Από την έρευνα στο Δικαστήριο... ένα (ατέλειωτο) τσιγάρο δρόμος

Την ώρα που το τρίτο ημίχρονο του αγώνα μεταξύ Ομόνοιας και Δόξας συνεχίζει να μαίνεται με ασταμάτητους ρυθμούς, με τις πλείστες ομάδες να παίρνουν θέση είτε με τη μία είτε με την άλλη πλευρά, η Επιτροπή Δεοντολογίας αρχίζει διερεύνηση για χειραγώγηση του αγώνα, μετά την καταγγελία της ομάδας της Κατωκοπιάς.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ανοίγει ο φάκελος μετά από καταγγελία στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ωστόσο τα αποτελέσματα σε προηγούμενες έρευνες, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αισιοδοξίας, ως προς την έκβασή της.

Για παράδειγμα την περσινή χρονιά έγινε διερεύνηση των καταγγελιών του Προέδρου της Ομόνοιας Σταύρου Παπασταύρου, για τον πρόεδρο της Δόξας Κώστα Χριστοδούλου, ο οποίος όπως ανέφερε τότε ο ισχυρός άνδρας της Ομόνοιας, τους ζήτησε «200 χιλιάδες ευρώ μαύρα», για τον Ουζόχο.

Η διερεύνηση της υπόθεσης έγινε, λήφθηκαν καταθέσεις, αλλά το αποτέλεσμά της δεν ήρθε στο φως, ενώ ακολούθησε η αποχώρηση του προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, εν μέσω θύελλας αντιδράσεων.

Επίσης, η Επιτροπή προέβη σε αυτεπάγγελτη έρευνα για το νεύμα του Λόρια στον Τσάρλι Μπένσοπ του Απόλλωνα, κατά την εκτέλεση πέναλτι στον αγώνα Ανόρθωση-Απόλλων. Μια έρευνα που προκάλεσε νέα θύελλα αντιδράσεων από τις δύο ομάδες, οι οποίες ξεσπάθωσαν κατά της Επιτροπής, με το αποτέλεσμα της να δείχνει ότι δεν προέκυψε οτιδήποτε μεμπτό.

Στην περίπτωση του αγώνα Ομόνοια-Δόξα, η Επιτροπή θα κληθεί να μελετήσει τους διαλόγους του VAR, αλλά και να λάβει καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους, μεταξύ των οποίων και οι διαιτητές της αναμέτρησης.

Μακάρι, αυτή τη φορά να υπάρξει κατάληξη στην υπόθεση, όποια κι αν είναι αυτή και να μην σβήσει σαν… πυροτέχνημα. Μόνο με αυτό τον τρόπο ο κόσμος θα εμπιστευθεί την Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία από φέτος λειτουργεί με νέα σύνθεση και πρόεδρο τον έγκριτο Δικαστή Χάρη Πογιατζή.

Υπενθυμίζεται ότι η διερεύνηση της υπόθεσης θα αρχίσει την ερχόμενη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία η Επιτροπή έχει ορίσει συνεδρία για να εξετάσει το συγκεκριμένο θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ
Στο μικροσκόπιο της Επ. Δεοντολογίας τρεις αγώνες που ενδέχεται να ήταν προσυνεννοημένοι
Κούρης και Σπάρτακος διεκδικούν το τρόπαιο του Κυπέλλου Μικρών Κατηγοριών
Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό