Με τον δωδέκατο δίπλα της, μπαίνει ομίλους...

Μπορεί η Ομόνοια να έχασε στον επαναληπτικό με αντίπαλο τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και να αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο κέρδισε μετά από ένα και πλέον χρόνο, πίσω τον κόσμο της.

Οι φίλοι του τριφυλλιού ήταν συγκλονιστικοί σε όλο το παιχνίδι, αφού δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να τραγουδούν, στηρίζοντας έμπρακτα τους ποδοσφαιριστές τους. Σίγουρα, αυτή η αύρα του κόσμου έλειψε από τους πράσινους την περσινή χρονιά, παρότι κατέκτησαν τον τίτλο. Μια αύρα που θα τους δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στα επόμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Άπαντες γνώριζαν από την αρχή ότι η Ντιναμό ήταν ένας πολύ δυνατός αντίπαλος και οι πράσινοι δύσκολα θα περνούσαν στον επόμενο γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Παρά το 2-0 του πρώτου αγώνα όμως, ο κόσμος του τριφυλλιού αποτέλεσε τον δωδέκατο ποδοσφαιριστή της ομάδας, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι πράσινοι μπορούσαν να πετύχουν ένα γκολ και να πάρουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση από τους φίλους τους, οι οποίοι θα τους έσπρωχναν προς την πρόκριση.

Παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο δεν έγινε και στο δεύτερο ημίχρονο, όταν η Ζάγκρεμπ πίεσε, η Ομόνοια δέχθηκε το γκολ από τον Μενάλο και κάπου εκεί όλα τελείωσαν. Ωστόσο, ακόμα και τη στιγμή που οι παίκτες του Μπεργκ δέχθηκαν το γκολ, οι φίλοι τους, τους χειροκροτούσαν και τους ενθάρρυναν, παρότι το ρολόι έδειχνε πως δεν μπορούσε να γυρίσει το παιχνίδι.

Μάλιστα, ακόμα και μερικά δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα, οι ιαχές «Ομόνοια-Αιώνια» δονούσαν την ατμόσφαιρα, ενώ το τελευταίο σφύριγμα του Σουηδού διαιτητή επεφύλασσε ένα ζεστό χειροκρότημα, σαν «ευχαριστώ» προς τους παίκτες, που πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις για την πρόκριση.

Ο κόσμος της Ομόνοιας επέστρεψε και σίγουρα θα παίξει καταλυτικό ρόλο στα επόμενα παιχνίδια της ομάδας στην Ευρώπη, αρχής γενομένης από τον αγώνα με αντίπαλο την Φλόρα Ταλίν, από την Εσθονία.

Οι ενδείξεις δείχνουν ότι με τον κόσμο στο πλευρό της, δύσκολα θα περάσει άλλη ομάδα φέτος από το ΓΣΠ, τουλάχιστον στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Η Ντιναμό ναι μεν ήταν ανυπέρβλητο εμπόδιο, αλλά πλέον η Φλόρα είναι ένας αντίπαλος κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των πρασίνων. Φτάνει οι παίκτες να επιδείξουν την ίδια σοβαρότητα και πειθαρχία και ο κόσμος να γίνει ξανά ο δωδέκατος παίκτης της Ομόνοιας, όπως γράφει κι ένα πανό που σηκώνουν κατά διαστήματα οι φίλοι του τριφυλλιού.

Υπενθυμίζεται ότι το τριφύλλι θα τεθεί αντιμέτωπο με τους Εσθονούς την ερχόμενη Πέμπτη στο ΓΣΠ και ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί μετά από επτά βράδια στην πρωτεύουσα της Εσθονίας, το Ταλίν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στην αντεπίθεση η ΑΕΚ-«Αν εγκριθεί το αίτημα του ΑΠΟΕΛ, θα αντιδράσουμε με ένταση»
Νέες σειρήνες για Πίττα-«Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται και θα τον τσεκάρει σε αγώνα της ΑΪΚ»
Αναμένει το πράσινο φως από τον Αρχηγό για τη Βόρεια κερκίδα ο ΑΠΟΕΛ-Η ανακοίνωση των γαλαζοκιτρίνων
Επιστολή ΑΠΟΕΛ σε Αρχηγό για παραχώρηση της Βόρειας σε οικογένειες με παιδιά και συνταξιούχους
Σάρωσε τα βραβεία του ΠΑΣΠ ο Μιχάλης Χαραλάμπους-Τα αστέρια που έλαμψαν
Ζητά 2,200 εισιτήρια για τον τελικό πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ-To μπαλάκι στις Αρχές
Ορίστηκε η εκλογική συνέλευση στην Ανόρθωση
Αλλαγή ώρας στο ΑΕΖ-Απόλλωνας
Δημητρίου: Θα μπορούσαμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική
Πλήγμα με Άδωνη στον Απόλλωνα-Υπέστη ρήξη χιαστού