Οι πέντε κυπριακές ομάδες και οι παίκτες που επηρεάζονται από το Κόπα ʼφρικα

Σοβαρές σκέψεις για αναβολή του Κόπα Άφρικα, λόγω της νέας εξάπλωσης της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού, φαίνεται να κάνει η Αφρικανική Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία, αφού η Όμικρον έχει ήδη εμφανιστεί σε πάνω από εξήντα χώρες.  Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρέυσει, η Αφρικανική Συνομοσπονδία πιθανόν να ανακοινώσει την αναβολή του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής στο Καμερούν, που είναι ορισμένο για τον Ιανουάριο του 2022.

Αξιοσημείωτο, είναι το γεγονός πώς αρκετοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι δεν θέλουν τη διεξαγωγή του Κόπα Άφρικα ούτως ή αλλιώς, καθώς θα χάσουν τους Αφρικανούς ποδοσφαιριστές τους για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, σε μια κρίσιμη καμπή που βρίσκονται τα πρωταθλήματα σε κάθε χώρα. 

Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι όσοι Αφρικανοί παίκτες κληθούν να αγωνιστούν στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο κάτι που σημαίνει ότι θα λείψουν για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα από τους συλλόγους τους.

Όσο αφορά τον ποδοσφαιρικό κόσμο της Κύπρου, η άμεσα επηρεαζόμενες ομάδες είναι πέντε και πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Απόλλωνα, την Ομόνοια, την ΑΕΛ, τον Άρη και την Πάφος FC. 

Oι πράσινοι, σε περίπτωση διεξαγωγής του Κόπα Άφρικα τον επόμενο μήνα, τότε θα στερηθούν τις υπηρεσίες των Σεχού, Ουζόχο και Μπασιρού. 

Ο Απόλλωνας πρόκειται να χάσει τον Ντζουμ αφού βρίσκεται στους εκλεκτούς της Εθνικής Καμερούν και η ΑΕΛ τον Βοζίνια, με το Πράσινο Ακρωτήρι. 

Παράλληλα, ο Άρης θα στερηθεί για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τους Γιαγκό, Μπουρκίνα Φάσο και η Πάφος FC τον Σεμέδο. 

Έτσι λοιπόν, οι πέντε κυπριακές ομάδες βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα για το κατά πόσο θα διεξαχθεί κανονικά το Κόπα Άφρικα, αν και όπως όλα δείχνουν θα πραγματοποιηθεί κανονικά, αφού με ανακοίνωση που εξέδωσε η CAF, ανέφερε ότι «το Κύπελλο Εθνών Αφρικής θα γίνει και θα παιχτεί στο Καμερούν. Δεν πρέπει να απαντήσουμε σε όσα έχουν γραφτεί στην Ευρώπη, μπορούν να δημοσιεύσουν όλες τις ψεύτικες ειδήσεις που θέλουν. Είμαστε στο Καμερούν και προετοιμαζόμαστε για το τουρνουά».

Δειτε Επισης

Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19
Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»