Οι κυπριακές ανατροπές στην Ευρώπη που κυνηγά η Ομόνοια

Μόνο εύκολη δεν θα είναι η αποστολή της Ομόνοιας, στον επαναληπτικό αγώνα απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για τον δεύτερο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα στο Μαξιμίρ της Κροατίας.

Οι πράσινοι, καλούνται να κάνουν την υπέρβαση, απέναντι στον μεγάλο τους αντίπαλο και να πάρουν την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό της διοργάνωσης, που δεδομένα θα τους εξασφαλίσει είσοδο στους ομίλους του European Conference League.

Σίγουρα, το συγκεκριμένο σκορ δεν είναι εύκολα αναστρέψιμο, ιδιαίτερα όταν απέναντι στην πρωταθλήτρια Κύπρου είναι μια ομάδα με το εκτόπισμα της Ντιναμό. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κυπριακή ομάδα κατάφερε να πετύχει την ανατροπή, έχοντας ηττηθεί στον πρώτο αγώνα με 2-0.

Η πρώτη ομάδα που πέτυχε κάτι τέτοιο, ήταν ο Απόλλωνας, το μακρινό 1991, όταν έχασε από την Κραϊόβα Ρουμανίας με 2-0 και στον επαναληπτικό του Τσιρείου πέτυχε τη νίκη με 3-0.

Η ομάδα του Ντίτελμ Φέρνερ, κατάφερε μόλις στο 8ο λεπτό να πετύχει το 1-0 με τον Ευγένιο Πτακ, με εκτέλεση πέναλτι. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Απόλλωνας έχασε σωρεία ευκαιριών να πετύχει κι άλλα γκολ. Στο δεύτερο μέρος και πιο συγκεκριμένα στο 56ο λεπτό ο Σουάτ Πεσίροβιτς έγραψε το 2-0. Ο ίδιος παίκτης σκόραρε ξανά στο 74’ και ολοκλήρωσε την ανατροπή για τους γαλάζιους της Λεμεσού.

Στον επόμενο γύρο ο Απόλλωνας αντιμετώπισε τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου, από τον οποίο ηττήθηκε με 0-2 και 1-3, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Η δεύτερη και τελευταία φορά που επιτεύχθηκε ένα τέτοιος θρίαμβος, ήταν τη σεζόν 2010-11, όταν η Ανόρθωση έχασε από τη Σίμπενικ με 0-2 στο Αντώνης Παπαδόπουλος και κατάφερε να πάρει την πρόκριση μέσα στην Κροατία, επικρατώντας με 0-3.

Oι κυανόλευκοι πέτυχαν δύο γρήγορα γκολ στο 16΄με τον Βίνσεντ Λαμπάν και στο 25’ με τον Κριστοβάο Ράμος φέρνοντας την πρόκριση στα ίσα.

Μέχρι το τέλος του αγώνα το σκορ παρέμεινε στο 0-2 και ως εκ τούτου το παιχνίδι οδηγήθηκε στην ημίωρη παράταση. Εκεί μίλησε ο Γιαννάκης Οκκάς, που βρήκε δίκτυα στο 96’ και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια όπου μετρούσαν τα εκτός έδρας γκολ, τη φετινή χρονιά άλλαξαν τα δεδομένα, αφού η ΟΥΕΦΑ αποφάσισε να μην ισχύει αυτός ο κανονισμός. Ως εκ τούτου, ακόμη και στην περίπτωση που οι πράσινοι επικρατήσουν με δύο γκολ διαφορά, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ο αγώνας θα οδηγηθεί σε ημίωρη παράταση.

Μακάρι το τριφύλλι να γίνει η τρίτη κυπριακή ομάδα που θα πετύχει ένα τέτοιο επίτευγμα και να γράψει το όνομά της με ολόχρυσα γράμματα στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Εννέα χρόνια αήττητος ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ κόντρα στην ΑΕΚ
Η υπόσχεση του Μπεν Σιμόν, οι δύο νίκες επί του ΑΠΟΕΛ και οι πιθανές επιστροφές
Κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Γυναικών ενόψει Γεωργίας
Το συγκινητικό μήνυμα των οπαδών της Πάφου για τον Νάσο-«Αυτό το κύπελλο το θέλουμε και για σένα»
Η Ανόρθωση έβγαλε σε δημοπρασία συλλεκτική μπάλα με υπογραφές από τους κορυφαίους παίκτες της
Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»