Τρεις τελικοί, δύο μέρες και ένα πρωτάθλημα που μπορεί να πάρει φωτιά

Τρεις τελικοί σε δύο μέρες, την ερχόμενη Παρασκευή και το ερχόμενο Σάββατο, διεξάγονται για το πρωτάθλημα, με έξι ομάδες να μπαίνουν στο γήπεδο με μοναδικό στόχο τις νίκες, η κάθε μια για τους δικούς τους λόγους, οι οποίοι σχετίζονται είτε με την είσοδο στην εξάδα, είτε με καλύτερο πλασάρισμα ενόψει πλέι οφ ή ακόμα και για τη μάχη του τίτλου η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να αναζωπυρωθεί.

Χρονικά, οι αγώνες Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ και Πάφος-Άρης, θα διεξαχθούν πρώτοι, την Παρασκευή στις 19:00. Πρόκειται για δύο καθοριστικά παιχνίδια, κυρίως για την πρώτη εξάδα. Στο ντέρμπι αιωνίων, οι πράσινοι θέλουν μόνο νίκη για να καταφέρουν να έχουν ελπίδες εισόδου στην πρώτη εξάδα, ενώ από την άλλη ο ΑΠΟΕΛ θέλει να διορθώσει την ήττα από την Ανόρθωση, με νίκη απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο, που θα του δώσει τεράστια ψυχολογική ώθηση, αλλά και βαθμολογική, ενόψει των πλέι οφ. 

Ο ΑΠΟΕΛ, μπορεί να βρεθεί ακόμα και έξι βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση με το τέλος της αγωνιστικής, υπό προϋποθέσεις, ενώ παράλληλα θα αφήσει την περσινή πρωταθλήτρια οριστικά εκτός της πρώτης εξάδας. 

Στο άλλο παιχνίδι, η Πάφος χρειάζεται ένα βαθμό για να σφραγίσει την είσοδό της στο γκρουπ των μεγάλων, ωστόσο έχει να αντιμετωπίσει ένα σπουδαίο αντίπαλο, που διψά για διάκριση και για καλύτερο πλασάρισμα στην πρώτη εξάδα ενόψει των πλέι οφ. Και οι δύο ομάδες έδειξαν ότι φέτος μπορούν να κερδίσουν κάθε αντίπαλο. Ως εκ τούτου, ο ορισμός ντέρμπι, για τον συγκεκριμένο αγώνα δεν θα ήταν υπερβολή. 

Αν η Πάφος χάσει το παιχνίδι, σε συνδυασμό με νίκη του τριφυλλιού απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, ωστόσο, θα μείνει για άλλη μια χρονιά μακριά από τους στόχους της. 

Το Σάββατο, κοντράρονται ο πρωτοπόρος Απόλλωνας και η δεύτερη Ανόρθωση σε ένα παιχνίδι που θα παρακολουθήσουν με αγωνία όλοι οι υπόλοιποι. Αυτό γιατί εάν ο Απόλλωνας κερδίσει, θα κρατήσει τις αποστάσεις από τις υπόλοιπες ομάδες και θα μπει στην πρώτη εξάδα με μαξιλαράκι ασφαλείας, έχοντας τεράστιες πιθανότητες να κατακτήσει τον τίτλο. 

Σε αντίθετη περίπτωση και αναλόγως των αποτελεσμάτων, υπάρχει η πιθανότητα αρκετές ομάδες να τον πλησιάσουν σε απόσταση πέντε, έξι και επτά βαθμών. Σε μια τέτοια περίπτωση, το πρωτάθλημα θα πάρει φωτιά και θα γίνουν τεράστιες μάχες στους δέκα τελικούς που απομένουν.

Μάλιστα, αν η Ανόρθωση πετύχει τη νίκη στο Τσίρειο, θα έχει και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους γαλάζιους της Λεμεσού. Όλα αυτά είναι σενάρια, τα οποία θα ξεκαθαρίσουν το βράδυ του Σαββάτου, λίγο πριν της 21:00...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία