H νίκη ψυχολογίας, η βαθμολογική αναρρίχηση και το ατσαλάκωτο δίδυμο στο κέντρο

Μια τεράστια νίκη ψυχολογίας, που χρειαζόταν όσο τίποτα άλλο, πήρε η Ομόνοια απέναντι στον Ολυμπιακό, που θα τη βοηθήσει ενόψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος. 

Οι πράσινοι παρά τις πάμπολλες απουσίες που είχαν κατάφεραν να πάρουν μια νίκη-χρυσάφι και ανέβηκαν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, με 24 βαθμούς, ατενίζοντας το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Βέβαια, για αρκετές ομάδες που βρίσκονται πιο πάνω ή πιο κάτω βαθμολογικά από το τριφύλλι, να υπολείπονται αγώνες, οι οποίοι αναβλήθηκαν λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, ωστόσο πλέον η πίεση στρέφεται στα στρατόπεδα των αντιπάλων της Ομόνοιας, οι οποίοι γνωρίζουν πως πρέπει να κερδίσουν για να την ξεπεράσουν στη βαθμολογία. 

Παράλληλα, με τη νίκη της, η Ομόνοια μείωσε την απόσταση από την κορυφή στους επτά βαθμούς και δεδομένου ότι υπάρχουν ακόμα πάρα πολλοί αγώνες, ο στόχος για την κορυφή είναι πέρα για πέρα εφικτός. 

Στα θετικά για το τριφύλλι, ήταν η ατσαλάκωτη εμφάνιση των δύο νεαρών, Ανδρέα Ασημένου και Χαράλαμπου Χαραλάμπους, στη μεσαία γραμμή, απέναντι στους έμπειρους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. 

Οι δύο νεαροί κλήθηκαν να καλύψουν τα πολλά κενά που άφησαν οι απουσίες των Ζόρντι Γκόμεθ, Μιξ Ντίσκερουντ και Μπασιρού, καταφέρνοντας να βγάλουν ασπροπρόσωπο τον Χένινγκ Μπεργκ, ο οποίος είδε τους ποδοσφαιριστές του να έχουν ενθουσιασμό και καθαρό μυαλό.

Σίγουρα, με τέτοιες εμφανίσεις, οι δύο νεαροί θα πάρουν κι άλλες ευκαιρίες στο μέλλον, αφού ο προπονητής τους γνωρίζει πλέον ότι μπορεί να τους εμπιστευτεί σε αγώνες της πρώτης ομάδας. Βέβαια, τη δεδομένη στιγμή δεν θα αποτελέσουν βασικές επιλογές, ωστόσο η Ομόνοια κέρδισε άλλους δύο παίκτες για το μέλλον. 

Από τη νίκη, δεν υπήρξαν μόνο θετικά στοιχεία, αλλά και αρνητικά, αφού για άλλο ένα αγώνα φανερώθηκε η αδυναμία της ομάδας να τελειώνει τις φάσεις. Η Ομόνοια δημιούργησε πάρα πολλές ευκαιρίες για γκολ, όμως δεν κατάφερε να τις μετουσιώσει σε γκολ και ως εκ τούτου κινδύνευσε από τους μαυροπράσινους, ιδιαίτερα μετά το 1-0.

Σίγουρα, η Ομόνοια ψάχνει για ενίσχυση στη γραμμή κρούσης και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να προκύψουν εξελίξεις, αφού ήδη το όνομα του Καμερουνέζου Φρανκ Μπολί, της Φερεντσβάρος, είδε το φως της δημοσιότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19