Μπροστά έχει επιθετική μηχανή, αλλά πίσω ξέμεινε από... αεροπορία η Ανόρθωση

Το όνομα του Τιμούρ Κετσπάγια από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα προπονητή, το 2004, είναι συνδεδεμένο, σε όποια ομάδα έχει δουλέψει, με τον όρο ατσαλένια άμυνα. 

Ο Γεωργιανός προπονητής, τηρεί ευλαβικά την ποδοσφαιρική αργκό που λέει ότι οι επιθέσεις δίνουν νίκες, αλλά οι άμυνες πρωταθλήματα και το απέδειξε τόσο στην Ανόρθωση και στις δύο του θητείες, στον Ολυμπιακό Πειραιώς, στην ΑΕΚ και στον ΑΠΟΕΛ. Πάντα, θέλει να φτιάχνει μια σφριγιλή άμυνα και στη συνέχεια να χτίζει την ομάδα του από το κέντρο και μπροστά. 

Φέτος, η Ανόρθωση πήρε τον αρχηγό της Εθνικής Φιλανδίας, Πάουλους Αραγιούρι και τον κόλλησε δίπλα στον εξαιρετικό, την περσινή περίοδο, Σπύρο Ρισβάνη. Από το καλοκαίρι, όσοι έβλεπαν την Ανόρθωση πίστευαν ότι αυτό το δίδυμο θα αποτελέσει ένα από τα καλύτερα του πρωταθλήματος, ωστόσο Οκτώβρη μήνα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. 

Οι δύο δείχνουν να μην συνεργάζονται πολύ καλά και ο Κετσπάγια ίσως για πρώτη φορά στην καριέρα του, ως προπονητής, βλέπει την ομάδα του να δέχεται τόσα πολλά γκολ, σε πολύ λίγους αγώνες. 

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η ομάδα της Αμμοχώστου, για άλλο ένα παιχνίδι κατάφερε να δεχθεί δύο γκολ και να χάσει ένα παιχνίδι δικό της, αφού προηγήθηκε με 2-0. Αν οι παίκτες της Φλόρα ήταν λίγο πιο εύστοχοι, θα έβαζαν και τρίτο γκολ, κάνοντας την ολική ανατροπή. Αυτό, δεν έγινε, όμως και το τελικό 2-2 είναι κάτι σαν ήττα για την Ανόρθωση, η οποία είχε να δώσει το πιο βατό από τα τρία εντός έδρας παιχνίδια. 

Ο Κετσπάγια αναγνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα στην άμυνα και θα δουλέψει για να το διορθώσει, ωστόσο πλέον στην εξίσωση μπήκε και ο παράγοντας ψυχολογία, αφού τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, επηρεάζουν τους κυανόλευκους, που χρειάζονται μια μεγάλη νίκη, για να επιστρέψουν. 

Από την άλλη, η επιθετική γραμμή της Κυρίας είναι εξαιρετική, αφού έχει πάρα πολλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν κι ακόμα και οι παίκτες που παίζουν στην «αιχμή του δόρατος», βρήκαν δίκτυα μόλις δύο φορές και μάλιστα στο ίδιο παιχνίδι. Ο Λάφερτι σκόραρε το πρώτο γκολ απέναντι στην Ραπίντ Βιέννης για τον τρίτο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ και ο Ονησίφορος Ρουσιάς έγραψε το τελικό 2-1. Έκτοτε, τα δύο αυτά όπλα σίγησαν, αλλά η Ανόρθωση βρήκε γκολ από άλλους ποδοσφαιριστές, όπως ο Χριστοδουλόπουλος, ο Ουάρντα, ο Αρτυματάς, ο Ντέλετιτς και ο Πόποβιτς.

Κακοδαιμονία με Αμπαρτζουμιάν, ξέμεινε αριστερά

Μπορεί να είναι πολύ νωρίς στο πρωτάθλημα, όμως η Ανόρθωση παίζει σε τέσσερις μέρες με την πρωτοπόρο ΑΕΚ στην έδρα της και τυχόν αρνητικό αποτέλεσμα, ενδεχομένως να φέρει τριγμούς στους κυανόλευκους. 

Σαν να μην έφτανε το κακό αποτέλεσμα απέναντι στους Εσθονούς για την Ανόρθωση, έχασε δύο ποδοσφαιριστές με προβλήματα τραυματισμών. Στο ημίχρονο του αγώνα ο Αμπαρτζουμιάν αποχώρησε από το γήπεδο με την κατάστασή του να ξεκαθαρίζει εντός της ημέρας και αφότου περάσει από εξετάσεις. 

Ο Αρμένιος, είχε τραυματιστεί σε αγώνα της Εθνικής του τον περασμένο Σεπτέμβριο και επέστρεψε στην ενεργό δράση, στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με αντίπαλο την ΑΕΛ. 

Την ίδια ώρα, μετά τον τραυματισμό του Άντερσον Κορέια, ο οποίος αποχώρησε χωλαίνοντας από τον αγώνα με την ΑΕΛ, προέκυψε και ο τραυματισμός του Αντωνιάδη, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή προς τα τέλη του αγώνα με αντίπαλο τη Φλόρα. 

Όπως και για τον Αμπαρτζουμιάν, έτσι και για τον Αντωνιάδη, οι εξετάσεις από τις οποίες θα περάσει θα καταδείξουν το μέγεθος του τραυματισμού του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies