Χάλασε η προϊστορία των Γερμανών τεχνικών στον Απόλλωνα-Τι έκαναν οι υπόλοιποι

Παρελθόν από τον Απόλλωνα, αποτελεί και επίσημα ο αρχιτέκτονας του περσινού πρωταθλήματος, Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, ο οποίος τον περασμένο Μάιο είναι μπει σε ένα κλειστό κλαμπ, με άλλους δύο Γερμανούς προπονητές, που κατάφεραν να κατακτήσουν πρωταθλήματα με τους γαλάζιους της Λεμεσού.

Η αποθέωση για τον Τσόρνιγκερ, μετατράπηκε σε κατακραυγή, μετά τον αποκλεισμό από την Μακάμπι Χάιφα για τον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Παρότι αρκετοί οπαδοί του Απόλλωνα τάσσονταν κατά της απομάκρυνσής του, εντούτοις τα όσα ανέφερε στη διάσκεψη Τύπου, μετά τον επαναληπτικό του ΓΣΠ, φαίνεται να ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ο Γερμανός, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια πολύ δύσκολη διοργάνωση. Σκέφτομαι ήδη τα αυριανά πρωτοσέλιδα και τα «αν» στους τίτλους. Αν κάποιος περιμένει να μην κάνεις λάθος, τότε δεν έχει ιδέα από ποδόσφαιρο. Και η Κύπρος είναι πολύ καλή στο να μην έχει ιδέα για πολλά πράγματα. Οι παίκτες μου έκαναν μια τρομερή προσπάθεια. Μετά τον πρώτο αγώνα έγιναν πολλές συζητήσεις, αλλά θεωρώ ότι αυτοί που έκαναν τις συζητήσεις δεν έδειξαν τον ανάλογο σεβασμό σε αυτούς που έφεραν το πρωτάθλημα πέρσι».

Είχε τονίσει επίσης πως «κανένας από εμάς δεν μπαίνει στο γήπεδο για να κάνει λάθη. Είναι εύκολο για κάποιους να κρίνουν μετά το αποτέλεσμα. Είμαι φανερά εκνευρισμένος γιατί είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι που έβγαλαν τον κόσμο στους δρόμους πριν κάποιους μήνες».

Τελικά το πρωί της Τετάρτης, άρχισαν να βγαίνουν πληροφορίες ότι ο Γερμανός τελειώνει από τον πάγκο, κάτι που έγινε πράξη μερικές ώρες αργότερα.

Αυτή, είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του Απόλλωνα, που προπονητής του αποχωρεί από την ομάδα μόλις τρεις μήνες μετά την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος. Κάπως έτσι, χαλά και η προϊστορία των Γερμανών προπονητών στον πάγκο των γαλάζιων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έσκασε το διαζύγιο με Τσόρνιγκερ-Το ευχαριστώ του Απόλλωνα στον Γερμανό

Ο Φέρνερ των δύο τίτλων

Μοναδικός προπονητής του Απόλλωνα που κατέκτησε δύο τίτλους πρωταθλήματος, είναι ο Ντίντελμ Φέρνερ, ο οποίος στα πέντε χρόνια παρουσίας του στους γαλάζιους (1990-95) κατέκτησε το πρωτάθλημα του 1990-91 και του 1993-94. Ο Γερμανός θρύλος των γαλάζιων, παρέμεινε στην ομάδα μέχρι το τέλος του επόμενου πρωταθλήματος και αποχώρησε στις 30 Ιουνίου 1995 από την ομάδα.

Τρία χρόνια αργότερα και πιο συγκεκριμένα στα μέσα της περιόδου 1998-99, ο Γερμανός επανήλθε στον πάγκο της ομάδας, όπου και παραμένει μέχρι το 2000. Κατά τις θητείες του, πανηγύρισε εκτός από τα δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο, τη σεζόν 1991-92.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βρήκε άμεσα τον αντικαταστάτη του Τσόρνιγκερ ο Κίρζης

Άντεξε μέχρι τον Γενάρη ο Στάγκε

Ο δεύτερος προπονητής που κατέκτησε πρωτάθλημα με τον Απόλλωνα, είναι ο Μπερντ Στάγκε, που διαθέτει μάλιστα και το ξεχωριστό παράσημο ότι σήκωσε το τρόπαιο αήττητος.

Τον Ιανουάριο του 2005, ο Στάγκε εντάχθηκε στον Απόλλωνα και τον βοήθησε να αποφύγει τον υποβιβασμό. Την επόμενη σεζόν, κατέκτησε αήττητος το Πρωτάθλημα, μετά από 12 χρόνια στέλνοντας τους οπαδούς των γαλάζιων στον έβδομο ουρανό. Λίγους μήνες αργότερα, κατέκτησε με την ομάδα το πρώτο της Σούπερ Καπ.

Ωστόσο, στα μέσα εκείνης της σεζόν παραιτήθηκε, επειδή η ομάδα του έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει ξανά τον τίτλο.

Σε ότι αφορά στον Τσόρνιγκερ, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας, τον Μάιο του 2021 και την καθοδήγησε στη κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχοντας απολογισμό σε 39 αγώνες, 19 νίκες, έντεκα ισοπαλίες και εννέα ήττες.

Σημειώνεται ότι άλλοι δυο Γερμανοί, κάθισαν στον πάγκο του Απόλλωνα, χωρίς όμως να πανηγυρίσουν τίτλους. Πρόκειται για τον Έγκον Πίχατσεκ, την περίοδο 1986-87 και τον Τόμας Φον Χέιζεν που έμεινε στον πάγκο της ομάδας από το 2008 μέχρι το 2010. 

Δειτε Επισης

Αντίδραση Άρη για το πρωτόκολλο ΥΠΑΜ και ΚΟΑ-«Εμπόδιο στην ανέλιξη των νεαρών»
Τα εισιτήρια του τελικού κυπέλλου για τους οπαδούς της Ομόνοιας
Οι 40 φιναλίστ ποδοσφαιριστές για την κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν
Δημητρίου: Κρίνονται οι κόποι των τελευταίων χρόνων, να δώσουμε το 101% για να τα καταφέρουμε
ΑΕΖ και Απόλλωνας ρίχνουν την αυλαία της 13ης αγωνιστικής
Πέρασαν νικηφόρα την αγωνιστική Εθνικός, Νέα Σαλαμίνα και Οθέλλος
Αυτές είναι οι ποδοσφαιρίστριες που έλαμψαν στο γυναικείο πρωτάθλημα-Κορυφαίος προπονητής ο Τσιακλής
Βγαίνει μπροστά και αφήνει αιχμές ο ΠΑΣΠ-«Ταφόπλακα στον αθλητισμό»
Τα δεδομένα για τα περί ενδιαφέροντος της ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα
Διάστρεμμα ο Στεπίνσκι-Τα δεδομένα ενόψει τελικού κυπέλλου