχε μια συνομιλία με έναν αντίπαλο του, από την οποία ο ίδιος πείσμωσε και αφού η ομάδα του πήρε τη νίκη, άρπαξε την ελληνική σημαία για να πανηγυρίσει με το δικό του τρόπο. 

«Όταν έγινε το περιστατικό, o αντίπαλος μου είπε ''θυμάστε τι σας έκαναν οι Τούρκοι;' και εγώ του ανέφερε ότι ''Εγώ είμαι Έλληνας δεν κλαίω''. Δεν θα έλεγα αυτό το πράγμα, αν δεν ήταν γεμάτο το γήπεδο τουρκικές σημαίες και δεν υπήρχε κάτι που θα με προκαλούσε. Ήθελα να τονίσω τον Ελληνισμό, λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν με τους Τούρκους, τόσα χρόνια. Μόλις έγινε αυτό, τότε είπα από μέσα μου μακάρι ο Θεός να μας βοηθήσει να κερδίσουμε και θα πάω να πάρω την ελληνική τη σημαία και θα πανηγυρίσω με αυτή για να του δείξω ότι μέσα στο σπίτι του ότι ''οι Έλληνες ούτε κλαίνε, ούτε ξεχνάνε τι έγινε''», δήλωσε ο Γιώργος Μερκής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο Μερκής στην OMADA: Η χειρότερη στιγμή του, η μεγάλη ενόχληση και η συγνώμη

Δειτε Επισης

Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο