«Η προκήρυξη είναι ξεκάθαρη, η Ομόνοια έπρεπε να πάρει τον αγώνα με 3-0...»

Να εφαρμόσει την προκήρυξη και να κατακυρώσει το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ με υπέρ της 3-0, ζητά από την ΚΟΠ η Ομόνοια, μέσω δηλώσεων του εκπροσώπου Τύπου της, Ανδρέα Δημητρίου. 

Όπως ανέφερε στον ΣΠΟΡ FM ο υπεύθυνος επικοινωνίας του τριφυλλιού δήλωσε πως «η προκήρυξη είναι ξεκάθαρη. Η Ομόνοια έπρεπε να πάρει τον αγώνα με 3-0. Ξεκαθαρίζουμε πως δεν θέλουμε να κερδίζουμε βαθμούς με αυτόν τον τρόπο, για αυτό και παρουσιαστήκαμε τόσο διαλλακτικοί και προτείναμε διάφορες λύσεις, κάποιες από τις οποίες με κόστος για την ίδια την ομάδα μας, ώστε ο αγώνας να ολοκληρωθεί κανονικά στο γήπεδο. Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος, την ευθύνη για τη μη διεξαγωγή του αγώνα την έχει η γηπεδούχος ομάδα καθώς η έδρα της δεν ήταν διαθέσιμη για να διεξαχθεί ο αγώνας την Τετάρτη, 1η Δεκεμβρίου, όπως προέβλεπε η προκήρυξη για διακοπέντα αγώνα που διεξαγόταν σε καθημερινή ημέρα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοια, πρόσθεσε ότι «επαναλαμβάνω πως παρά το ότι η προκήρυξη μας έδινε τους τρεις βαθμούς, εμείς εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια για να βρεθεί μια δίκαιη λύση, στη βάση του ίσου ανταγωνισμού, ώστε ο αγώνας να συνεχιστεί κανονικά Το άρθρο 16.2 αναφέρει ξεκάθαρα ότι ο αγώνας έπρεπε να οριστεί και να διεξαχθεί την 1η Δεκεμβρίου 2021. Σύμφωνα με την Προκήρυξη του πρωταθλήματος είναι ξεκάθαρο πως την ευθύνη για τη μη διεξαγωγή του αγώνα την έχει η γηπεδούχος ομάδα, καθώς δεν είχε διαθέσιμο το γήπεδο για να διεξαχθεί ο αγώνας την ημερομηνία που καθόριζε η Προκήρυξη. Και συνεπώς ο αγώνας θα έπρεπε να κατακυρωθεί υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας με σκορ 3-0».

Σε ερώτηση για το ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει την ιδιοκτησία του γηπέδου, είπε πως «δεν έχει καμία σημασία, όταν δηλώνεις μια έδρα δηλώσεις ότι θα είναι διαθέσιμη. Η προκήρυξη δεν λέει ότι εξαιρείται αν έρθει ο Πάπας στην Κύπρο».

Για τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσουν, πρόσθεσε πως «έχουμε αποδείξει, πέραν πάσας αμφιβολίας, με τις ενέργειες και τις πράξεις μας, ότι είχαμε όλη την καλή διάθεση για να μην πάρουμε το θέμα στα άκρα και προτείναμε αρκετές εναλλακτικές λύσεις – κάποιες από τις οποίες με δικό μας κόστος – ώστε ο αγώνας να ολοκληρωθεί κανονικά στο γήπεδο. Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας έχουμε θυματοποιηθεί, δηλαδή από το αθώο μέρος της υπόθεσης βρεθήκαμε να είμαστε το μοναδικό θύμα. Βάζουμε και στην εξίσωση την ετσιθελική απόφαση της ΚΟΠ και την έλλειψη σεβασμού που επέδειξε προς την Ομόνοια και τους ποδοσφαιριστές της.

Συνεπώς, στο σημείο που έχουμε φτάσει και αφού είναι πλέον ξεκάθαρο πως με την απόφαση να διεξαχθεί ο αγώνας στις 26 Δεκεμβρίου δεν διαφυλάσσεται ο ίσος και δίκαιος ανταγωνισμός, αλλά αντίθετα πρόκειται για μια μεροληπτική απόφαση που πλήττει τη μια ομάδα και ευνοεί την άλλη, ναι, η ΚΟΠ οφείλει να συμπεριφερθεί ως η διοργανώτρια αρχή, οφείλει να κάνει τη δουλειά της σωστά και να κάνει το αυτονόητο, να εφαρμόσει την προκήρυξη. Δεν μπορούμε να βλέπουμε την Ομόνοια να πλήττεται και να παραμένουμε αδρανείς. Αυτό που λέμε ξεκάθαρα είναι το αυτονόητο: Η ΚΟΠ οφείλει να εφαρμόσει την προκήρυξη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Η αντίδραση του Απόλλωνα μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο και το μέλλον του Ματσίν
Νικόλας Χριστοφίδης: O 15χρονος με τη μεγαλύτερη «ακρίβεια πάσας» Ανώτατης Κ15 (Vid & Stats)
ΒΙΝΤΕΟ: Αποκαλύψεις Τάνκοβιτς για τη φοβερή γκολάρα που έστειλε την Πάφο στον τελικό
Σόκαρε τον Απόλλωνα σε νεκρό χρόνο η Πάφος και πέταξε για τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της
BINTEO: Το πέναλτι που κέρδισε μέσω VAR ο Απόλλωνας και το γκολ που έφερε την έκρηξη στις κερκίδες
Το respect του Σπιλέφσκι στους Ομονοιάτες-«Όποτε φώναζε ο κόσμος της Ομόνοιας σηκωνόταν η τρίχα μου»
BINTEO: Με σβηστές μηχανές πήρε την πρόκριση στο τελικό η Ομόνοια και πάει να γράψει ιστορία
BINTEO: Το εντυπωσιακό κορεό που έφτιαξαν οι οπαδοί του Απόλλωνα στο ασφυκτικά γεμάτο Άλφαμεγα
BINTEO: Η τεράστια χαμένη ευκαιρία του Κακουλλή που τους πέρασε όλους στο ΓΣΠ
Οι ενδεκάδες Απόλλωνα και Πάφου στο κατάμεστο Άλφαμεγα