«Η Ανόρθωση χωρίς να δίνει λευκή επιταγή, στηρίζει την κυπριακή διαιτησία»

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ανόρθωσης, Δημήτρης Χριστοφόρου, τόσο για τα θέματα διαιτησίας αλλά και για την κόντρα με τον ΑΠΟΕΛ, μετά το τέλος του ντέρμπι. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη ΓΣ της ΚΟΠ: «Ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό. Δεν συνδέεται με οτιδήποτε συνέβη το τελευταίο διάστημα, όμως δεν θα μπορούσε να απασχολήσει το θέμα διαιτησίας. Εμείς επαναλάβαμε τις διαχρονικές μας θέσεις, που είναι ότι η Ανόρθωση χωρίς να δίνει λευκή επιταγή, στηρίζει την κυπριακή διαιτησία. Πρέπει να εξαντλούνται οι πιθανότητες να ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα με Κύπριους διαιτητές. Αυτή τη στιγμή στο VAR υπάρχουν ξένοι και έτσι θα συνεχίσουν τα πράγματα. Στην πορεία, αν όλες οι υπόλοιπες ομάδες θέλουν ξένους, δεν θα επιμείνουμε δογματικά στη θέση μας».

Για το ότι οι ξένοι είναι προσωρινή λύση: «Αυτός είναι και ο λόγος που επιμένουμε ότι δεν θα μας λύσει το πρόβλημα. Κάθε χρόνο τίθεται ή γίνεται να έρχονται ξένοι. Η ουσία είναι ότι τα παράπονα και η ίδια συζήτηση δεν αλλάζει».

Για τον απόηχο του αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ και κατά πόσον έγινε προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα: «Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει στην τελευταία ανακοίνωση ότι δεν θα επανέλθουμε. Δεν έχουμε κάτι να προσθέσουμε. Ο καθένας από όσα λέει και όσα διαχρονικά έχει κάνει, είναι εκεί και κρίνεται. Ο ουδέτερος κόσμος γνωρίζει πολύ καλά τι έχει συμβεί εδώ και δεκαετίες και τι συμβαίνει στην παρούσα φάση. Δεν θεωρούμε ότι θα προσφέρει κάτι να συνεχιστεί η συζήτηση».

Για το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ: «Πήραμε μια δύσκολη νίκη που έχει τεράστια σημασία και την πήραμε πανάξια. Στο πρώτο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ ήταν κάπως καλύτερος, ισορροπήσαμε νωρίς το παιχνίδι και είχαμε ευκαιρίες πριν σημειωθεί το γκολ. Απ’ εκεί και πέρα τα δεδομένα άλλαξαν, ανεβάσαμε στροφές, πιέσαμε και κερδίσαμε γιατί ήμασταν σημαντικά καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο».

Για τα όσα προσάπτει ο ΑΠΟΕΛ στον Ουάρντα: «Υπάρχουν αρμόδια όργανα. Αν κρίνουν ότι έγινε κάτι δεν έχουμε κάτι να να πούμε. Κάναμε λόγο για κάποιες συμπεριφορές, όμως δεν κρίθηκε ότι είναι λόγος για δημόσια συζήτηση».

Για τη συνέντευξη του Τιμούρ Κετσπάγια και τον στόχο που έθεσε για κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Το είπε σε μια προσπάθεια να κάνει αυτό που κάνουμε κι εμείς από την ώρα που μπήκαμε στους ομίλους. Ο μεγάλος στόχος εξ αρχής ήταν η διεκδίκηση και η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όταν μπεις ομίλους χρειάζεται να το λες γιατί υπάρχει κίνδυνος να υπάρχει παρεξήγηση».

Για την αντίδραση που έβγαλε η ομάδα γυρίζοντας το παιχνίδι: «Ένα παιχνίδι με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ ποτέ δεν είναι σαν όλα τα άλλα. Το συγκεκριμένο βρήκε τη δική μας σε δεινή βαθμολογική θέση. Θέλαμε να το αλλάξουμε και σαφώς βοηθά σε όλους τους τομείς ότι το καταφέραμε».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του Αρτυματά: «Ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν αναφέρθηκε μόνο στο συμβόλαιο του αρχηγού αλλά σε όλα. Είναι θέματα που η διοίκηση τα έχει υπόψιν και θα τα χειριστεί εν ευθέτω χρόνο».

Για τα αγωνιστικά: «Δόθηκε διήμερο ρεπό, αύριο θα επανέλθουν στη δουλειά. Πήραν ανάσες, να γεμίσουν μπαταρίες και να έρθουν πίσω πιο ήρεμοι. Ο Αμπαρτζουμιάν έχει καλές πιθανότητες να είναι στην αποστολή με την ΑΕΛ, για τον Μπουσουλάτζιτς τα δεδομένα δεν είναι με το μέρος του αλλά υπάρχουν ακόμα αρκετές προπονήσεις».

Για την επιπρόσθετη κάμερα που θα μπει στα γήπεδα: «Στο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ είχαμε μια επιπλέον κάμερα. Βρισκόταν στην απέναντι πλευρά από εκεί που προβάλλεται τηλεοπτικά ο αγώνας. Δεν ξέρω αν εννοούν αυτή την κάμερα ή κάτι άλλο».

Για το θέμα Πάπουτσου: «Δεν έχουμε κάτι με τον άνθρωπο Πάπουτσο. Η ιδιότητα είναι το ζήτημα, όταν την έχεις ογείλεις να συμπεριφέρεσαι ανάλογα με το βάρος. Οι αναφορές του δεν ήταν στο επίπεδο του προέδρου του ΣΔΚ. Καμία σημασία δεν πρέπει να έχει η καταγωγή ενός διαιτητή για να τον κρίνει».

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19