ΒΙΝΤΕΟ: Έσπασε το ρόδι ο ΑΠΟΕΛ-Πρώτη νίκη και πρόκριση στο θεσμό του κυπέλλου

Πέρασε το εμπόδιο της Νέας Σαλαμίνας, επικρατώντας με 2-0 ο ΑΠΟΕΛ, στον πρώτο γύρο του κυπέλλου, στο στάδιο ΓΣΠ.

Οι γαλαζοκίτρινοι είχαν την ουσία και με γκολ των Σαμπάλα στο 30' και Νατέλ στο 82' κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο πρόκρισης. Αυτή η νίκη είναι η πρώτη σε επίσημο αγώνα για τον ΑΠΟΕΛ τη φετινή χρονιά, μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες, για τον θεσμό του πρωταθλήματος.  

Το προφίλ του αγώνα:

Ο ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε τον αγώνα με στόχο να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ η Νέα Σαλαμίνα προσπάθησε να χτυπήσει μέσω αντεπιθέσεων. 

Η τακτική της Σαλαμίνας έδειξε να της βγαίνει στα πρώτα λεπτά, με τους ερυθρόλευκους να χάνουν τρεις καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, με καλύτερη ένα δοκάρι στο 17ο λεπτό. 

Ο Πικής γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Σάβιτς έβαλε την προβολή, με αποτέλεσμα η μπάλα να χτυπήσει στο δοκάρι και να φύγει έξω.

Στο 30' ο Σαμπάλα άνοιξε το σκορ για τον ΑΠΟΕΛ, με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ.

Στη συνέχεια ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε να πιέζει, χωρίς να φτιάχνει μεγάλες ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ. Ως εκ τούτου, το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης βρήκε τους γαλαζοκίτρινους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 1-0.

Στην επανάληψη η Σαλαμίνα έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει στο 48', με τον Πική.

Ο Στέλιος Δημητρίου πήρε την μπαλιά από αριστερά, μπήκε στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ και γύρισε την μπάλα στον Πική, ο οποίος ήταν μόνος του, ωστόσο την τελευταία στιγμή έβαλε το πόδι του ο νεαρός Πολυκάρπου και απομάκρυνε την μπάλα.

Μετά την ευκαιρία της Σαλαμίνας ο ΑΠΟΕΛ ανέβασε στροφές και πίεσε τους ερυθρόλευκους, ωστόσο πέραν μιας ευκαιρίας του Εντογκαλά στο 78', δεν βρήκε άλλες μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει.

Το γκολ ήρθε τελικά στο 82', με τον Νατέλ. Ο Εντογκαλά έκανε μπαλιά από αριστερά, με τον Βραζιλιάνο να ξεπετάγεται στην καρδιά της άμυνας της Νέας Σαλαμίνας και με κεφαλιά να γράφει το 2-0.

Η ταυτότητα του αγώνα:

ΑΠΟΕΛ: Μιχάηλ, Καρώ, Πολυκάρπου, Σάβιτς, Σαμπάλα, Θεοδώρου, Λουντεμό, Σόουζα (86′ Σατσιάς), Νατέλ (87′ Γεωργίου), Ντανίλο (85′ Νταουσβίλι), Μάγκλιτσα (73′ Εντονγκαλά).

Νέα Σαλαμίνα: Κίσσας, Σεργίου (71′ Ανδρέου), Γκολομπάρτ, Ντιακιτέ, Δημητρίου, Μαργκάσα, Μιγκελίτο, Παύλου, Πικής, Ντανίλο (71′ Λέντριτς), Κουμουρής (64′ Φελίπε).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών