Ένας Αυγουστή δεν φέρνει την άνοιξη

Βελτιωμένος παρουσιάστηκε ο ΑΠΟΕΛ, απέναντι στον Ολυμπιακό και παρόλο που γνώρισε την ήττα, το πιο σημαντικό για τον σύλλογο της Λευκωσίας, είναι ότι δεν ήταν ο ΑΠΟΕΛ της πρεμιέρας. Η εικόνα των γαλαζοκιτρίνων στο ντεμπούτο του Σωφρόνης Αυγουστή δεν ήταν κακή, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως θέλουν αρκετή δουλειά.

Ο ΑΠΟΕΛ είχε τις ευκαιρίες του και ξεκίνησε πολύ επιθετικά το παιχνίδι, φανερώνοντας τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι που ζητά ο Κύπριος τεχνικός από τους παίκτες του. Αυτό είναι θετικό, σε σχέση με την εικόνα που είχε η ομάδα στην πρεμιέρα με την Πάφο.

Από κει και πέρα, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους γαλαζοκίτρινους, οι οποίοι είχαν τις ευκαιρίες τους στο παιχνίδι, έφτιαξαν αρκετές τελικές, ωστόσο υστερούσαν στην αποτελεσματικότητα, αφού αυτό που έλειψε ήταν το γκολ.

Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός στην μια του τελική στο στόχο ήταν εύστοχος και σκόραρε, σε μια στιγμή που η αντίδραση των αμυντικών του ΑΠΟΕΛ, θα μπορούσε να ήταν καλύτερη. Είναι γεγονός, πως για άλλο ένα παιχνίδι ο σύλλογος της Λευκωσίας, φανέρωσε πως έχει θέμα στην άμυνα.

Το κομμάτι της άμυνας θα πρέπει να δουλευτεί αρκετά στον Αρχάγγελο, καθώς δεν έχει αποκτηθεί κάποιος νέος ποδοσφαιριστής και ο Αυγουστή είναι αναγκασμένος να πορευτεί με αυτούς που έχει.

Παράλληλα, ο ΑΠΟΕΛ είναι μια νέα ομάδα και χρειάζεται ομογένεια, κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο και δεν μπορεί να αποκτηθεί με ένα ή δύο επίσημα παιχνίδια.  

Υπάρχουν αρκετοί νέοι ποδοσφαιριστές στο ρόστερ των γαλαζοκιτρίνων και χρειάζονται τον χρόνο τους, ώστε να προσαρμοστούν και να μάθουν καλύτερα το παιχνίδι των συμπαικτών τους.

Σε δύο παιχνίδια ο ΑΠΟΕΛ μετρά δύο ήττες με συντελεστή τερμάτων 0-5. Συνεπώς, το συγκρότημα του Σωφρόνη Αυγουστή, καλείται στο ντέρμπι της τρίτης αγωνιστικής απέναντι στον Απόλλωνα να πάρει το θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα δώσει τόσο ψυχολογία, όσο και βαθμολογικό κέρδος ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Η έλευση του Σωφρονη στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί να φέρει από τη μια μέρα στην άλλη την… άνοιξη. Ο Κύπρος τεχνικός καλείται να κτίσει πάνω στη θετική εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του κόντρα στον Ολυμπιακό και να βελτιώσει πρώτα την άμυνα και ακολούθως το κομμάτι της αποτελεσματικότητας.

Τέλος, ο... νέος ΑΠΟΕΛ διαθέτει τα συστατικά, ωστόσο για να χρησιμοποιηθούν σωστά από τον Κύπριο τεχνικό και να μπορέσουν να αποδώσουν μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, το μόνο που χρειάζεται είναι δουλειά, δουλειά, δουλειά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών
Σύσκεψη την Πέμπτη για τον τελικό κυπέλλου-Καθορίζεται ο αριθμός εισιτηρίων και η ώρα
«Η ΑΕΚ μπορεί να έχει κάποιους παίκτες πιο ποιοτικούς, όμως ο ΑΠΟΕΛ είναι καλύτερος ως σύνολο»
To πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής στη δεύτερη κατηγορία
Στην Περιστερώνα τις 26 Απριλίου ο τελικός Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών
Μίλησε για το μέλλον του ο Πίττας και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ΑΪΚ
Σε επαφές με τον Τάνκοβιτς για ανανέωση η Πάφος-Αναμένονται εξελίξεις
Δημητρίου: Είμαστε στα όρια της υπέρβασης, παίζουμε τα ρέστα μας για να γράψουμε ιστορία