Θέλουν να αρπάξουν το στέμμα στη μάχη των μαχών Απόλλωνας και ΑΠΟΕΛ

Ένα τεράστιο ντέρμπι, ίσως το πιο σημαντικό στη σεζόν, δίνουν Απόλλωνας και ΑΠΟΕΛ, στο Τσίρειο στάδιο, στην όγδοη αγωνιστική των play off του πρωταθλήματος, με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη για να καπαρώσουν την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι δύο ομάδες, που έχουν διαφορά μόλις ενός βαθμού στην κατάταξη, με τον Απόλλωνα να έχει 52 και τον ΑΠΟΕΛ 51, θα παλέψουν για τη νίκη, που θα τους φέρει δύο στροφές πριν το τέλος, στην πρώτη θέση. Σε περίπτωση που νικητής είναι ο Απόλλωνας, η ψαλίδα ανάμεσα στις δύο ομάδες θα μεγαλώσει στους τέσσερις βαθμούς και πλέον οι γαλάζιοι θα χρειάζονται μόλις δύο βαθμούς για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, ενώ αν νικητής είναι ο ΑΠΟΕΛ, τότε θα ανέβει στην πρώτη θέση με απόσταση δύο βαθμών από τους γαλάζιους, ενώ αναλόγως του αποτελέσματος του ΑΕΚ-Άρης, να μπει άλλη μια ομάδα στο κόλπο του τίτλου.

Ο γηπεδούχος Απόλλωνας, που δεν έχει γευτεί ακόμα τη χαρά της νίκης στα play off, μετρώντας έξι ισοπαλίες και μία ήττα, ελπίζει ότι θα σπάσει το ρόδι και θα καταφέρει να αγγίξει το τρόπαιο, το οποίο κυνηγά εδώ και μια δεκαετία. Έχοντας μάλιστα τον κόσμο του στο πλευρό του, αφού έχει ήδη ανακοινώσει sold out, πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει τον ΑΠΟΕΛ, όπως έκανε και στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Σίγουρα, ο Αλεξάνταρ Τσόρνιγκερ προσπάθησε στην διάρκεια της εβδομάδας να δώσει ώθηση στους ποδοσφαιριστές του, μέσα από ένα ψυχολογικό ντοπάρισμα, ωστόσο είναι στα πόδια τους να πετύχουν το στόχο της νίκης και να φθάσουν μια ανάσα από τον τίτλο.

Ο Γερμανός τεχνικός, θεωρεί αμφίβολους τους Τάσο Αυλωνίτη και Ογκεντά, η παρουσία των οποίων θα εξαρτηθεί την τελευταία στιγμή. Απ’ εκεί και πέρα, ο Τσόρνιγκερ αναμένεται να παρατάξει τους, Γιοβάνοβιτς στο τέρμα Κυριάκου, Ρομπέρζ και Αλεσάμι, στην άμυνα, με τους Μαυρίας και Χαμάς στα άκρα. Στη μεσαία γραμμή θα παίξουν οι Σπόλιαριτς και Κολ, ενώ στην επίθεση αναμένεται να αγωνιστεί η τριπλέτα των Νταμπό, Ντιγκινί και Πίττα.

Στην πλευρά του ΑΠΟΕΛ, ο Σωφρόνης Αυγουστή θέλει να πάει στο Τσίρειο και να χαλάσει την… γιορτή στην πρώην ομάδα του, στήνοντας πάρτι για τους γαλαζοκίτρινους. Ο Κύπριος τεχνικός, που δεν έχει ακόμη κερδίσει τον Απόλλωνα από τη μέρα που έφυγε από το Κολόσσι, ούτε ως προπονητής της ΑΕΚ, αλλά ούτε και του ΑΠΟΕΛ, θέλει να δει από τους ποδοσφαιριστές του τεράστιο πάθος και δίψα για τον τίτλο, ώστε να καταφέρουν να φύγουν με το διπλό από το γήπεδο της Λεμεσού, στον τελευταίο αγώνα που θα δώσουν στην ιστορία τους στο εν λόγω γήπεδο απέναντι στον Απόλλωνα.

Σίγουρα και ο Σωφρόνης Αυγουστή, όπως και ο Τσόρνιγκερ στη διάρκεια της εβδομάδας προσπάθησε να καλλιεργήσει στους ποδοσφαιριστές του το αίσθημα ότι έχουν όλα τα εφόδια να πάρουν το τρίποντο.

Σε ότι αφορά στα αγωνιστικά δεδομένα, εκτός θα είναι ο τιμωρημένος Σάβιτς, ο Ντε Βινσέντι και μάλλον ο Κβιλιτάια. Ως εκ τούτου, ο λεμεσιανός τεχνικός αναμένεται να παρατάξει τον Μιχαήλ κάτω από τα δοκάρια, τους Πέδρο, Βινίσιους, Καρώ και Σαμπάλα στην άμυνα.

Στο κέντρο θα παίξουν οι  Σαρφό, Σόουζα με την άλλη θέση να κρίνεται μεταξύ Οκριασβίλι και Ντανίλο. Στην επίθεση θα βρεθούν οι Εντονγκαλά, Νατέλ και Μάγκλιτσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Αλλαγή ώρας στο Εθνικός Άχνας-Απόλλωνας
Σύσκεψη στην ΚΟΠ για τις διοργανώσεις του Futsal
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές των ημιτελικών του κυπέλλου
Ανυπομονούν για τη ρεβάνς με τον Απόλλων η Πάφος-«Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τίποτα άλλο»
Τελειώνει από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Παρελθόν από τη Δόξα ο Γιώργος Πετράκης
«Όταν ο Κακόριν πέρασε από τον Πίριτς είχε κάποια επαφή, θα μπορούσε να υπήρχε παράβαση για πέναλτι»
Στο ΓΣΠ το ντέρμπι τίτλου ανάμεσα σε Ομόνοια 29ης Μαΐου και Ομόνοια Αραδίππου
Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ-15
Το μήνυμα του Μπεζούς-«Να με στηρίξετε, να πιστέψετε και να αγαπάτε την Ομόνοια»