Έδωσε εξηγήσεις για Τιμούρ και έστειλε μηνύματα ο Χαμπουλλάς-«Όχι σε αφορισμούς»

Βγήκε μπροστά ο πρόεδρος της Ανόρθωσης Ευγένιος Χαμπουλλάς, για όσα τεκταίνονται μετά τον αγώνα της ομάδας της Αμμοχώστου απέναντι στην ΑΕΚ και τη νέα ήττα, η οποία έφερε έντονες αντιδράσεις προς το πρόσωπο του Τιμούρ Κετσπάγια.

Ο κ. Χαμπουλλάς, μιλώντας στην εκπομπή «Ανόλα στη φόρα», έστειλε μήνυμα στήριξης στον Τιμούρ Κετσπάγια, απευθύνθηκε στον κόσμο της ομάδας και έδωσε εξηγήσεις για τις δηλώσεις του προπονητή της Ανόρθωσης κατά τη διάρκεια της διάσκεψης Τύπου.

Αρχικά τοποθετήθηκε ως προς το που υστερεί η Ανόρθωση, λέγοντας ότι «είναι σειρά παραγόντων και γεγονότων. Η εικόνα έχει να κάνει και με την κούραση συγκεκριμένων ατόμων. Είμαστε προβληματισμένοι από το σύνολο της ομάδας. Εργαζόμαστε σε συνεργασία με το προπονητικό τιμ για να βρεθούν λύσεις. Είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση για να πάρουμε τα μέτρα, ώστε να ανατρέψουμε την αρνητική εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα στις εγχώριες διοργανώσεις. Αυτά πρέπει να γίνονται με καθαρό μυαλό. Δεν μπορεί να εξυπηρετήσουν την Ανόρθωση ούτε αφορισμοί, ούτε προπηλακισμοί, ούτε πανικός.

Ο πρώτος που εντόπισε τα προβλήματα είναι ο ίδιος ο προπονητής. Η όλη εικόνα και ιδιαίτερα η αμυντική εικόνα χρειάζεται άμεση βελτίωση. Υπάρχει γνώση για το τι πρέπει να γίνει και πλήρης στήριξη στον Κετσπάγια και στους ποδοσφαιριστές. Έτσι θα συνεχίσουμε». 

Απολογήθηκε στον κόσμο, λέγοντας ότι, «θέλω να ζητήσω συγγνώμη για τη στεναχώρια που του προξενήσαμε τους τελευταίους δύο μήνες, αλλά θέλω να θυμίσω ότι αυτό το τιμ πριν δύο μήνες μας έδωσε τεράστιες χαρές. Χρειάζεται διάλογος, ανταλλαγή απόψεων και ελπίζω σύντομα θα δούμε αλλαγές».

Για το αν επικοινώνησε με την τεχνική ηγεσία μετά τον αγώνα, είπε πως «μίλησα με τον προπονητή, ανταλλάξαμε απόψεις και μέσα από το διάλογο και τη συζήτηση, σε αυτό που έχουμε καταλήξει είναι ότι χρειαζόμαστε ηρεμία και στήριξη. Έχουμε άλλα οκτώ παιχνίδια μέχρι το Γενάρη. Αν κρίνουμε ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στη μεταγραφική περίοδο, θα το πράξουμε. Σύντομα θα δούμε αλλαγές εσωτερικές. Αλλαγές στην ομάδα, θα προκύψουν τον Ιανουάριο».

Σε σχέση με τις αντιδράσεις που υπάρχουν το τελευταίο διάστημα, τόνισε πως «δεν μπορεί να υπάρξει δράση και επιχειρείν, χωρίς κριτική. Είναι καλοδεχούμενη η κριτική, εφόσον ασκείται σε κόσμια πλαίσια. Λαμβάνω υπόψιν την κριτική και τη θέλουμε, αλλά δεν μπορεί να γίνεται την ώρα ενός αγώνα. Δεν μπορεί να στοχεύει ένα άτομο και δη τον προπονητή ή παίκτες. Την ώρα του αγώνα θέλουμε τον κόσμο να είναι υποστηριχτής. Μετά τον αγώνα δικαιούται να πει ότι θέλει και να κάνει την κριτική του. Θέλω να τονίσω όμως ότι εάν έχουμε πετύχει κάτι σαν ομάδα, ήταν επειδή είχαμε πάντοτε σαν στήριγμά μας, τον κόσμο της Ανόρθωσης. Κάποιοι που είναι πιο θερμόαιμοι, την ώρα που εκφράζονται δεν πρέπει να το κάνουν την ώρα του αγώνα. Ούτε μέσω γιουχαϊσμάτων, ούτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο δεν πρέπει να τα βάζουμε με τους παίκτες και στους προπονητές. Αν θέλουν να λένε κάτι, ας μου τα λένε εμένα». 

Ασπίδα προστασίας στον Κετσπάγια

Κληθείς να τοποθετηθεί επί των δηλώσεων του Τιμούρ Κετσπάγια μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ, είπε πως «δεν ήταν πυρά κατά πάντων. Μετά από ένα ατυχές αποτέλεσμα, αφού για άλλη μια φορά παρότι ήμασταν καλύτεροι, δεχθήκαμε εύκολα γκολ και δεν καταφέραμε να σκοράρουμε στις πολλές ευκαιρίες που βρήκαμε. Γνωρίζοντας τον Τιμούρ, δεν υποτιμά, αλλά σέβεται και αγαπά τον κόσμο της Ανόρθωσης. Το είπε και ο ίδιος. Χθες, σε μια στιγμή φόρτισης του αγώνα, ήταν πιο έντονος. Το μετέφερα στην ΚΟΠ, αν πρέπει υποχρεωτικά ένας προπονητής ή ένας παίκτης να πηγαίνει για δηλώσεις μετά από ένα παιχνίδι. όταν κάνεις δηλώσεις στην ένταση της στιγμής μπορεί να κάνεις λάθος». 

Τόνισε εξάλλου ότι «την ίδια ώρα και οι παίκτες είναι λυπημένοι, αλλά πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Σίγουρα, θα θέλουμε να έχουμε και λίγο τύχη για να τα καταφέρουμε, γιατί μας λείπει». 

Για το γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου που δεν μέτρησε, επισήμανε ότι «ήταν λάθος απόφαση, εγώ το αναγνώρισα από την πρώτη στιγμή από την κερκίδα. Δεν τους καταλογίζω σκοπιμότητα, αλλά δεν παύει από το να μας στερεί μια ευκαιρία για γκολ στο 77'. Το αξιοσημείωτο είναι πως ούτε το VAR το εντόπισε. Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει φέτος. Είναι ίσως η ώρα να εισαχθει to goal line technology, σε όλα τα γήπεδα. Τα λάθη θα γίνονται και ίσως να έχουν χαλαρώσει ακόμα και οι επόπτες, γιατί πιθανόν θα έχουν χαλαρώσει, γνωρίζοντας ότι υπάρχει το VAR». 

Σε ότι αφορά στο κεφάλαιο διαιτησία, σημείωσε πως «στηρίζουμε την κυπριακή διαιτησία, χωρίς να δίνουμε λευκή επιταγή όμως. Έχουμε δει στα τελευταία παιχνίδια, σε άλλους αγώνες, διαιτητές και VARίστες να κάνουν σημαντικά, εξόφαλμα λάθη και να μην τα διορθώνουν. Υπάρχουν λάθη που δεν μπορεί να διορθώσει ούτε το VAR λόγω καμερών. Αλλά υπήρχαν λάθη για κόκκινες κάρτες που δεν δόθηκαν. Κάποιοι μου λένε ότι είναι απότοκο του ότι κάποιοι φωνάζουν και τους ευνοούν την επόμενη εβδομάδα. Ελπίζω ότι δεν φτάσαμε στο συγκεκριμένο κατάντημα. Θα παρακολουθήσουμε την πορεία συγκεκριμένων διαιτητών που έκαναν λάθη εξόφθαλμα και θα τοποθετηθούμε αν χρειαστεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»