Επιχείρηση... Κόσοβο για την Εθνική-Ψάχνει το τρίποντο στην πρεμιέρα της

Μετά την παταγώδη αποτυχία της Εθνικής στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου της, κάτω ακόμα και από την Μάλτα, αλλά και την επικράτηση σε διπλούς αγώνες με αντίπαλο την Εσθονία για να κρατηθεί στην τρίτη κατηγορία του Nations League, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκινά το ταξίδι του στην ίδια διοργάνωση.

Η Εθνική, σε ένα όμιλο με δύσκολους αντιπάλους, όπως η Ελλάδα, το Κόσοβο και η Βόρειος Ιρλανδία, καλείται να επιδείξει τον καλύτερο της εαυτό και να πετύχει την έκπληξη, κερδίζοντας το εισιτήριο για άνοδο στην δεύτερη κατηγορία.

Η Κύπρος, ξεκινά το ταξίδι της, από το σπίτι της, με αντίπαλο το Κόσοβο, στις 19:00, στο ΑΕΚ Αρένα και θέλει μόνο τη νίκη για να αποκτήσει ψυχολογία, αλλά και πίστη ενόψει της δύσκολης συνέχειας, αφού θα δώσει σε δέκα ημέρες, τέσσερα παιχνίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σύνθημα νίκης από Κωστένογλου-Έπλεξε το εγκώμιο του Κοσόβου

Ο Νίκος Κωστένογλου, που έμεινε στην ομάδα παρά τα πυρά που δέχθηκε για το γεγονός ότι η Κύπρος τερμάτισε τελευταία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, θέλει να ξεπλύνει την ντροπή, οδηγώντας την ομάδα μας στον δρόμο των επιτυχιών.

Απέναντί του ωστόσο, βρίσκεται μια ομάδα με σπουδαίους ποδοσφαιριστές, της πάλαι πότε Γιουγκοσλάβικης σχολής ποδοσφαίρου, αρκετοί από τους οποίους αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο. Για παράδειγμα ο αρχηγός του Κοσόβου, Αμίρ Ραχμανί, είναι ποδοσφαιριστής της ιταλικής Νάπολι, ενώ διαθέτει και τον Μίλοτ Ράσιηκα, που έπαιξε φέτος στην Premier League, με τη φανέλα της Νόρουιτς. Το μεγάλο αστέρι της ομάδας, είναι ο ποδοσφαιριστής της Μαγιόρκα Βεντάντ Μουρίγκι, ο οποίος σε 38 παιχνίδια με το εθνόσημό του, πέτυχε 18 γκολ.

Πάντως, η Εθνική Κύπρου έδειξε σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν, ότι τουλάχιστον στην έδρα της, μπορεί να κάνει τη ζημιά σε οποιονδήποτε αντίπαλο, ανεξαρτήτως δυναμικότητας, κάτι που θέλει να πετύχει και σε αυτή την περίπτωση.

Ο Νίκος Κωστένογλου δεν αντιμετωπίζει οποιαδήποτε προβλήματα τραυματισμού και ως εκ τούτου, αναμένεται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα για τον αγώνα.

Ο Μιχαήλ θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με τους Λαΐφη και Γκόγκιτς στο κέντρο άμυνας. Στο αριστερό άκρο θα αγωνιστεί ο Νικόλας Ιωάννου και δεξιά ο Ανδρέας Παναγιώτου Φιλιώτης.

Στο κέντρο αναμένεται να βρεθούν οι Σατσιάς, Αρτυματάς και Κάστανος, ενώ η τριπλέτα στην επίθεση θα απαρτίζεται από τους Λοΐζο Λοΐζου, Μαρίνο Τζιωνή και Πιέρο Σωτηρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου