Ο έμπειρος ΑΠΟΕΛ, η άπειρη Τζουγκάρντεν και ο μοναδικός αγώνας με κυπριακή ομάδα

Το πιο κρίσιμο παιχνίδι του στη φετινή χρονιά, μέχρι το επόμενο, δίνει ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος αντιμετωπίζει την Τζουγκάρντεν, στη Σουηδία, για τα πλέι οφ του Conference League.

Η κυπριακή ομάδα, ευελπιστεί να πάρει την Τετάρτη ένα αποτέλεσμα που θα της δώσει την ευκαιρία να παλέψει με όλες τις, τις δυνάμεις στον επαναληπτικό του ΓΣΠ, για να πάρει την πρόκριση στους ομίλους, που θα της χαρίσει σχεδόν τρία εκατομμύρια ευρώ.

Η Τζουγκάρντεν, μέσα σε λίγες μόνο μέρες, έχει πωλήσει σχεδόν δεκαπέντε χιλιάδες εισιτήρια για τον αγώνα και ως εκ τούτου, ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να αναμένει μια καυτή ατμόσφαιρα στο γήπεδο της σουηδικής ομάδας. Η πώληση των εισιτηρίων με τόσο τρελούς ρυθμούς, μόνο τυχαία δεν είναι αφού οι Σουηδοί δεν κατάφεραν ποτέ να προκριθούν σε ομίλους διασυλλογικής διοργάνωσης στην ιστορία τους.

Παρότι βρέθηκαν πάρα πολλές φορές σε διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, εντούτοις ποτέ δεν πήραν πρόκριση ούτε καν στα πλέι οφ οποιασδήποτε διοργάνωσης.

Μεγαλύτερό τους επίτευγμα, είναι η πρόκριση στα πλέι οφ του Conference League. Από την άλλη, ο ΑΠΟΕΛ είναι η πιο έμπειρη κυπριακή ομάδα στα κύπελλα Ευρώπης, αφού προκρίθηκε οκτώ φορές σε ομίλους, ενώ μία φορά έφθασε μέχρι τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ (2012) και μία φορά μέχρι τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ (2017).

Ως εκ τούτου, ο ΑΠΟΕΛ έχει την εμπειρία τέτοιων αγώνων, η οποία είναι εξαιρετικά χρήσιμη, ιδιαίτερα σε στιγμές που η μπάλα θα «καίει».

Μόνο μια αναμέτρηση με κυπριακή ομάδα

Σημειώνεται ότι η μόνη κυπριακή ομάδα που αναμετρήθηκε με τους Σουηδούς, στην ιστορία τους, ήταν ο Απόλλωνας, το μακρινό 1996, για το κύπελλο Ιντερτότο, το οποίο αποτελούσε την τρίτη σε τάξη διοργάνωση στην Ευρώπη, μέχρι τη δεκαετία του 2000.

Σε εκείνη την αναμέτρηση, η Τζουγκάρντεν επικράτησε των γαλάζιων της Λεμεσού με το εμφατικό 8-0.

Από τότε, παρότι βρέθηκε άλλες οκτώ φορές σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, δεν αντιμετώπισε άλλη κυπριακή ομάδα.

Ως εκ τούτου, ο ΑΠΟΕΛ καλείται να γίνει και η πρώτη κυπριακή ομάδα που κερδίζει την Τζουγκάρντεν, για να πάρει την μεγάλη πρόκριση στους ομίλους.

Σημειώνεται ότι ο ΑΠΟΕΛ θα πραγματοποιήσει προπόνηση σήμερα στο γήπεδο που θα διεξαχθεί ο αγώνας, στην απουσία του προπονητή της, Σωφρόνη Αυγουστή, ο οποίος έμεινε στην Κύπρο, ενώ θα γίνει και συνέντευξη Τύπου, από τον αντικαταστάτη του, για τον αγώνα, Μάκη Σεργίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου