Ο διακόπτης γύρισε, το στοίχημα είναι να πάρει μπρος και στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ

Ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να μην έπαιξε ποδόσφαιρο απόλυτης κυριαρχίας απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα, αλλά ήταν η ομάδα που είχε την ουσία, δηλαδή το γκολ και για το λόγο αυτό πήρε τη νίκη-πρόκριση στον επόμενο γύρο του κυπέλλου.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν, έκαναν τα βασικά, πράγμα που δεν συνέβη στα προηγούμενα παιχνίδια των γαλαζοκιτρίνων, τη φετινή χρονιά. Οι αμυντικοί σταματούσαν τις πλείστες επιθέσεις των ερυθρολεύκων, οι μέσοι κάλυπταν χώρους και οι επιθετικοί δημιουργούσαν ή τουλάχιστον προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Το δοκάρι της Σαλαμίνας, η γκολάρα του Σαμπάλα και το χτύπημα του Νατέλ

Οι γαλαζοκίτρινοι δεν έγιναν καλύτερη ομάδα μέσα σε τέσσερις μέρες, αλλά τουλάχιστον έδειξαν στο γήπεδο στοιχεία από αυτά που προσπαθεί να περάσει ο Σωφρόνης Αυγουστή στους ποδοσφαιριστές του, όπως για παράδειγμα οι γρήγορες αντεπιθέσεις και οι κλειστοί χώροι όταν ο αντίπαλος επιτίθεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έδωσε σύνθημα αντεπίθεσης ο Σωφρόνης-Τι είπε για πιθανές μεταγραφές

Όπως φαίνεται, το σύστημα 3-5-2 που χρησιμοποίησε ο κ. Αυγουστή, ταιριάζει καλύτερα στον ΑΠΟΕΛ, αφού τα άκρα της ομάδας έχουν μεγαλύτερη ταχύτητα, ενώ την ίδια ώρα το κέντρο είναι γεμάτο με ποδοσφαιριστές, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται ο αντίπαλος να δημιουργήσει επιθέσεις από τον άξονα.

Είναι γι’ αυτό που η Νέα Σαλαμίνα τις περισσότερες ευκαιρίες που είχε, τις δημιούργησε από τα πλάγια με δράστη τον νεαρό Πική, ο οποίος προκάλεσε πονοκεφάλους στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ. Ωστόσο, η εμφάνιση του Σάβιτς, αλλά κυρίως του νεαρού Πολυκάρπου, δεν επέτρεψαν στους ερυθρόλευκους να σκοράρουν και να βάλουν σε μπελάδες τους γαλαζοκίτρινους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ασυγκράτητος στον πάγκο ο Σωφρόνης-Νεύρα με τους παίκτες του (vid&pics)

Στους διακριθέντες, πέραν των κεντρικών αμυντικών, ήταν επίσης ο Σαμπάλα, που σκόραρε το πρώτο γκολ της ομάδας, αλλά και ο δραστήριος Νατέλ, που προκάλεσε ουκ ολίγες φορές ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Βέβαια ο Βραζιλιάνος, ήταν από τους ποδοσφαιριστές που διακρίθηκαν και σε προηγούμενα παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ, όταν η υπόλοιπη ομάδα δεν ήταν καλή. Αυτό, ενδεχομένως να οφείλεται και στην προετοιμασία που έκανε ο Νατέλ, ο οποίος εν αντιθέσει με τους πλείστους ποδοσφαιριστές της ομάδας της Λευκωσίας, έφθασε στον Αρχάγγελο λίγο πριν κλείσει το μεταγραφικό παράθυρο του καλοκαιριού.

Ο διακόπτης γύρισε...

Μετά τη νίκη, ο ΑΠΟΕΛ στρέφει την προσοχή του στο παιχνίδι με αντίπαλο την ΠΑΕΕΚ, την ερχόμενη Δευτέρα, με τον Σωφρόνη Αυγουστή να δίνει σύνθημα αντεπίθεσης για την ομάδα του.

Ο Κύπριος τεχνικός πιστεύει ότι με ενδεχόμενη νίκη απέναντι στους νεοφώτιστους, θα χτιστεί καλύτερη ψυχολογία στα αποδυτήρια, ενόψει και της δύσκολης συνέχειας, που περιλαμβάνει το ντέρμπι με την Ανόρθωση στο Αντώνης Παπαδόπουλος.

Ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να γυρίσει τον… διακόπτη, μετά τις τρεις ήττες στο πρωτάθλημα και πλέον το στοίχημα το οποίο καλείται να κερδίσει είναι η σταθερότητα και κάποιες συνεχόμενες νίκες, που θα επαναφέρουν το καλό κλίμα στην ομάδα, αλλά και την πίστη για επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί στην αρχή της χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ποινή στον Χάμπο για την κόκκινη-Πρόστιμα για επεισόδια και κρούσμα κορωνοϊού

Δειτε Επισης

Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19
Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή