Δεν μίλαγε, μα συμπαρέσυρε τους πάντες να φωνάξουν για αυτόν… Καλό ταξίδι Μαρίνο

Συγκλονισμό και απέραντη θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου ενός από τους πιο πιστούς οπαδούς του Απόλλωνα, του Μαρίνου Αγαθοκλέους, που σε ηλικία 37 ετών έχασε τη μάχη με τη ζωή μετά από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο Μαρίνος-Ένας ακούραστος μαχητής...

Ο Μαρίνος για την κοινωνία της Λεμεσού, ήταν ο ορισμός του μαχητή και παράλληλα του ενεργού πολίτη, αφού παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε εκ γενετής, βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή.

Σταθερός θαμώνας των Συνδέσμων του Απόλλωνα, πάντα δίπλα από όλα τα τμήματα του απολλωνίστικου οικοδομήματος, με σημαντικές διακρίσεις στην άλλη μεγάλη του αγάπη το μπόουλινγκ, μέλος της Εθνικής Κύπρου κωφών, ήταν πάντα έτοιμος και πρόθυμος να προσφέρει, να δώσει αλλά και να πάρει.

​Μοναδική του έννοια η μεγάλη του αγάπη. Ο Απόλλωνάς του. Στις χαρές πάντα πρώτος να πανηγυρίσει με την οικογένεια, τους φίλους του, τις μεγάλες επιτυχίες δίπλα στους πρωταγωνιστές. Όμως και στις λύπες ήταν και θα είναι πάντα δίπλα στην ομάδα. Πάντα στο κάτω διάζωμα της δυτικής στην γωνιά. Δεν μίλαγε, αλλά έβραζε σαν ηφαίστειο και με το δικό του μοναδικό τρόπο, συμπαρέσυρε τους πάντες να φωνάξουν και για αυτόν.

Από το στόμα του ελάχιστες λέξεις έβγαιναν καθαρά. Το «Απόλλων» όμως αντηχούσε σαν κρύσταλλο στην καρδιά του και σε κάθε γωνιά της Δυτικής.

Στις νίκες ήταν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος. Τη χαρά του δεν την κρατούσε για αυτόν. Ήθελε και την μοιραζόταν με όλους. Τις ήττες το ίδιο. Το τηλέφωνο του έπαιρνε φωτιά και με βιντεοκλήσεις σε άλλους οπαδούς της ομάδας, ανέλυε δίκαια και πάντα εύστοχα την απόδοση του κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά.

Οι προβλέψεις του πριν από κάθε αγώνα ήταν θεσμός. «Σήμερα 3-0 και φύγαμε για ΓΣΠ», έγνεφε στη νοηματική σε όποιον βρισκόταν στο οπτικό του πεδίο. Θεσμός και οι φωτογραφίες του από τους επίσημους φωτορεπόρτερ αγωνιστικού χώρου που πριν από κάθε αγώνα στο Τσίρειο, ήξεραν πως πριν φωτογραφίσουν τους ποδοσφαιριστές, θα έπρεπε να φωτογραφίσουν τον μεγάλο πρωταγωνιστή. Τον παντοτινό νικητή. Τον Μαρίνο του Απόλλωνα.

​Ο Μαρίνος έφυγε από τα εγκόσμια, αλλά κράτησε για πάντα μια θέση στη Δυτική. Μπορεί να μην πρόλαβε να ζήσει την εμπειρία του νέου γηπέδου στο Κολόσσι, αλλά έζησε τόσες πολλές εμπειρίες στη Δυτική και σε κάθε πέταλο Παγκύπρια, που άλλοι θα θέλουν τρεις ζωές για να τις ζήσουν.

Ο πόνος της απώλειας θα είναι βαρύς για την οικογένεια που τον στήριξε υποδειγματικά σε κάθε στάδιο της ζωής του, αλλά και για τους φίλους του. Η απώλεια όμως θα είναι προσωρινή. Η άδολη αγάπη του για το ποδόσφαιρο και τον Απόλλωνα, του εξασφάλισε ένα αιώνιο εισιτήριο διαρκείας μεταξύ των φυγάδων.

​Η τελευταία φορά που μιλήσαμε ήταν τον περασμένο μήνα. Μέσω βιντεοκλήσης κι από το κρεβάτι του πόνου, μου ανέλυσε ποιοι ποδοσφαιριστές θα έπρεπε να φύγουν από την ομάδα και από ποιους θα πρέπει να αντικατασταθούν. Συμφώνησα. Δύσκολα διαφωνούσες μαζί του. Αυτοί που ήθελε να φύγουν, έφυγαν. Ο Μαρίνος όμως θα είναι πάντα εδώ. Παράδειγμα προς μίμηση για κάθε Κύπριο φίλαθλο. Φάρος και οδηγός για κάθε Απολλωνίστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το αντίο του Απόλλωνα στον Μαρίνο-«Πρότυπο πραγματικής αγάπης...»

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Η τοποθέτηση Πετρίδη για τον Σα Πίντο-«Ορίστηκε συνεδρία, είμαι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο»
Νίκη για τον Απόλλωνα επί του Οθέλλου, ισόπαλες Νέα Σαλαμίνα και Οθέλλος
Χωρίς τον Σα Πίντο η φωτογράφηση του ΑΠΟΕΛ-Όλο και πιο κοντά προς την έξοδο
Ονειρικό ντεμπούτο με γκολ στη Serie A για τον Ζανό Σάββα
Τιμήθηκε από τη Νέα Σαλαμίνα ο Κίσσας-Αποχώρησε από το γήπεδο με δάκρυα (pics)
Συνεχάρη τον Σα Πίντο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Λουίς Φίγκο
Σα Πίντο: Έχουμε μία θέση στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ
Στην έξοδο από τον ΑΠΟΕΛ ο Σα Πίντο-Εξετάζεται η περίπτωση Γκαγιέγο
Έσβησε οπαδός καθώς παρακολουθούσε το ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ έξω από την Αρένα
Ο αποχαιρετισμός του ΑΠΟΕΛ στον Κρέσπο-«Παίκτης μεγάλης ικανότητας σε ποιότητα όσο και ηγεσία»