Η απεξάρτηση από τον… στράικερ Σόουζα και εκεί που πρέπει να εστιάσει ο Σωφρόνης

Στο έκτο σκαλοπάτι της βαθμολογίας με εννέα βαθμούς και απολογισμό τρείς νίκες και τέσσερις ήττες, βρήκε τον ΑΠΟΕΛ, η εκτός έδρα νίκη επί του Άρη το περασμένο Σάββατο.  

Στο στρατόπεδο των γαλαζοκιτρίνων επικρατεί ηρεμία μετά το επιτυχές αποτέλεσμα, ωστόσο άπαντες στον σύλλογος της Λευκωσίας δεν εφησυχάζονται και συνεχίζουν τη δουλειά, ώστε η ομάδα να βελτιώσει και άλλο την απόδοση της.

Είναι γεγονός, πως η μεσοαμυντική του γραμμή δούλεψε σωστά και παρά την πίεση που δέχθηκε από τους επιθετικούς του Άρη κράτησε το μηδέν στην άμυνα.

Επιπλέον, η επιστροφή του Βινίσιους στην άμυνα ήταν επίσης θετική και πλέον ο Σωφρόνης Αυγουστή καλείται να ρίξει το βάρος και να εστιάσει στο επιθετικό κομμάτι, εκεί που ο ΑΠΟΕΛ έδειξε ότι έχει πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο κόσμος το φώναξε και το ζήτησε, ο ΑΠΟΕΛ όμως προλαβαίνει το τρένο;

Σε άλλο ένα παιχνίδι το γκολ για τους γαλαζοκίτρινους πέτυχε ο Λούκας Σόουζα, ο οποίος στην επανάληψη χρησιμοποιήθηκε από τον Κύπριο τεχνικό σε ρόλο επιθετικού και τον δικαίωσε και με το παραπάνω.

Κάτι ανάλογο, έγινε και στον αγώνα με την ΠΑΕΕΚ, όπου ο Βραζιλιάνος έπαιξε σαν φορ, σκόραρε και χάρισε μια πολύτιμη νίκη στην ομάδα του.Φαίνεται πως, αυτή η τακτική από τον Αυγουστή αποδίδει καρπούς και είναι επιτυχημένη, ωστόσο μέχρι πότε θα μπορεί να βασίζεται σε ένα παίκτη.

Η επιθετική γραμμή του ΑΠΟΕΛ χρειάζεται αρκετή βελτίωση και αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα, ώστε η ομάδα να μπορέσει να γίνει πιο δημιουργική και επικίνδυνη για τις αντίπαλες άμυνες.

Ο Άντον Μάγκλιτσα, σε εφτά αγωνιστικές δεν κατάφερε να δείξει οτιδήποτε, πήρε τις ευκαιρίες του, μετά ήρθε ο τραυματισμός και στον αγώνα με τον Άρη δεν φάνηκε καθόλου.

Επιπρόσθετα, από το επιθετικό παιχνίδι λείπουν τα ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες, οι παίκτες οι οποίοι θα ταλαιπωρήσουν τον αντίπαλο και αυτός που θα οργανώσει παιχνίδι με σκοπό να στείλει την μπάλα είτε στον Μάγκλιτσα, είτε στον Κβιλιτάια.

Λείπουν οι κάθετες μπαλιές, λείπει η έξυπνη πάσα, λείπει ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος τέλος πάντων θα μπορέσει να δώσει άλλο χαρακτήρα στην ομάδα.

Οι παίκτες σαφώς και υπάρχουν στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ και η αξία τους είναι αδιαμφησβήτητη, ωστόσο θα πρέπει άμεσα να πάρουν μπρος, να ανεβάσουν απόδοση και να προσφέρουν τα αναμενόμενα ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η πρωτοποριακή κίνηση του ΑΠΟΕΛ-Έκπτωση στα PCR τεστ

Δειτε Επισης

Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ
Στο μικροσκόπιο της Επ. Δεοντολογίας τρεις αγώνες που ενδέχεται να ήταν προσυνεννοημένοι
Κούρης και Σπάρτακος διεκδικούν το τρόπαιο του Κυπέλλου Μικρών Κατηγοριών
Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό