«Το πιο τίμιο πρωτάθλημα» και η μπηχτή Κίρζη σε προηγούμενους πρωταθλητές

«Ο Απόλλων φέτος έπιασε το πιο γλυτζιή πρωτάθλημα, το οποίο μπορεί να ισοδυναμεί δεν ξέρω με πόσα», αναφέρει ο πρόεδρος του Απόλλωνα Νίκος Κίρζης, ο οποίος την ίδια ώρα σχολιάζει πως δεν ήταν τυχαίο που η ομάδα του κέρδισε το πιο ανταγωνιστικό και τίμιο πρωτάθλημα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έφθασε η μέρα της στέψης-Μετά από 16 χρόνια ξανά στους δρόμους οι Απολλωνίστες

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Goal του Φιλελευθέρου, ο Κίρζης, ερωτηθείς αν το σχόλιο του αφήνει αιχμές σε βάρος όσων πήραν πρωταθλήματα, απάντησε πως  «από σιει μούγια, μουγιάζεται…», ενώ μίλησε για τις σχέσεις τους με τους άλλους προέδρους και τα όσα κατά καιρούς υποστήριζε. 

Όπως ανέφερε πάντα πίστευε ότι πλησίαζε η ώρα του Απόλλωνα, λέγοντας πως «δεν βλέπατε ότι ο Απόλλων πλησίαζε τα προηγούμενα χρόνια; Πάντα πίστευα στον τρόπο που δουλεύουμε. Στο παρελθόν χάθηκαν πρωταθλήματα για λόγους που δεν θέλω να συζητώ τώρα, δεν υπάρχει λόγος. Μια ομάδα που η χειρότερή της θέση τα τελευταία χρόνια ήταν 3η, κάτι κάνει σωστά. Δεν μπορεί να κάναμε τα πάντα λάθος. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα τη δεκαετία με συνεχή παρουσία στην Ευρώπη. Ακόμα και ο ΑΠΟΕΛ που έκανε εξαιρετικές πορείες έμεινε εκτός Ευρώπης πέρσι. Σημαίνει ότι κάτι κάμναμε σωστά, εκείνο που μας έλειπε ήταν να πάμε από το 90% στο 100%».

-Τι σκεφτόσουν όταν άκουγες σχόλια τύπου… «για όλα φταίει ο Κίρζης»;

«Δεν μπήκα στον Απόλλωνα για να κερδίσω δημοσιότητα ή ψήφους. Μπήκα για να κάνω μια δουλειά, η οποία θεωρώ ότι θα πετύχει με αυτό τον τρόπο».

-Δεν ήταν ενοχλητικό;

«Απογοητεύομαι, αλλά… Πρέπει η δική μου ψυχολογία να επηρεάζεται από το εάν ο “μπλε καλικάντζαρος” βγει στο ράδιο και πει ότι ο Κίρζης τρώει λεφτά ή ο “μπλε κροκόδειλος” με κατηγορεί για τα πάντα; Ειλικρινά σας λέω δεν ακούω, ούτε social media έχω. Εμένα με ενδιαφέρουν τα άτομα που είναι δίπλα μου, η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, αν υπάρχει κάτι σημαντικό θα με ενημερώσουν. Δεν μπορώ να κρίνω και να λαμβάνω αποφάσεις βάσει αυτού του κόσμου. Πριν δύο βδομάδες μου είπε ο κουμπάρος μου, που δεν είναι Απολλωνίστας, ότι μετά το ματς με την Πάφο βγήκε κάποιος σε ένα ραδιόφωνο και είπε “Φτάνει! ο Κίρζης εδιάλυσε τον Απόλλωνα, να φύγει!”. Κάποιοι έχουν δικούς τους λόγους, δεν μπορούμε να ικανοποιούμε όλο τον κόσμο. Τον παπά μου, έπιασε πρωτάθλημα και εβουρούσαν να τον δέρουν. Δεν εκπλάγηκα. Ειδικά τώρα, 20 χρόνια μετά, με τα social media στη ζωή μας και την ευκαιρία που δίνουν τα ΜΜΕ στον καθένα να κριτικάρει δημόσια. Σε μια δουλειά μπορεί να σε θέλει το 50%, 60%, 70%. Εγώ νιώθω τυχερός γιατί η μεγάλη πλειοψηφία με στηρίζει».

-Αφού το ποδόσφαιρο είναι τόσο «ανθρωποφαγικό» γιατί δεν φεύγει κανένας;

«Σε προσωπικό επίπεδο εγώ δεν δέχομαι να με συγκρίνουν με άλλους, διότι εγώ μπήκα για πολύ αγνούς λόγους στον Απόλλωνα. Δεν ήθελα ούτε προβολή, ούτε τίποτα. Στα κανάλια και στα ΜΜΕ νομίζω είμαι ο τελευταίος που μιλά. Εγώ μπήκα το 2012 γιατί τούτη η ομάδα ήταν να κλείσει! Εγώ πάντα έλεγα ότι δεν είναι ομάδα που ήθελα να κάνω. Ήθελα να κτίσω ένα οργανισμό, ο οποίος να μπορεί εντός και εκτός γηπέδου να παρουσιάζεται σωστά».

-Πέρυσι, τσαντίστηκες άγρια όταν σου υποβλήθηκε ερώτηση «γιατί δεν έχεις καλές σχέσεις με άλλους προέδρους»…

«Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο. Αν θέλουμε να μιλούμε ίσια, υπονοούν γιατί δεν κάθομαι να πιω καφέ και να τα βρω με τον κάθε πρόεδρο για να μου κάνει χατίρι για να κερδίσω το πρωτάθλημα. Θα τολμούσε στην Αγγλία να ρωτήσει κάποιος τον πρόεδρο της Λίβερπουλ ή οποιασδήποτε ομάδας, ότι οι οπαδοί σου σε κατηγορούν πως δεν κάνεις σικέ;».

-Υπήρξαν όμως κρούσματα «συμμαχιών». Κάποιες ομάδες με κάποιους σκιζόντουσαν, ενώ με άλλους χρησιμοποιούσαν νεαρούς για να «ψηθούν»…

«Ήταν κάτι που υποσχέθηκα από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα…».

-Κάποτε, όμως, υποσχέθηκες ότι θα μιλούσες στο τέλος της σεζόν, όμως, δεν είπες τίποτα…

«Δεν θέλω να τρέχω σε Γενικούς Εισαγγελείς. Απλά, εγώ αυτό που υποσχέθηκα από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα είναι πως ο κόσμος του Απόλλωνα θα είναι περήφανος. Εγώ δεν θα πάω ποτέ να φιλήσω χέρι του οποιουδήποτε για να μου κάμει χατίρι. Και αν κάποιοι θεωρούν περήφανους τους εαυτούς τους γιατί πήραν πρωταθλήματα ενώ έπαιζαν με αντιπάλους 16χρονους και 17χρονους, καλό για αυτούς. Ο Απόλλων φέτος έπιασε το πιο γλυτζιή πρωτάθλημα, το οποίο μπορεί να ισοδυναμεί δεν ξέρω με πόσα, γιατί ήταν το πιο ανταγωνιστικό. Αγωνίστηκαν όλοι με όλους και δεν ήταν τυχαίο πως το πιο ανταγωνιστικό και τίμιο πρωτάθλημα το κέρδισε τούτη η ομάδα».

-Αυτό δεν αποτελεί αιχμή για άλλους που πήραν πρωταθλήματα και ενδεχομένως να ήταν, επίσης, και ανταγωνιστικά και έντιμα;

«Από σιει μούγια, μουγιάζεται…».

-Πέρσι δώσατε συγχαρητήρια της Ομόνοιας, πιο παλιά υπήρχαν περιπτώσεις που δεν το κάνατε…

«Ναι, δεν δίναμε συχνά συγχαρητήρια, γιατί δεν θεωρούσαμε ότι το πήραν με την αξία τους το πρωτάθλημα. Δεν θέλω να ανοίγω ξανά αυτά τα θέματα, τα είπαμε χίλιες φορές. Δεν μπορεί μια ομάδα με 81 βαθμούς πριν τρία χρόνια να χάσει το πρωτάθλημα. H δική μου η ελπίδα είναι πως και οι άλλοι οι πρόεδροι θα αρχίσουν σιγά – σιγά να σκέφτονται όπως εμένα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα προϊόν που κατασπαράξαμε πρώτα απ’ όλα εμείς οι παράγοντες. Όλα τα κακά από εμάς ξεκινούν και αυτό το έχω πει εδώ και χρόνια. Όλα τα προβλήματα του κυπριακού ποδοσφαίρου από εμάς ξεκινούν. Όταν δεν αντιληφθούμε πως πρέπει να προστατεύσουμε το προϊόν αυτό, θα το ξεφτιλίσουμε, θα μείνουμε μόνοι μας μέσα στα γήπεδα και δεν θα υπάρχει σωτηρία. Όταν φέτος υπάρχει το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και πήγαμε και το ξηλώσαμε για να κάνουμε πάλι 14 ομάδες είμαστε άξιοι της τύχης μας».

-Είδες προέδρους να αλλάζουν στάση και να πλησιάζουν στη δική σου θέση;

«Ελάχιστοι. Δεν σημαίνει πως εάν δεν ακολουθήσουν οι άλλοι θα τους ακολουθήσω εγώ. Εγώ βγάζω το καπέλο στους δύο επενδυτές, της Πάφου και του Άρη. Έβαλαν γυαλιά σε όλους τους Κύπριους. Μπήκαν εκεί, έκαναν ομάδες, έπαιξαν όλα τα παιχνίδια και το ότι είχαμε το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα οφείλεται σε ένα μεγάλο μέρος σε τούτους».

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια