Οι αναβολές, το πρόγραμμα που πιέζει και η έξαρση που φέρνει κόκκινο συναγερμό

Το 2021, αποχαιρέτησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τις ομάδες του πρωταθλήματος, αφού σχεδόν όλες ανακοίνωσαν κρούσματα κορωνοϊού, με δύο αγώνες να έχουν ήδη αναβληθεί.

Πρόκειται για το παιχνίδι Ολυμπιακός-ΑΕΚ, όπου οι δύο ομάδες ανακοίνωσαν πέντε και έξι κρούσματα αντίστοιχα, αλλά και τον αγώνα Ανόρθωση-Άρης, αφού η ομάδα της Λεμεσού έχει πέντε θετικά κρούσματα, ενώ η ομάδα της Αμμοχώστου, τρία. 

Την ίδια ώρα, ανησυχία υπάρχει και για άλλα παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής, που θα διεξαχθεί στις αρχές της άλλης εβδομάδας. Για παράδειγμα η ΠΑΕΕΚ που παίζει με τον ΑΠΟΕΛ έχει πέντε κρούσματα, ενώ ισάριθμα έχουν και οι γαλαζοκίτρινοι. Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν έχει ακόμα αναβληθεί, αφού για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει οι ομάδες να έχουν τέσσερα κρούσματα σε ποδοσφαιριστές καταλόγου Α'. 

Στον αέρα βρίσκεται εξάλλου και το λεμεσιανό ντέρμπι, μεταξύ Απόλλωνα και ΑΕΛ, με τoν Απόλλωνα να έχει καταγράψει από τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού και την ΑΕΛ, τρία, ενώ κοντά σε αναβολή είναι και ο αγώνας Δόξα-Εθνικός, με τους Κατωκοπίτες να έχουν καταγράψει έξι κρούσματα και τον Εθνικό, δύο.

Το μοναδικό παιχνίδι που όπως όλα δείχνουν θα γίνει κανονικά, είναι το Πάφος Fc-Oμόνοια, αφού η παφιακή ομάδα έχει μόλις ένα κρούσμα, όπως και οι πράσινοι που ανακοίνωσαν επίσης ένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεύτερη αναβολή αγώνα σε λίγες ώρες λόγω covid-Πώς διαμορφώθηκε η αγωνιστική

Πιέζει το πρόγραμμα

Πάντως, οι αναβολές θα προκαλέσουν προβλήματα στο ήδη βεβαρημένο πρόγραμμα που υπάρχει εντός του νέου έτους, με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα. 

Σίγουρα, η πορεία της πανδημίας δείχνει ότι ενδεχομένως τα κρούσματα να μην έχουν φθάσει στο αποκορύφωμά τους και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να επηρεαστούν ακόμα περισσότερο οι ομάδες. Ως εκ τούτου, το ενδεχόμενο νέων αναβολών το επόμενο διάστημα, είναι πέρα για πέρα ορατό.

Κι αν η ΚΟΠ είχε μέχρι στιγμής την ευκαιρία να ορίζει παιχνίδια μεσοβδόμαδα, κάτι τέτοιο δεν θα μπορεί να συμβεί το 2022, αφού θα διεξάγονται οι αγώνες για τον θεσμό του κυπέλλου.

Πλέον, μένει να διαφανεί που θα σταματήσει η διασπορά τόσο στην κοινότητα, όσο και στο ποδόσφαιρο, αλλά και πόσο σύντομα θα συμβεί αυτό.

Στο μεταξύ, από την 30η Δεκεμβρίου 2021, η παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα καθορίστηκε στο 50% της χωρητικότητας των γηπέδων, με υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου.

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής

Δευτέρα, 03.01.2022

17:00 Εθνικός Άχνας – Δόξα Κατωκοπιάς

19:00 Απόλλων – ΑΕΛ

Τρίτη, 04.01.2022

Ολυμπιακός – ΑΕΚ (αναβολή)

Ανόρθωση – Άρης (αναβολή)

Tετάρτη, 05.01.2022

17:00 Πάφος FC – Oμόνοια

19:00 ΠΑΕΕΚ – ΑΠΟΕΛ

Δειτε Επισης

Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»