Τι κάνουν στις μάχες για τους «8» ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση-Η ομάδα που υπερισχύει

Οι μεγάλες μάχες στο κύπελλο μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωσης, για τα προημιτελικά του κυπέλλου αρχίζουν, με τους γαλαζοκίτρινους και τους κυανόλευκους να αναμετρώνται στο ΓΣΠ, με στόχο να κάνουν αποφασιστικό βήμα για πρόκριση στην τετράδα.

Ο γηπεδούχος ΑΠΟΕΛ, θέλει να ξεπληρώσει τον περσινό αποκλεισμό στα ημιτελικά από τη Μεγάλη Κυρία με πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ η Ανόρθωση με φάρο την περσινή πρόκριση, θέλει να επαναλάβει την επιτυχία της.

Μπορεί η ομάδα της Αμμοχώστου να έχει πάρει τον αέρα των γαλαζοκιτρίνων όταν οι δύο ομάδες αναμετρώνται σε αγώνες για τα ημιτελικά, καθότι μετρά πέντε προκρίσεις έναντι μίας των γαλαζοκιτρίνων, ωστόσο ο ΑΠΟΕΛ έχει το πάνω χέρι όταν οι δύο ομάδες παίζουν για την οκτάδα.

Αυτή θα είναι η έβδομη φορά που γαλαζοκίτρινοι και κυανόλευκοι τίθενται αντιμέτωποι σε αυτή τη φάση του κυπέλλου, με τον ΑΠΟΕΛ να μετρά μέχρι στιγμής πέντε προκρίσεις και την Ανόρθωση μόλις μία.

Συγκεκριμένα, η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στους «8» ήταν τη σεζόν 1935/36, όταν ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε με 3-2 και προκρίθηκε. Την αμέσως επόμενη χρονιά, ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε και πάλι την Ανόρθωση με σκορ 6-2.

Από τότε, χρειάστηκαν 56 χρόνια για να τεθούν ξανά αντιμέτωπες οι δύο ομάδες στο συγκεκριμένο γύρο. Τη σεζόν 1992/93, σε διπλούς αγώνες, οι γαλαζοκίτρινοι επικράτησαν 1-0 και 3-2, παίρνοντας την πρόκριση.

Για την ομάδα της Αμμοχώστου, η μοναδική πρόκριση επί του ΑΠΟΕΛ ήρθε τη σεζόν 1997/98 με δύο νίκες (1-0, 2-1). Το 2003/04, οι δύο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες με σκορ 1-1 στο ΓΣΠ, ενώ ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε με 0-1 στο Αντώνης Παπαδόπουλος και πήρε το εισιτήριο πρόκρισης.

Τελευταία μάχη μεταξύ των δύο ομάδων ήταν το 2014-15, όταν έφεραν ισοπαλία 0-0 στο στάδιο της Ανόρθωσης, με τον ΑΠΟΕΛ να κερδίζει 2-0 στον επαναληπτικό και να προκρίνεται.

Σίγουρα, η προϊστορία δεν παίζει ποδόσφαιρο, με τις δύο ομάδες να θέλουν όσο τίποτα άλλο τη νίκη στον αγώνα που θα αρχίσει στις 19:00, ώστε να κάνουν το πρώτο βήμα για να περάσουν στην επόμενη φάση.

Βέβαια, τόσο η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, όσο και η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια θα έχουν απουσίες, τις οποίες θα πρέπει να καλύψουν όσοι είναι διαθέσιμοι.

Ο γηπεδούχος ΑΠΟΕΛ, θα στερηθεί των υπηρεσιών του Τόμας Ντε Βινσέντι και του Βινίσιους οι οποίοι είναι τραυματίες, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι στη διάθεση του Κύπριου τεχνικού.

Από την άλλη, ο Κετσπάγια αμφίβολος είναι ο Αρτυματάς και ο Βερχόβετς, λόγω τραυματισμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Δειτε Επισης

BINTEO: Παφίτικη παράνοια... Άρχισαν από το μεσημέρι την πορεία τους για το ιστορικό ραντεβού στο ΓΣΠ
ΒΙΝΤΕΟ: To μήνυμα του Ζάιρο για το ιστορικό ραντεβού της Πάφου
Η Ομόνοια για να διατηρήσει τα σκήπτρα και η Πάφος για τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της
Εφραίμ: Ευχαριστώ την Ομόνοια που με ανέδειξε, προέκταση της οικογένειας μου το ΑΠΟΕΛ
Με Σεμέδο, Στεπίνσκι και Φαμπιάνο η αποστολή της Ομόνοιας για τον τελικό
BINTEO: H άφιξη Γκαγιέγο στον Αρχάγγελο και οι υπογραφές
Η επίσημη θέση του ΑΠΟΕΛ για Κβιλιτάια-Ντάλσιο και τον ρόλο του Μοράις
Εξοφλήθηκε το χρέος του Αντώνης Παπαδόπουλος-Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης
Στις κερκίδες του ΓΣΠ ο Χριστοδουλίδης για τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Νέα εποχή στον ΑΠΟΕΛ με Γκαγιέγο στον πάγκο-Η ανακοίνωση του deal